Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajustare output 12.8 Vdc

Postări Recomandate

Stimati domni,

Am o sursa HP 1300W 12Vdc output cf etichetei.

Treaba e ca nu da doar 12V, da 12.8V.

Data fiind puterea de ~ 100Amp, cu ce o pot adapta sa scoata mai putin adica 12.3V 

Divizor de tensiune ar fi o idee, dar ce valoritip sunt ok pe cei 100 Amp? E vorba de ceva forta nu e un simplu calcul didactic...

Stima!

Seb

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Bucla de stabilizare de tensiune nu are treaba cu puterea sursei. Si o sursa de 1A si una de 100A au aceeasi bucla de stabilizare. Cred ca reglajul la o tensiune un pic mai mare este pt a compensa caderile de tensiune pe firele de legatura la curenti mari.

Link spre comentariu

De obicei sursele astea de server au un conector cu multi pini mici pe linga pinii de forta.

In acest conector ai si pinii pt feedback direct de la bornele sarcinii. Umblind la acesti pini cu rezisstente fata de masa de forta si iesirea de forta (rezistente de ordinul sutelor de ohm kiloohmi) poti sa modifici putin tensiunea de iesire.

Link spre comentariu

http://megagertz.ru/servery-i-servernye-komplektuyuschie/bloki-pitaniya/hp/hp-hstns-pa01-337867-501-406421-001-blok-pitaniya-1300w-astec-aa23531-dlya-serverov-ml570g3-ml570g4-dl580g3-dl580g4-dl585g2-oem/

Incearca sa schimbi rezistentele din acel divizor si vezi ce face. Fara o schema e mai greu de modificat. Am ramas si eu cu 3 surse cu 82A pe iesire, una fiind dezmembrata in scopuri "educationale" , dar tensiunea minima pleaca de la 12, 2 pana la vreo 13, 2V parca. Nu am avut timp sa vad ce fac toate integratele alea de pe placa de control. Parte de forta e si mai greu de urmarit, pentru ca e pe minim 3 straturi de cablaj. 

Link spre comentariu

Da care e omul ala asa pretentios de vrea sa aibe o tensiune batz de 12V, si nu mai mult ? Banuiesc ca e unul care nu se pricepe la electronica.

Spune-i individului ca acea tensiune nu e critica acolo, chiar daca e putin mai mare de 12v. Mai departe ce vine alimentat din tensiunea aia: ( servere, calculatoare, asic-uri etc.) au ele surse foarte bine stabilizate si care coboara tensiuni sub 12v. Asa ca sursa aia mare e doar UN ALIMENTATOR de putere.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări