deo Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 (editat) EE55 sau ETD59 fara picioruse cu decupaj in cablaj. Editat Martie 22, 2018 de deo Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 La electrosecutitate se gandeste cineva? Ai nevoie de minimum 5-6mm intre lipiturile de pe spatele cablajului si fundul cutiei. Chiar de pui o foaie de plastic izolant. Ai 1.6mm cablajul. Esti deja la 8mm din 44mm fara sa mai consideri alte variatii de toleranta. Deci, daca gasesti un traf plat in jur de 30-32mm atunci esti pe drumul cel bun. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 (editat) 36 minutes ago, thunderer said: La electrosecutitate se gandeste cineva? Da, eu, dar de la o vreme am impresia ca am devenit invizibil... 9 hours ago, marian said: pinii trafului practic ar atinge de partea de jos a carcasei, ca sa asiguri electrosecutitate corespunzatoare, trebuie sa izolezi ferm acea portiune din carcasa, atat jos cat si sus, dar cu doar un ipotetic mm la dispozitie... 36 minutes ago, thunderer said: Deci, daca gasesti un traf plat in jur de 30-32mm atunci esti pe drumul cel bun. 8 hours ago, marian said: Cauta pe la magazinele online mai mari ceva miez cu maxim 30-35mm pe verticala ( cu pini cu tot ) Si totusi... 8 hours ago, marian said: Un miez toroidal n-a luat nimeni in calcul desi ofera cel mai mare spatiu de bobinat dintre toate... Asa cum spuneam, cred ca am devenit invizibil, la vanzari ofer ceva de valoare gratis, platesc si posta, si nu ma baga nimeni in seama, aici la alimentatoare scriu tot felul de raspunsuri si sugestii, si...si nu ma baga nimeni in seama Vorba aia, e de la ei... ________________________________________________________________________________________ 1 hour ago, deo said: ETD59 fara picioruse Cat are un ETD59 fara pini pe verticala? Editat Martie 22, 2018 de marian Link spre comentariu
matzah Postat Martie 22, 2018 Autor Partajează Postat Martie 22, 2018 revin si eu in discutie. Da, am luat in calcul (si as prefera) varianta unui miez toroidal, dar alegerea lui ma depaseste. Atasez pagina de TME cu ele daca ma poate indruma cineva. Comand relativ des de la ei. https://www.tme.eu/ro/katalog/inel-de-ferita_113555/ Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Găsești la magazinul bulgăresc miezuri toroidale de 80mm diametru exterior . Sau poți folosi două transformatoare pe miez de mai mic ( 40-50 mm diametru ). Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Miezuri toroidale mai poti recupera din amplificatoare audio mai puternice. Link spre comentariu
matzah Postat Martie 23, 2018 Autor Partajează Postat Martie 23, 2018 nu detin alte amplificatoare sau trafuri de sacrificat. am gasit in cutia de maimute un singur miez, aproximativ 45mm diametru exterior. Voi cumpara de la TME, de exemplu asta este ok? (2 bucati pentru o sursa mai mare sau 2 surse mai mici) https://www.tme.eu/ro/details/tx42_26-3e25/inel-de-ferita/ferroxcube/tx422613-3e25/ Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) Pe concret, miezul ăla (ca material) nu e recomandat pentru aplicații de putere . Mai pe ocolite , alegerea miezului este parte integrantă din procesul de proiectare a sursei . Deci nu se poate răspunde direct la întrebarea de mai sus. Totuși , ca să răspund cât de cât, o sursă semipunte ( sau punte ) de 1500 W , lucrând la 50-100kHz , ar trebui să aibă un produs spire * Ae[mmp] de 8000-12000. O secțiune mai mică a miezului implică desigur mai multe spire - care trebuie să încapă în fereastră. EDIT M-am grăbit , puterea nu influențează acel produs . Puterea influențează însă grosimea sârmei deci suprafața ocupată de bobinaj. Editat Martie 23, 2018 de UDAR Link spre comentariu
cipcirip Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Salut, am eu ceva toruri, 40/80/15[mm](d/D/h), dar nu cunosc materialul... http://i66.tinypic.com/2nkki3d.jpg Link spre comentariu
Alin_cj Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Acum 16 ore, thunderer a spus: La electrosecutitate se gandeste cineva? Electrosecuritatea si un transformator pe toruri mici se cam bat cap in cap, parerea mea. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Nu si daca se foloseste izolatie intre straturi, e mai migalos dar se poate. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Eu nu as bobina manual un tor cu citeva zeci de spire nici sa ma platesti cu aur. Nu cred ca manual se poate obtine o bobinare corecta la un nr asa de mare de spire, cuplaje corecte, izolari pt 1500V si asa mai departe. De asta nici nu am amintit ca posibila solutie. Trafuri de putere pe tor direct din retea se preteaza la invertoarele de sudura unde nr de spire este mai mic si nici cerintele de electrosecuritate "parca" nu sint asa de stricte (la cele facute de chinezi cel putin). Link spre comentariu
validae Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Nu e chiar așa cumplit să bobinezi câteva zeci-sute de spire pe un tor de dimensiuni mici. Am bobinat mai demult pentru un coleg de forum (un invertor miniatură) un tor de dimensiunea unei verighete, cu izolație între straturi, fiindcă era vorba de tensiune mare în secundar. Nu mi s-a părut chiar așa complicat, dar eu poate sunt obișnuit cu miniaturi, de când experimentam cu invertoare ,,Joule thief,, făcute pe toruri recuperate din lămpile ,,economice,,. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) 1 hour ago, sesebe said: Eu nu as bobina manual un tor cu citeva zeci de spire nici sa ma platesti cu aur Si tu de unde crezi ca am eu inductantele la sursele mele? Le cumpar? Nici vorba, bobinez eu, ca nu ma dor mainile, si am mai multe zeci de spire, si nu ma deranjeaza, din contra, bobinez si peste suta de spire fara stres, rabdare am, sarma se gaseste la cateva zeci de lei 0,5kg, stiu ce am de facut pentru izolatie, deci, ce m-ar opri? 1 hour ago, sesebe said: Nu cred ca manual se poate obtine o bobinare corecta la un nr asa de mare de spire, cuplaje corecte Care miez crezi ca e mai bun la cuplaj decat cele toroidale? 1 hour ago, sesebe said: izolari pt 1500V Am sugerat in repetate randuri o alternativa ieftina si simpla, dar mai ales foarte buna, pentru izolare, nu ma mai repet. Exista o multime de solutii pentru o buna izolatie intre straturi. 1 hour ago, sesebe said: Trafuri de putere pe tor direct din retea se preteaza la invertoarele de sudura unde nr de spire este mai mic Doar secundarul poate fi mai mic, primarul nu are de ce sa fie cu mai putine spire, din contra daca e F2T e mai mare primarul la invertoarele de sudura. Unde mai pui ca acolo trebuie sarma care sa suporte multe zeci de A in secundar, adica groasa, si nu mai e deloc simplu. Oricum discutia noastra este probabil redundanta, carcasa este una impusa, si foarte mica pe verticala, alta solutie rentabila in afara de toruri eu nu prea vad, din ce am vazut la TME miezurile plate sunt prohibitive rau. Editat Martie 23, 2018 de marian Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) Trafurile de retea,pe miez toroidal, se pot bobina cu oareșce cazna. Trebuie doar rabdare si o suveica din textolit sau sticlotextolit cu grosimea de 2-3mm, si canale pe capetele suveicii in care se va infasura sirma de bobinaj. Lungimea suveicii nu va fi mai mare de 200-250mm. Am bobinat un traf cu miez toroidal,nu-i asa greu. La fiecare 20 de spire, notam sa nu uit cit am bobinat. LE. LIKE marian! Editat Martie 23, 2018 de GEO 53 BN 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum