Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv LCD Sony KDL 19L4000

mercenarx

Postări Recomandate

salutare!

am pe masa tv-ul din titlu, cu urm. problema:

la alimentarea la retea, nu se intampla nimic (led st-by stins) timp de aprox. 1 minut , dupa care ledul de st-by incepe sa clipeasca rosu : intai lung de 5 ori , apoi scurt de 3 ori , dupa care ciclul se reia.

am observat lichid curs pe placa mainboard , si corodate lipiturile in zona proc si memorii , probabil placa compromisa , insa m-am gandit sa incerc...

timp de 1 minut (pana sa inceapa ledul sa flashuie) procul da semne ca s-ar incalzi , insa in momentul in care ledul da acel cod de eroare , procul se raceste complet

deasemenea , dispare tensiunea de 3 volti din power ON (si implicit  tensiunile de  12 volti si 12 volti audio) ramane doar cea de 3,3 volti pe placa sursa +invertor (DPS-70EP)

any idea? thx!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

12

• Florinel TV

6

• leoncris

5

Top autori în acest subiect

3 minutes ago, leoncris said:

Trebuie inlocuit MB.

1-857-143-B ,  FLEX00017573-103 , asta'i ?

da, exact.

am mai constatat ca MB nu livreaza tensiunea pentru Lamp_ON (cred ca vreo 3 volti)

ai avut un defect ca asta?

mai greu cu inlocuitul...

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

Problema este ca acolo unde a avut lichid este posibil sa se fi intrerupt traseie si de aia este greu de vazut ce poate fi defect , ledu semnalizeaza coduri de eroare dar din pacate eu nu am tabelu cu coduri de eroare la sony , este ffoarte posibil sa se poata repara dar trebuie sa stii ce cod semnalizeaza ledu

Link spre comentariu

pai , acuma nu se mai vede , mai nimic , fiindca am curatat-o cu alcool tehnic

dar , cum sa spun, se vedeau niste dare albicioase , si lipiturile la piesele smd erau inegrite (oxidate)

Link spre comentariu

cred ca nu m-am facut bine inteles :

numai MB are urme de lichid si oxidare , sursa+inverter , nu.

dar oricum am sa verific sursa in primul rand (in momentul mi-a venit altceva, dupa ce termin reiau cu sursa)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări