Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa aflu câte ceva despre electronică

Kendryk

Postări Recomandate

Eu personal iti voi dona 3-4 integrate B  U1014N  inclusiv cu componentele aferente din care sa poti face cu mare usurinta un receptor pe UM-530-1650khz,colegi cunosc foarte bine despre ce vorbesc{bineinteles ca iti voi pune la dispozitie si schema)

iti voi trimite si la fiecare integrat cate un soclu sa ma asigur ca raman intregi,scuze am glumit.

Link spre comentariu

Am un sistem 5.1 perfect functional pana la un moment dat se aude doar numai sistemul(bass) si o boxa si vreau sa il fac functional sa se auda in toate  boxele. Aveți vreo sugestie de rezolvare?

Editat de validae
Gramatica, bat-o vina..
Link spre comentariu
3 hours ago, Kendryk said:

Am un sistem 5.1 perfect functional pana la un moment dat se aude doar numai sistemul(bass) si o boxa si vreau sa il fac functional sa se auda in toate  boxele. Aveți vreo sugestie de rezolvare?

e greu de pus un diagnostic clar asa pe nevazute .... dar poti incepe intai sa verifici cablurile (mai putin cel de alimentare si boxa care iti merge), presupun ca stii sa masori continuitatea unor  ... scrie-ne ce stii sa faci cu acel multimetru, adica daca stii sa masori continuitatea, rezistente, diode, tranzistori, tensuni, curenti ...  si daca stii sa deosebesti componentele de pe o placa ....

pt verificarea cablurilor de la boxe e suficient sa pui boxele care nu merg in locul celei care merge ... nu trebuie sa desfaci boxele daca nu este cazul, sau pot fi verificate cu multimetrul sau chiar cu o baterie de 1,5v sa vezi daca face vreun zgomot ... asta in cazul satelitilor nu a boxelor active

cu putin ajutor poate o vei scoate la capat, din pacate e mai greu si complicat de scris decat de facut

Editat de geomx
Link spre comentariu

Adica daca stii sa masori continuitatea, rezistente, diode, tranzistori, tensuni, curenti ...  si daca stii sa deosebesti componentele de pe o placa .... asta chiar stiu dar mie frica sa masor sub tensiune mai greu

Boxele merg le-am pus in locu celei care merge 

Link spre comentariu
Acum 11 ore, Giorgi tv a spus:

Citeste inscriptia de pe finalii audio,sigur sunt 2030,...............

A mai fost reparat odata a mers un timp si dupa iar n-am mai mers

oNqA2ZL.jpgFz7mSTI.jpg

Cel din spate dupa o bataie cu mazga am aflat ca este un TDA2030A si unde sunt cele 3 placute de metal este un TEA2025B

Editat de Kendryk
mâzga tda2030A
Link spre comentariu
Acum 10 ore, va_cristi a spus:

Cred ca titlul topicului se potrivea mai bine "Vreau sa repar amplificatoare audio".

Nu deoarece ca sa nu fac alt topic fac in acesta mai invat cate una alta,care sunt probleme etc. poate o sa fie folositoare altor oameni

Link spre comentariu

Din ce se vede în poze, a mai fost schimbat un integrat  TEA 2025, dacă te uiți atent se văd lipiturile (destul de grosolan făcute) la integratul schimbat. Foarte probabil tot acolo e problema, dacă meseriașul nu a schimbat și condensatorii electrolitici cu probleme de pe acel canal....

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări