Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ati purtat bască....sau ce vă mai amintiți din copilărie ?

Postări Recomandate

Acum 10 minute, doru3160 a spus:

asta nu mai poate fi o scuza, ca n-ai internet.

Era o gluma, GEO e destul de activ pe forum, are clar Internet. :)

Cat despre "internetul mobil", eu am de vreo jumatate de an (mint, cred ca face anul), de cand si-a schimbat cupilu' spartfonu si l-am luat eu pe-ala vechi, ca mi-a fost mila sa-l arunc.

Pana atunci am avut un Nokia 6300. :)

Link spre comentariu
Acum 33 minute, doru3160 a spus:

Deci daca te lasi in baza lor, poti crapa linistit de foame in casa. Comenzi la mancare n-am facut, si nici nu cred ca fac, pt ca nu e o alternativa de zi cu zi. 

:rade: Doru, eu am glumit, sigur că nù-i o alternativă de zi cu zi mai ales in contextul actual 

Personal comand doar pizza la domiciliu, și asta din când in când, dacă au poftă ai mei.

Aprovizionare o fac săptămânal din hipermarketuri și din piață. Șefa cumpărăturilor e nevastă-mea, dacă nu mă insoțește imi dă o listă luuungă in format A4.:d

Trebuia să merg și azi dar m-a lăsat bateria mașinii (am injurat de toate cele) așa că am amânat-o.pe mâine. 

Link spre comentariu

Salutare prieteni!

Văd ca s-a ''impuțit'' treaba!  Pe lingă toate astea , și noi, pensionarii, sintem ''priponiti''!  Urmeaza sa ne puna ''zăbala-ngura'', ca la cai! Pentru mine nu-i o problemă asa de mare, pentru că de felul meu, nu sint ''ulicariț''(plimbăret). Inainte, dacă aveam ceva de rezolvat, mă urcam  pe ''bidiviu''( a se citi Logan) si după ce-i dădeam cîțiva  ''pinteni'', ajungeam in oraș , și-mi rezolvam  treburile. Apoi făceam cale-ntoarsă.

Acum s-a strins ''lațul''! N-am ce face! Mă voi conforma si eu regulilor impuse de autorități. E normal sa ținem cont de acele reguli! Dacă toți cei de virsta noastră,(pensionarii) se vor conforma, riscurile se vor diminua considerabil. Trebuie sa fim conștienți, că dacă nu vom ține cont aceste  de reguli, ne vom face rău, atit nouă cit celorlalți. Trebuie să ne gîndim și la binele copiilor, nepoților, nepoatelor, părinților noștri, rudelor apropiate, prietenilor, etc.  Daca vom respecta regulile, corona virusul, va fi mai repede eradicat. Cu tinerii va fi mai greu. Unii dintre ei cred, ca daca sint tineri pot face fața virusului mortal. Nimic mai fals! Virusul nu tine cont de virsta!

In localitatea vecina este un Profi, bine aprovizionat, de unde ne cumparam cele trebuitoare. Bine ca  nu trebuie sa mergem pina-n oras. 

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Atata isterie cu masurile astea, de nu se mai poate. Cat i-a lasat liberi si doar din constiinta trebuiau sa stea in casele lor, atunci parca le apareau toate problemele din lume, si trebuiau toti sa misune prin targ. Acum daca au scos armata si politia pe strada, doar pt cei care nu intelegeau ca trebuie sa stea in casa, iar nu e bine, ca le-a taiat aripile si nu mai pot purta covidul de colo colo. Sincer, pt mine masurile astea sunt echivalente cu marirea pedepselor pt condus sub influenta bauturilor alcoolice sau consum de droguri. Nu ma deranjeaza absolut deloc, pt ca asa cum nu consum droguri sau bautura la volan, tot asa nu ma intalnesc cu militari sau politisti, pt ca stau in casa, asa cum trebuie sa faca toti in perioada asta. 

Link spre comentariu

Pai in acest moment pedepsele sint glume.

Toti trag pe amenda de 5000lei insa nu spun ceva, amenda respectiva este din clasa 100-5000lei.

Politistul il va amenda pe contravenient cu 5000lei insa acesta are dreptul ca in 15 zile sa plateasca jumatate din valoarea minima, adica 50 de lei!

Adica fix pix!

Link spre comentariu

Nu despre asta era vorba. Cand nu ai de gand sa calci pe bec, pedeapsa poate fi marita oricat, ca nu te deranjeaza. Asa si cu armata pe strazi. Daca nu am de gand sa ies, chiar nu ma deranjeaza ca stau pe strazi si ii vaneaza pe imbecilii care nu inteleg de vorba buna.

Link spre comentariu

Intreb si eu: Bucurestiul e metropola. Are multi locuitori. Cati indivizi din jurul orasului fac naveta? Zeci de mii, sute de mii? Acestia cu ce circula pana in Bucuresti? Vin in sir indian la distanta de 2 m intre ei?

La chinezi a mers faza cu carantina. Nu iese nimeni pe strada. Unii au zis: N-am ce manca! Raspunsul a fost: poti trai fara mancare 3 saptamani, sau chiar 4. Dar iti aducem nou o conserva sau un pate pe zi.

A! Tu esti supraponderal? O conserva la doua zile!

In Europa nu se poate asta. Orasele sunt organisme vii, functionale, in care oamenii intra si ies in ciuda restrictiilor. Se duc la munca, nu circula de placere.

Nu stiu ce va prevedea urmatoarea etapa. Probabil orase sigilate, program de mers la magazin strict pe ore, jandarm, politist, militar, in fata blocului.

De unde atat personal? Mobilizare. Austria a inceput cu mobilizare partiala.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Atata isterie cu masurile astea, de nu se mai poate.............................................................

Noi romanii, procedam ca si copii!  Cind ii  spui unui copil, sa nu faca cutare lucru, in secunda urmatoare, ,instantaneu il va face !

Asa si cu batrinii! Cind trotuarele sint acoperite de gheata, atunci se gasesc sa iasa sa-si cumpere un iaurt, ca doar ala le-a lipsit, incolo avind de toate.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Daca tot m-ati citat, spuneti si ce ati vrut sa spuneti. Eu stiu ce-am spus, a ramas scris, nu trebuie repetat.

N-am putut  spune ce am vrut , trebuind sa rezolv o problema in casa.  Ce ai crezut ca voi spune? In general, daca am de ceva de spus, o spun, fara nici o jena. De ce m-ai suspectat, c-as fi spus? Spune-o fara nici o jena! Nu-s asa de ''subtire la nas''!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Salutare prieteni!

Azi, o sa va povestesc, o intimplare petrecuta acum citeva zile .

Nu stiu daca v-am spus, ca acum aproape doi ani , in zona, s-au pripasit, doi ciini vagabonzi, care, seara de seara , se apucau de latrat, asa fara motiv. De citeva ori seara,  i-am alergat  pina  departe, in speranta ca nu se vor mai apropia. In dimineata urmatoare ,ciinii erau iar prezenti. Dupa citeva tentative de ai alunga definitiv, am renuntat sa-i mai alerg. Seara tirziu dupa ce lumea era adormita ,se apucau iar de latrat . Cind ploua, dimineata, gaseam pe scari urme de labe de ciini. 

Acum mai bine de un an, o  domnisoara din vecinatate, i-a adoptat, cumparindu-le  doua cotețe , hranindu-i in fiecare zi. Din acel moment, ciinii au trecut la alt nivel, apucindu-se de latrat si conducind pe oricine trecea prin fata casei  domnisoarei pe la noi. Am uitat sa va spun ca, domnisoara are si doua mîte, negre ca dracu'. Dupa citeva alergaturi, cind ciinii ma vedeau o luau la trap.

Cind, ziua , seara, noaptea, ii apucau latratul, era suficient sa-i sîsii, c-o si luau la trap.

Intr-o zi, in jurul amiezii,i-am auzit latrind inversunat. Sătul de latratul lor, am deschis usa si m-am uitat, sa vad  la ce latra. Peste drum este o parcela nelucrata de circa 1ha. De atitia ani, de cind parcela n-a mai fost lucrata,buruienele au crescut avind inaltimea de aproape un metru. La vreo 3m in buruieni, auzeam latratul lor in acelasi loc. Uitindu-ma atent vazut una din pisicile domnisoarei stind ghemuita uitindu-se atenta la ciinii care se apropiau tot mai mult de ea. Ciinii, atenti la mita, nu m-au observat, continuind sa latre. Eram curios sa vad, cum vor evolua treburile. M-am departat la o distanta de circa 4-5m, vrind sa vad, cum se va incheia toata tarasenia. Pe masura ce ciinii latrau,acestia continuau sa se apropie, de pisica cu blana zbirlita. Brusc unul din ciini s-a repezit la pisica, aceasta intimpinindu-l cu citeva lovituri de labute. Ciinele s-a retras chelalaind, dupa care a continuat s-o latre de la o distanta sigura. Celalalt ciine continua sa latre neavind curaj sa se dea la pisica. Pisica vazind ca ,ciinii bat in retragere, aceasta a luat-o la fuga trecind pe sub portita de acces in spatele casei mele. Ciinii vazindu-ma, au renuntat  se mai urmareasca  pisica , mergind la trap spre ''caminul'' lor. Am intrat prin portita, sa vad daca pisica mai este  acolo. Aceasta era deja in spatele casei domnisoarei, stind ghemuita cu blana  zburlita. De atunci, n-am mai vazut pe nici una dintre pisici, iesind din curte. Le vad doar cind ies in spatele casei.

Link spre comentariu

Sunt curios, la ţară, înainte de anii '70, în afară de radiorceptoare, erau cât de cât răspândite şi alte electronice şi electrocasnice sau acestea erau mult mai rare?

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări