Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutii despre slew rate, armonici si ... mixere cu tuburi

adigh

Postări Recomandate

nu înţelege omul, consideră fake tot ce nu corespunde cu viziunea sa "4+4" etc

PS nu lam văzut "împletind" pe acest forum trei rezistenţe

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@miticamy,

Poti te rog sa nu mai postezi bazaconii? Tot topicul ai postat bazaconii. Nu ne intereseaza media ci suma.

Ce e cu graficul ala ciudat cu doar doua forme de unda? Cine cu cine se insumeaza ca sa rezulte ce?

@Valderama,

Ideea era ca suma trebuie sa dea corect. Indiferent ca adunam 4+4 sau 3+4 sau 7+2. Daca nu da corect atunci e gresit.

Link spre comentariu

S-a dus dupa "fenta", nu a discutat decat de grafic si nu de fenomenul fizic care este in spate. Pe mine ma intereseaza ca din amestecul a 2 produse sa iasa unul nou la care doar privind sa intuiesc ca este ceva compus. Nu ma intereseaza energetic decat daca ar fi generatoare electrice de putere, cum ar fi un producator de energie verde cand se conecteaza la reteaua nationala. Dar la muzica doresc doar ca avand un singur difuzor sa aud sa zicem 2 instrumente. O chitara rece si Copilu Minune ii mixez acustic pe un singur microfon. O chitara electrica se mixeaza in tensiune cu semnalul de la acelasi microfon. Faptul ca la mixarea in tensiune semnalul electric nu se duce la varf cat suma amplitudinilor celor 2 semnale daca ar fi in faza ci doar la amplitudine unei(deci la jumatate cat speram0 ma lasa rece pt ca undeva pe traseu mai fac o amplificare cu 2 si gata. Important ca in boxa aud acelasi semnai ca si la mixarea pe microfon, adica scopul operatiei. Faptul ca tehnic pot face in mai multe feluri o mixare de semnale electrice nu are nicio relevanta cat timp la aceleasi surse de semnal eu aud in boxe acelasi sunet. Iar mixarea prezentata de @LMO este iar cu fenta pt ca a prezentat ca intrare semnalele din divizor si sigur ca se vede o insumare (la varf se apropie de 1,8V). In prezentarea mea cu rezistente mici de intrare semnalul mixat nu depaseste intrarile. Dar hai sa refacem mixarea LMO cu punerea pe grafic a tensiunilor de intrare si cea rezultata. Se vede ca a fost nevoie de 10Vv la intrare pt 1,8Vv la iesire CA SA PARA O INSUMARE!

mix 5khz cu 20khz prin 900k pe 100k.jpg

REVIN: intre timp a postat @adigh.

@miticamy,

Poti te rog sa nu mai postezi bazaconii? Tot topicul ai postat bazaconii. Nu ne intereseaza media ci suma.

Inca nu ai inteles ca nu ai inteles despre ce vorbesc? Dumneata lucrezi doar in imaginar. Pana la urma ce pregatire ai in electronica, poate de fapt nu intelegi circuitele electrice si tot efortul este inutil.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cred ca matematica necesara unei banale adunări este puțin prea mult pt unii forumiști.

Ideea este ca adunarea asta trebuie făcută vectorial și tocmai adunare vectoriala nu se face. De asta nu se obțin rezultate coerente. 

Link spre comentariu
4 hours ago, miticamy said:

. ***********************Iar mixarea prezentata de @LMO este iar cu fenta pt ca a prezentat ca intrare semnalele din divizor si sigur ca se vede o insumare (la varf se apropie de 1,8V). In prezentarea mea cu rezistente mici de intrare semnalul mixat nu depaseste intrarile.

Cu tot respectul,nu am inteles exprimarea de mai sus?....Eu am prezentat o simulare pentru banalul montaj propus de @valderama,unde este "fenta" ?

Aveti in atasament o simulare pentru valorile propuse de dv.,dar spre stiinta trebuuie sa stim ca interesul este sa masuram toare tensiunile pe rand sau mixate EXACT in punctul de iesire din acest mixer,adica pe rezistenta de 100K.

si ca sa fie limpede,orice am face,matematoca este unica: 

In punctul de mixare adica pe rezistenta de 100K,daca vom aplica semnalul de la doua sau o infinitate de surse de semnal care au aceeasi amplitudine dar frecvente audio diferite,vom avea o rezultanta a semnalului "amestecat" cu o valoare efectiva exact ca in formula de mai jos,spun efectiv pentru ca acea tensiune produce efectul asteptat pentru un etaj de amplificare:

Teoretica si formula:

TEST_MIXAJ_TENSIUNI.png

Si schema pentru testul @valderama cu valorile propuse de colegul @miticamy:

MIXER_PASIV_SIMULARE.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Asta mai lipsea, mixari cu fenta si adunari vectoriale cind nu avem sarcini reactive ci rezistente pure. :rade:

Se poate vedea in simularea colegului @LMOlimpiu cum creste slew-rate la forma de unda rezultata.  https://postimg.org/image/k0vhxha3f/

Cu precizarea ca graficul e un grafic de sumator (care insumeaza valorile instantanee) iar cele 3 scheme sunt ale unui mediator (pentru ca rezistentele de pe intrare sunt mai mici decit rezistorul de pe care se culege semnal - 100k).

Editat de adigh
Link spre comentariu

CITAT:    

Cu tot respectul,nu am inteles exprimarea de mai sus?....Eu am prezentat o simulare pentru banalul montaj propus de @valderama,unde este "fenta" ?

Aveti in atasament o simulare pentru valorile propuse de dv.,dar spre stiinta trebuuie sa stim ca interesul este sa masuram toare tensiunile pe rand sau mixate EXACT in punctul de iesire din acest mixer,adica pe rezistenta de 100K.

"Fenta" nu era in intentia dvs de a prezenta ceva eronat ci aceasta forma noua da apa la moara lui Adi ca este o insumare si nu o mediere. El s-a legat de aceasta prezentare, nu stiu daca de la o simulare a dvs sau copiata de @Valderama:

adigh_fakenews.jpg

Adi spune ca nu poate sa fie o insumare de semnale cat timp rezultanta este mai mica decat intrarile. Eu am spus inainte sa lucrez cu TINA ca initial intrarile sunt divizate cu 2 la mediator cand cealalta este la zero, asa ca avem o insumare de jumatati care nu au cum sa depaseasca intregul. Dar in reprezentarea cu FAKE sunt prezentate intrarile si punctul de mixare cum mi se pare firesc sa fie. Adica am 2 surse de semnal cunoscute si le introduc intro cutie neagra care are o iesire. Ma intereseaza ce obtin acolo functie de intrari fara sa stiu sau sa ma intereseze schema. Dvs veniti cu o varianta noua in care stim schema si ne spuneti ca trebuie sa masuram toate tensiunile pe rand sau mixate Exact in punctul de iesire. Dupa mine este doar o alta abordare, pt un muzicant eu prefer varianta cu cutia neagra. Dar aceasta abordare poate il va convinge in sfarsit pe Adi ca si mediatorul face o insumare dar de jumatati datorita divizorului cu 2 rezistente egale. Este exact simularea pe care doream sa o fac asta seara cu TINA, adica sa nu mai pun voltmetrele la intrare si sa prezint pe rand cele 3 situatii, dintre care 2 sunt cu o intrare activa si cealalta la zero. M-ati scutit de munca.

Pun impreuna FAKE si TINA in care rezultanta nu depaseste valoarea componentelor pt ca se raporteaza la intrare si a dvs unde rezultanta este aproape dublul componentelor(mai scazuta din cauza rezistentei generatoarelor si a rezistentei de sarcina). Mai mult de atat nu stiu ce sa mai scriu.

LMO-azi3.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări