Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limiter audio

hpavictor

Postări Recomandate

Vali, unii pe aici (se stiu ei care), nu merita nimic, nici macar un flit intre ochi.

Colegului elektronu85,  i-am dat o schema exceptionala (dar complexa) din care sa se inspire si sa faca limiterul mult dorit.

Omul este de o calitate deosebita, ca atare merita ajutorul meu.

Stilul unora de pe forum, unii chiar moderatori si fosti moderatori, dar IN SPECIAL unii useri, prin comportamentul lor (si stilul de moderare, cind este vorba despre moderatori sau ex moderatori) cel putin pe mine m-au determinat sa fiu secretos.

Nu ca as fi eu de mare importanta pe acest forum, dar totusi inclin sa cred ca am un cuvint de spus, asa, la general...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Eu nu am niciun cuvânt de spus , dar am o arhivă bogata , plină cu manuale service audio .

Chiar și așa , încerc să împărtășesc din " zestrea " mea unor useri merituoși .

Sper că nu e un lucru rău ...

Link spre comentariu

Eu va multumesc amandurora pentru amabilitate si aprecieri... m-as bucura ca acest proiect sa continue, intr-o forma sau alta, si sa aiba si o oarecare finalitate... adica un pcb si/sau o executie concreta, mai mult sau mai putin elaborata/complexa... parerea mea e ca asa ar fi frumos... Acum ce va fi vom vedea... viitorul e ascuns privirii, vorba d-lui @Victor :rade:

Link spre comentariu

@elektronu85, nu cred ca Victor va publica vreun proiect, daca asta speri.

A publicat deja, aici si pe alte topicuri, toata informatia necesara. Trebuie trecut la munca acum. Munca individuala.

Pentru cei care nu stiu, acest topic a fost deschis de @Victor (merci, mestere) in urma unor discutii avute mai demult intre noi. A postat mai mult decat necesar oricui vrea sa faca ceva. A postat scheme mai mult sau mai putin clasice, deci pentru toate gusturile.

Daca unul ca mine, habarnist in ochii unora, a facut un limiter de putere... apoi si tu vei reusi. 

Ca unii recunosc sau nu ca se inspira din alte scheme, e cu totul alta poveste si nu are nimic cu "furtul" de scheme invocat.

Eu am ales o schema implicand un controller caci pe site-ul lui ESP se zice ca nu se poate face. Eu l-am facut si inca se mai poate imbunatati - gratie schemelor si ideilor de aici.

E vremea de studiu individual! Si realizari care depasesc nivelul schemelor in Paint. Spor la treaba!

Link spre comentariu
3 hours ago, Victor said:

Eu nu am niciun cuvânt de spus , dar am o arhivă bogata , plină cu manuale service audio .

Chiar și așa , încerc să împărtășesc din " zestrea " mea unor useri merituoși .

Sper că nu e un lucru rău ...

Dar din dar...

De fapt raiul e aici pe pamant. Cand murim nu mai suntem de folos nimanui. Cam asta e realitatea.

Link spre comentariu
17 hours ago, Thunderer said:

@elektronu85, nu cred ca Victor va publica vreun proiect, daca asta speri.

A publicat deja, aici si pe alte topicuri, toata informatia necesara. Trebuie trecut la munca acum. Munca individuala.

Pentru cei care nu stiu, acest topic a fost deschis de @Victor (merci, mestere) in urma unor discutii avute mai demult intre noi. A postat mai mult decat necesar oricui vrea sa faca ceva. A postat scheme mai mult sau mai putin clasice, deci pentru toate gusturile.

Daca unul ca mine, habarnist in ochii unora, a facut un limiter de putere... apoi si tu vei reusi. 

Ca unii recunosc sau nu ca se inspira din alte scheme, e cu totul alta poveste si nu are nimic cu "furtul" de scheme invocat.

Eu am ales o schema implicand un controller caci pe site-ul lui ESP se zice ca nu se poate face. Eu l-am facut si inca se mai poate imbunatati - gratie schemelor si ideilor de aici.

E vremea de studiu individual! Si realizari care depasesc nivelul schemelor in Paint. Spor la treaba!

Am inteles si eu aceste lucruri, si exact asta o sa si fac, o sa ma apuc de lucru.

Chiar nu-mi doresc mura in gura, consider ca pentru inceput ceea ce am primit deja de la ambii colegi este suficient, cel putin pentru faza de experiemente este arhisuficient...

O sa incep zilele urmatoare sa extrag idei si sa le pun in practica pe placute de test, idei am, piese se gasesc, aparatura am suficineta zic eu... o sa vedem ce va iesi. Daca vor fi probleme pe parcurs o sa mai intreb pe aici una alta... deocamdata faza de strangere de date s-a incheiat, mai am de incheiat unele lucrari pe afara, acum cat imi mai permite tipul calduros, dupa care voi incepe sa topesc niscaiva fludor, mi-e dor de mirosul de sacaz :rade:

Eu va multumesc tuturor, si va doresc spor la lucru! :)

Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 08.08.2018 la 12:03, DjLeco a spus:

Asta este unul dintre motivele pentru care eu am ales ca toate proiectele mele sa le fac singur, nimic comun.

Eu centrez, eu dau cu capul, eu dau gol.

Mai putin proiectarea cablajelor imprimate , desenele alea de pe el au totuși un rol ....nu ?

Link spre comentariu
La 07.08.2018 la 14:25, overdrive a spus:

SSM2018 nu se mai produce de ceva ani...Si nici 2252...Eu am vreo 12 bucati 2018 recuperate in timp.Cu THAT4301 nu ai nimic?:rade:

http://diy-tubes.com/index.php?route=product/product&product_id=683

THAT Corporation Design Note 107 / 111

http://docdro.id/Le49oyB

https://www.google.ro/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://groupdiy.com/index.php%3Ftopic%3D52021.0&ved=2ahUKEwiayJLLmODcAhVIJ1AKHfpSDQkQFjAVegQIBhAB&usg=AOvVaw152C952Tw9nBYIbZDShaNi

Link spre comentariu
4 hours ago, Faust2018 said:

Mai putin proiectarea cablajelor imprimate , desenele alea de pe el au totuși un rol ....nu ?

In toate proiectele mele am specificat CLAR ca am platit pentru proiectarea PCB si realizarea fizica a PCB-urilor.

Se subintelege ca acestea nu le-am facut eu, nu?

Link spre comentariu
22 hours ago, Victor said:

Alea le cunosc monser...Eu imi bat capul cu un limiter full balansat...Care implica trafo in...

Editat de overdrive
Link spre comentariu

Mda , trafo in ... cam prea exotică soluția aleasă  .

Trebuie un trafo in care sa nu se satureze la semnale +21dB , bandă audio în exces , miez de supermalloy , dubla ecranare și suspensie antimicrofonica  etc , în genul celor folosite in anii "70 pe intrarea mixerelor .

Piese scumpe și rare .

Dar bune !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări