nico_2010 Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 (editat) Recent am intrat in posesia unui convertor analog digital pe 24 biti, ADS 1232. Pentru testarea capabilitatilor acestui circuit integrat am scris o aplicatie care sa-mi permita masurarea unei tensiuni continue mai mici de 2.5V cu o rezolutie de 4 zecimale. In varianta actruala catigul convertorului este 1 (GAIN0 si GAIN1 sunt setate pe ) logic din software), iar viteza de conversie este de 80 SPS, de asemenea setata din software. In aceste conditii, rezultatele sunt disponibile la fiecare 12ms, insa citirea datelor se face la 200ms (modificabila din software). Tot setup-ul este pe o placa breadboard, asa cum este prezentat mai jos: In timpul testelor mi-am dat seama ca varianta de lucru pe breadboard nu este cea mai sanatoasa pentru genul asta de convertoare, insa pentru inceput este multumitoare. Rezultatele sunt prezentate mai jos Baterie de 1.5V citita cu montajul: si aceeasi baterie citita cu aparatul de masura: In continuare atasez schema de principiu si proiectul complet. ADS1232_test.zip Editat Martie 22, 2018 de nico_2010 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum