THOMAS Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 (editat) 9 minutes ago, adigh said: Pe schema propusa de mine nu se intimpla acelasi lucru. Suma semnalelor va avea virfuri ce va depasi virful celui mai mare semnal individual. Depinde daca semnalele sunt in faza sau antifaza. Cele doua simulari nu pot arata identic. Poate e tirziu si sunteti obosit dar mai verificati o data. OK! Semnalele daca sunteti atent,sunt in faza. Probabil nivelul semnalului ales de mine este prea mic,propuneti dv. niste marimi si eu voi face o astfel de simulare! Editat Martie 17, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 (editat) Eu credeam că doua semnale audio de frecvență diferită insumate (în fază) nu creează o putere mai mare, sau un semnal de amplitudine mai mare, ci doar un spectru audio mai larg. Mă înșel? Editat Martie 17, 2018 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 (editat) propun eu Lăzăroiu situaţiile de mai jos A B C super-super-simple (sinus 20KHz, 5KHz, 20KHz+5KHz) se cere formele de undă şi amplitudinile din ieşiri pentru cele trei situaţii ( A B C) oscilogramele din simulare nimic mai mult/simplu cred că Adigh va accepta această propunere, confirmă aici dacă acceptă acest mixer super-simplu pasiv (vedem dacă obţinem ce spune Adigh) Editat Martie 17, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 (editat) Schema A si schema B sint gresite. Trebuie pasivizate intrarile neutilizate, adica trebuie conectate la masa (ca sa fie pe intelesul tuturor). PS: trebuie conectate la masa printr-o rezistenta de 600ohm (impedanta de iesire a generatorului), nu ca ar conta prea mult rezistenta de 600 ohm cind este inseriata cu una de 900 Kohm. Editat Martie 17, 2018 de sesebe Link spre comentariu
adigh Postat Martie 17, 2018 Autor Partajează Postat Martie 17, 2018 (editat) 23 minutes ago, valderama said: cred că Adigh va accepta această propunere, confirmă aici dacă acceptă acest mixer super-simplu pasiv Da, acest mixer e bun, chiar daca nu perfect, fiindca nu avem cuplate mai multe surse de tensiune in paralel pe o sarcina de valoare mare. Vorbim de generatoare de curent avind in vedere ca Ri a surselor e de 900,6k adica mult mai mare decit rezistorul comun de 100k. Se apropie de situatia cu rezistorul comun de insumare in anozi, adica de schema ce zic eu ca e varianta buna de mixare. Pe schema C se va vedea ca virful de amplitudine e mai mare decit virful de amplitudine de pe schemele A si B. Editat Martie 17, 2018 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 trabuia să ceri Adigh ceva similar cu ce am prezenrat mai sus (A B C) şi cu asta basta se înţelegea uşor ce vrei să demostrezi Link spre comentariu
adigh Postat Martie 18, 2018 Autor Partajează Postat Martie 18, 2018 14 minutes ago, valderama said: trabuia să ceri Adigh ceva similar cu ce am prezenrat mai sus (A B C) şi cu asta basta se înţelegea uşor ce vrei să demostrezi Exact despre asa ceva am vorbit la pagina 14 al doilea post. Cu referire la schema ce o critic. https://postimg.org/image/xzwvc6es5/ Citat "Ca sa merite numele de mixer in varianta asta ar trebui ca cele doua cai de semnal sa aibe impedanta interna mult mai mare decit R5 platind un pret mare la pierderea de amplitudine desi asta nu ar fi neaparat o problema fiindca pe urma trioda recupereaza amplificind." Atunci cind discuti cu cineva te astepti ca acelalalt sa citeasca ce ai scris. Ca replica sa fie la obiect. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) Cred ca de la inceput s-au fac niste confuzii,sunt mixerele/mediatoare de tensiune si sumatoarele de curent,exemplul dat de dv. in care rezistenta pe care debiteaza generatoarele din mixer este mult mai mica decat rezistenta interna a lor (vazuta!), curentii se vor insuma si vor produce o cadere de tensiune mai mare pe rezistenta de "sarcina",acesta fiind un sumator de curent.In schimb exista si mixerele/mediatoarele de tensiune,vedeti majoritatea amplificatoarelor chitara a caror doze au o impedanta de 4K....7K serie cu o rezistenta de 68K (majoritatea) si debitand pe o "sarcina" de 1Meg. In cazul dat de dv. nu pot decat sa va dau dreptate,dar nu toate mixerele sunt facuta asa. Editat Martie 18, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adigh Postat Martie 18, 2018 Autor Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) 24 minutes ago, LMOlimpiu said: Cred ca de la inceput se fac niste confuzii,sunt sumatoare de tensiune si sumatoare de curent,exemplul dat de dv. in care rezistenta pe care debiteaza generatoarele din mixer este mult mai mica decat rezistenta interna a lor, curentii se vor insuma si vor produce o cadere de tensiune mai mare pe rezistenta de "sarcina",acesta fiind un sumator de curent.In schimb exista si sumatoarele de tensiune,vedeti majoritatea amplificatoarelor chitara a caror doze au o impedanta de 4K....7K serie cu o rezistenta de 68K (majoritatea) si debitand pe o "sarcina" de 1Meg. In cazul dat de dv. nu pot decat sa va dau dreptate,dar nu toate mixerele sunt facuta asa. Nu eu sunt cel care face confuzii. Exista o conversie de tensiune/curent iar apoi una de curent/tensiune. La iesire adica pe rezistorul de insumare se culege tot tensiune. O tensiune ce e suma celor doua tensiuni de intrare. Teorema lui Millman de care pomeniti vorbeste de media aritmetica a tensiunilor de intrare. Media aritmetica nu va fi in niciun monent mai mare decit cel mai mare semnal de intrare, adica exact ce ne arata simularea. Exact asta se si obtine cu acea schema gresita, adica media aritmetica. Asta vrem noi? Despre asta discutam? Despre media aritmetica sau despre suma? Nu stiu daca faceti diferenta intre suma si media aritmetica, apropo de confuzii. Veniti cu o teorema ce se refera la media aritmetica ca sa demonstrati o suma. Nu stiu, numai mie mi se pare complet ilogic? E chiar asa greu de inteles? Un mixer ca face media aritmetica e un mixer non-hifi fiindca distruge dinamica si creste distorsiunile. E bun in alte aplicatii dar nu in audio hi-fi. Editat Martie 18, 2018 de adigh Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) 34 minutes ago, adigh said: ****************************************** E clar,nici dv. nu cititi cu atentie ce scriu eu si nu stiu de ce se impune aici chestia cu HI-FI ????..... Majoritatea mixerelor/mediatoare se utilizeaza la amplificatoarele pentru chitara,clar si cu asta eu nu mai comentez nimic si asa am poluat prea mult topicul lui @simson. Schema mea nu este gresita,daca va uitati cu atentie am corectat mai sus unde spusesm de sumatoare (am scris din graba asa!) ca este vorba de mixer-mediator,dar nu cititi cu atentie sau vadit vanati greseli. Ati spus mai sus asa:"Nu eu sunt cel care face confuzii. Exista o conversie de tensiune/curent iar apoi una de curent/tensiune. La iesire adica pe rezistorul de insumare se culege tot tensiune. O tensiune ce e suma celor doua tensiuni de intrare. " Demonstrati prin formule,aveti valorile necesare ca tensiunea obtinuta pe iesire este suma celor doua tensiuni de intrare,adica V1=20Vpp,V2=20Vpp si Vout=V1+V2,da? Pe rezistenta de "sarcina " de 100K avem pe rand de la cele doua generatoare cate 706mVeff,mixate avem Vout=906mVeff,deci 706mV+706mV=1412mVeff care nu prea inseamna 906mV,deci nu este suma niciodata! Editat Martie 18, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) Adigh asta este un topic despre tuburi unde cineva spunea ca nu se cauta un sunet hi-fi ci un sunet "de tub" și atunci poate este normal ca rezultatul mixarii sa nu fie suma semnalelor, eventual atenuata, ci sa fie media semnalelor. Editat Martie 18, 2018 de sesebe 1 Link spre comentariu
adigh Postat Martie 18, 2018 Autor Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) Schema nu e gresita la modul general vorbind ci e gresita daca vrem sa obtinem o suma. E gresita daca vrem hi-fi. Cum de ce se impune hi-fi? Pai nu vorbim despre redarea muzicii? Bagam efecte de chitara la redarea muzicii? Compresia dinamicii e ceva obisnuit la chitara dar nu si la redarea muzicii. Daca vrem lo-fi atunci e in regula. Amatorii de muzica lo-fi prefera muzica cu tot felul de modificari, filtre artefacte, distorsiuni si "detalii" ca sa ma refer la alta notiune inteleasa gresit. Multi considera ca daca sunt facute bine aceste modificari poate suna bine. Treaba lor, gusturile nu se discuta. Insa vorbim de lo-fi nu de hi-fi. Muzica nu mai este fidela cu ce s-a cintat in fata microfonului. A se vedea topicul despre lo-fi Editat Martie 18, 2018 de adigh Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) 11 minutes ago, sesebe said: Adigh asta este un topic despre tuburi unde cineva spunea ca nu se cauta un sunet hi-fi ci un sunet "de tub" și atunci poate este normal ca rezultatul mixare sa nu fie suma semnalelor eventual atenuata ci sa fie media semnalelor. Excelent,un om care a inteles! De ce neaparat un mixer/mediator poate srica calitatea unui semnal si unul care insumeaza nu-l poate strica?.....cred ca unul care-l si amplifica poate introduce mult mai multe artefacte comparativ cu unul mediator,zic si eu! Un mixer mediator specific amplificatoarelor de chitara nu este un efect pentru chitara. Editat Martie 18, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adigh Postat Martie 18, 2018 Autor Partajează Postat Martie 18, 2018 @LMOlimpiu, daca distrugerea dinamicii urmariti la tuburi atunci...... nu discut gusturile. Nu discut gusturile dar e bine sa clarificam notiunile. @Sesebe, foarte bine daca asta e gustul cuiva dar sa nu sustina ca a obtinut o suma cind a obtinut o medie. Ca in acest caz nu stie ce vorbeste. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 18, 2018 Partajează Postat Martie 18, 2018 (editat) Perfect de acord. Este exact ca si cu sunet Hi-Fi cind defapt este sunet "de tub" (mie-mi place sunetul de tub de la un amplificator bine facut). Editat Martie 18, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum