adigh Postat Martie 30, 2018 Autor Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) @Traian B, Faci prea mult caz de denumirea "semnal cu doua tonuri". In contextul dat a vorbi de compunerea undelor e legitim, e sinonim. Parca suna mai bine "forma de unda" decit "forma de tonuri". Iar daca avem o "forma de unda" atunci avem si unde. Stiu ce inseamna un termen tehnic consacrat dar nu trebuie sa exageram. Conditiile care se pun unei masuratori sau unei aplicatii practice precum mixerul, sunt conditii ce se pun semnalului de intrare nu semnalului de iesire si implicit compunerii undelor/tonurilor. Insumarea semnalelor se face dupa regula sumei asa cum si trebuie. Si nu ne poate da mai putin de cit rezulta din insumare doar pentru ca asa punem noi conditii. Cu alte cuvinte daca 4+4=8 atunci atita este, rezulta cit rezulta. Nu masluim formula ca sa ne dea mai putin, ca am stabilit noi ca nu are voie sa ne dea mai mult de 7. Iar pentru asta modificam formula sumei si bagam formula mediei sau scoatem amplitudinea din formula slew-rate, ca dupa cum se spunea, "amplitudinea nu trebuie sa creasca". Si de ce sa nu aibe voie sa creasca daca insumarea ii permite sa creasca. Pai daca nu creste amplitudinea in formula atunci va trebui sa creasca constanta π. Ca vad ca matematica suporta multe. Daca nu vrem ca suma sa depaseasca 7 atunci micsoram unul sau amindoi 4, adica semnalul de intrare. Fiindca insumarea trebuie sa se faca corect iar virfurile de semnal rezulta cit rezulta. Conditiile se pun intotdeauna la intrare. Nu conditionam modul de insumare. @Valderama, Se pare ca pina la urma s-a inteles cam ce inseamna o insumare. Noroc cu internetul. Daca erai mai atent la ce am spus, observai ca am dat si schema cu sumare in anozi ca fiind un sumator bun cu precizarea ca un sumator si mai bun ar fi fost cu pentode fiindca se comporta mai bine ca un gcc. Am vorbit si de sumatorul pasiv cu rezistoare spunind ca merge doar daca rezistoarele de intrare sunt mult mai mari decit rezistorul pe care se insumeaza semnalele asa ca in desenul pe care l-ai prezentat. Am mai vorbit si de amplificatorul inversor cu tub care trebuia sa dea suma. Cu precizarea ca neavind amplificarea in bucla deschisa foarte mare nu e chiar o insumare perfecta dar in marja de eroare il putem considera tot un sumator. Si am mai spus si de amplificatorul operational cu insumare pe intrarea inversoare ca e un sumator foarte bun avind amplificare mare in bucla deschisa. Am spus toate astea. Timpul de tranzitie (rise/fall time) se refera la cresterea/scaderea semnalului intre 10% si 90% din amplitudine, nu la intreaga perioada. Editat Martie 30, 2018 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Culmea ironiei primeşti susţinere dar te comporţi ciudat. Aşa cum poţi vedea acolo este reprezentată perioada ca timp(dacă vezi bine !) 100µs sau sub_diviziuni_timp 22 la număr în osilograma dată(le poţi chiar numără) Timpul de creştere(rise) respectiv descreştere(fall) NU apare reprezentat este aproximat (dacă vezi bine !, cu cea mai defavorabilă aproximare 6µs) În concluzie nu realizez unde te uiţi dumneata sau ce vrei să corectezi/afirmi mai sus ?! Dacă până acum NU ai putut prezenta grafic situaţia dorită ! (20KHz_sinus + 5KHz_sinus...) de ce "te dai rotund" ?! Editat Martie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Martie 30, 2018 Autor Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Poate am inteles gresit. In poza apare cuvintul "tranzitie" si am crezut ca se refera la timpul de tranzitie. Daca se refera la o perioada de timp atunci e nepotrivit sa-i spunem tranzitie. Confuzia nu am generat-o eu. Ma rog, sa trecem peste amanuntul asta. Editat Martie 30, 2018 de adigh Link spre comentariu
adigh Postat Martie 30, 2018 Autor Partajează Postat Martie 30, 2018 1 hour ago, valderama said: Culmea ironiei primeşti susţinere dar te comporţi ciudat. Dacă până acum NU ai putut prezenta grafic situaţia dorită ! (20KHz_sinus + 5KHz_sinus...) de ce "te dai rotund" ?! Daca postezi in urma, dupa ce s-a dat raspunsul, e posibil sa nu se vada. Ironie e sa sustii ca 4+4=7. Am explicat ca la gradinita cum se face insumarea si s-a inteles cu un delay de 10 zile. Si mi se spune ca nu am pus grafice. Bine ca pina la urma s-a inteles. Era si greu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Toate simulările şi toate reprezentările de până acum sunt corecte. Lipseşte reprezentarea dumneata. Să vedem cum poţi preciza ΔV (roşu verde ) în raport cu situaţia dată pentru intervalul de timp 12,5µs "ca la grădiniţă" situaţiile A B cunoscute Editat Martie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
dvb Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 Va rog frumos! licenta cu "la gradinita" imi apartine @Traian B Eu unul multumesc pentru interventie, imi aduce aminte de ce folosesc adesea zgomot alb in teste! Se poate aprofunda mai departe aici sau, probabil, in alte zeci de white-papers... http://zone.ni.com/reference/en-XX/help/371361H-01/lvanlsconcepts/multitone_generation/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Acum 3 ore, adigh a spus: Ironie e sa sustii ca 4+4=7. Am explicat ca la gradinita cum se face insumarea si s-a inteles cu un delay de 10 zile. Si mi se spune ca nu am pus grafice. Bine ca pina la urma s-a inteles. Era si greu. vezi ironia mai jos (ai precizat 20000Hz şi 5000Hz amplitudini maxime egale) "ca la grădiniţă" Radius adună tu cât vrei până ţi se acreşte "ca la grădiniţă" SE PUTEA VEDEA INCLUSIV AICI https://www.geogebra.org/m/BOMfKCIK alege alt raport între frecvente ca să obţii ce vrei "4+4" (1/5 etc) Editat Martie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
adigh Postat Martie 30, 2018 Autor Partajează Postat Martie 30, 2018 1 hour ago, valderama said: SE PUTEA VEDEA INCLUSIV AICI https://www.geogebra.org/m/BOMfKCIK Era bine sa fi descoperit siteul ala inainte sa te faci de cacao cu simularile anapoda, fie in Paint fie in Spice. Ia uite ce sustineai la inceput, in poza de mai jos. Seamana curba cu rosu cu curba cu rosu punctata? Seamana dar nu rasare. Mentionez ca nu tin neaparat sa subliniez greseala cuiva daca intelege sa nu mai insiste. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) dacă nu poţi domne adună "4+4 ca la grădiniţă" (sau mâzgăleşte cum pofteşti reprezentările pe care le-ai dat 20000Hz_sinus + 5000Hz_sinus ...la treceri prin 0) Editat Martie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Schema de test propusa de @valderama: SCHEMA: SEMNALE: Editat Martie 30, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 O poza ''reala'' din 2014 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 In realitate o rezistenta de 900k va produce o atenuare la frecventele mai mari de 10 Khz aceasta ar trebui compensata capacitiv si daca acest lucru se practica la amplificatoarele de chitara, pentru HI-Fi eu as avea rezerve Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Acum 1 oră, LMOlimpiu a spus: Schema de test propusa de @valderama: SCHEMA: SEMNALE: mulţumesc Lăzăroiu ca fapt divers propunerea asta a fost făcută prima dată pe la pagina patru(după actuala numerotare pagini) unde am precizat cred că Adigh va accepta această propunere, confirmă aici dacă acceptă acest mixer super-simplu pasiv am cerut aici (pagina 14) ΔV (roşu verde) Adigh nu a putut răspunde preferă să adune 4+4 ca la grădiniţă a trebuit să schiţez asta , să terminăm cu adunarea aia 4+4 sau pentru o apropiere "4+4" am sugerat alege alt raport între frecvenţe ca să obţii ce vrei "4+4" (1/5 etc) cum ar fi 4000Hz/20000Hz Editat Martie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 Incepeti sa fiti penibili. Ce-I asa de greu de inteles ce inseamna sumare si, daca se gasesti cite unul -doi care se fac ca nu inteleg sau nu vor sa inteleaga, ce-i asa de greu sa fie evitati. Topicul acesta nu-I despre tuburi. este un topic general, dar cu toate astea numai lamparii continua sa se tot contrazica sau aprobe....Oare dece?!? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Citat adigh: Am vorbit si de sumatorul pasiv cu rezistoare spunind ca merge doar daca rezistoarele de intrare sunt mult mai mari decit rezistorul pe care se insumeaza semnalele asa ca in desenul pe care l-ai prezentat. Ai hotarat dumneata asa, sa modifici fizica precum guvernantii nostri legile justitiei. Ia sa vedem ce spune TINA 9 cand rezistentele de intrare sunt mai mici decat rezistorul pe care se insumeaza: Si montajul cu 9k in loc de 900k: REVIN: si nici simularea de care ai spus ca e FAKE nu apare in neregula cu TINA. Doar ca nu a dat si valoarile componentelor din schema folosita. Rg=600 ohm la schema mea. Editat Martie 30, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum