bogdan_ Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 saluttrebuie sa comand un LCD care accepta ca niveluri logice 2.9V dintr-un controller care merge la 5V. am nevoie de un translator de nivel pentru asta, de la 5 la 2.9V dar nu am reusit sa gasesc nimic bun.exista varianta cu rezistente, dar pentru ca frecventa e destul de mare(8MHz) trebuie sa folosesc valori mici si asta inseamna consum mare. stie cineva ce as putea folosi? Link spre comentariu
Laci Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Daca iti trebuie numai unidirectional poti folosi drivere CMOS, sau porti NAND care suporta la intrare 5V, si il alimentezi la 3.3V,sau 2.9V, pt bidirectional este o solutie mai eleganta, TI, face niste level-shiftere bidirectionale de viteza mare. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 nu, nu imi trebuie bidirectional. doar de la procesor la lcd(de la 5 la 2.9). imi poti recomanda o poarta de felul respectiv? totusi cam orice circuit CMOS are niste diode de protectie. daca eu dau cu 5V de la procesor practic o sa conectez iesirea de la uC la 2.9V prin dioda. ... Link spre comentariu
one Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Pune 3 diode in serie cu iesirea microcontrollerului si apoi o rezistenta spre masa (2-5KΩ). Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2007 aoleu... pai si pun 15 diode si 5 rezistente ..... :smt009 nu prea suna incantator.... vreau sa fac ceva compact...chiar nu exista nici un integrat care sa faca treaba asta....ceva nu chiar foarte exotic? Link spre comentariu
Vizitator ltdor Postat Iunie 24, 2007 Partajează Postat Iunie 24, 2007 Daca LCD-ul are intrari FET, poti folosi cu succes divizorul rezistiv de cateva zeci de Kohmi, pentru ca nu cred sa ai semnale mai rapide de 100kHz. Daca totusi viteza este o problema, pana la 400kHz poti folosi level shifter-ul recomandat de Philips/NXP pentru I2C (pe deasupra si bidirectional). Daca il folosesti unidirectional, poti renunta la R1 (5 fet-uri+5 res.) si chiar la FET, pastrand insa doar dioda interna (folosesti un Schottky -BAT54 - 5 diode+5 res.)Sau folosesti un 74HC07 alimentat la +5V, buffer open-drain (1 IC + 5 res) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2007 exista varianta cu rezistente, dar pentru ca frecventa e destul de mare(8MHz) trebuie sa folosesc valori mici si asta inseamna consum mare. Deci frecventa e mare.... LCD-ul este color pe 16Biti, merge pana la 13MHz dar din pacate nu pot sa il comand eu mai repede de 8MHz. Varianta cu 7407 ma duce tot cam pe la treaba cu resitentele. Pentru ca tot trebuie sa pun rezistente mici de la iesire la +2.9V deci tot consum mare. Link spre comentariu
one Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 Atunci alimenteaza microcontrollerul la 2.9V si ai rezolvat. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2007 poi nu merge.... ca la 2.9V nu il pot tine la 16MHz. plus restul de periferice merg la 5V....cred ca pana la urma o sa pun rezistente..... Link spre comentariu
Vizitator ltdor Postat Iunie 25, 2007 Partajează Postat Iunie 25, 2007 Cred ca vechiul MMC4050 ...sau C4050, sau 74HC4050 ar fi o solutie buna daca vrei si consum redus la viteza si sarcina capacitiva cat mai mare. Functioneaza chiar si la 2V tolerand chiar si tensiuni de 15V pe intrare. C4050 pare a fi disponibil la Schukat. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2007 Multam fain74HC4050 pare exact ceea ce am nevoie. :partyman: Mai verific mai tarziu sa ma conving. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum