simson Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) Esential la mixer este ca modificarea nivelului de semnal la un canal sa nu afecteze semnalul de pe celelalte canale. O varianta de mixer performant este configuratia repertor anodic, specific cu o reactie negativa paralela in tensiune.Profunzimea reactiei este atat de puternica incat amplificarea scade la -1. Respectiv A=-Z2/Z1=-1 daca Z2=Z1.Prin urmare reactia negativa provoaca intre grila si catod aparitia unei impedante scazute numita si masa virtuala cu valoarea Z2/A0 unde A0 este amplificarea tubului fara reactie.De aici avantajul configuratiei in etajele de mixare: semnalul care intra pe cele doua canale, se divizeaza, se atenueaza pe aceasta impedanta virtuala dupa care este din nou amplificat cu valoarea A0.Important ca Z1>>Z2/A0.Repertorul anodic este la baza corectorului activ Baxandall dar se poate folosi si ca defazor. Schema prezentata de colegul Lazaroiu in alt topic am realizato practic.Impedanta virtuala la grila tubului este 385 ohmi cu A0=26.Nu a fost usor sincronizarea semnalelor de 5 si 20 kHz ptr. a reusi poze Editat Martie 22, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) o sugestie la intrarea Ya trebuia semnalul compus şi la Yb 20Khz ("oscilograma de interes") probabil nu se poate sincroniza sugestia dumneavoastră ce prezentaţi în oscilogramă ?! semnal compus şi semnal compus-inversat de interes doar măsurarea/precizarea 33mVef-in şi 35mVef-out dacă oscilograma asta prezintă altceva ne explicaţi/anunţaţi Editat Martie 21, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 21, 2018 Autor Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) In oscilograma ar trebui sa fie semnalul compus U ies de 35mVef la iesire.Nu inteleg , ce semnal ar trebui aplicat pe Ya si Yb? Adevarul este ca foarte greu am reusit sa stabilizez sinusoida cat de cat ptr. a fi luata poza.Nu inteleg cum apare si semnal inversat pe oscilograma. La urma urmei intradevar interes ar fi numai U ies.=35mVef vizavi de 33mVef aplicat la intrari.Diferenta de 2mV vine din toleranta rezistentelor . Editat Martie 21, 2018 de simson Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 spune dumneata ce ai prezentat în oscilogramă astfel ne putem înţelege Link spre comentariu
simson Postat Martie 21, 2018 Autor Partajează Postat Martie 21, 2018 Semnalul din iesire pe R=1M. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) ai două trase ambele intrări folosite Ya şi Yb, ce semnale ai la cele două intrari ? pe una din intrari Y ai clar semalul compus pe a doua intrare ce semnal vizualizezi ? dumneata eşti de acord cu suprapunerea colorată portocaliu-albastru ? spune/precizează ce semnale se găsec la intrările osciloscopului(Ya Yb) Editat Martie 21, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 21, 2018 Autor Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) Tocmai ca doar o singura trasa am folosit.Nu-mi dau seama de ce apare semnal inversat.deci semnalul din iesire mixer intra pe trasa Ya atat.Pe Yb nu intra nimic, zero. Editat Martie 21, 2018 de simson Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Puneti oscul pe declansat si sincronizati pe amplitudinea maxima a semnalului. Asa cred ca apare o singura trasa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) o intrare doar nu realizez, mă rog (posibil probleme de sincronizare) totuşi întrebare: eşti de acord cu surapunerea colorată portocaliu-albastru ? dacă da asta înseamnă că ai probleme de sincronizare (nu vizualizezi corect) Editat Martie 21, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 21, 2018 Autor Partajează Postat Martie 21, 2018 Absolut totalmente de acord. Totusi maine voi poza inca o data oscilograma cu intrarile Ya si Yb, bine ca inca exista montajul pe placa. Link spre comentariu
simson Postat Martie 22, 2018 Autor Partajează Postat Martie 22, 2018 Cateva masuratori ptr. nivele diferite la intrare si nivele identice la cele doua intrari. Tabel masuratori.odt Link spre comentariu
overdrive Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 Merge ptr citeva intrari cu conditia ca sursa de semnal sa aibe impedanta f mica de iesire. Link spre comentariu
simson Postat Martie 22, 2018 Autor Partajează Postat Martie 22, 2018 Quantificati va rog macar un interval.Masuratorile le-am facut cu doua generatoare cu iesirea 600ohmi. Link spre comentariu
overdrive Postat Martie 22, 2018 Partajează Postat Martie 22, 2018 Este ok 600 ohmi.Am tradus cum m-am priceput dintr-un articol apartinind lui Douglas Self - Small Signal Audio Design – Second Edition – Focal Press 2010. INSUMAREA IN TENSIUNE.doc Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 Pentru ca este un topic dedicat mixerelor cu tuburi,as vrea sa pun o intrebare: -pe schema de mai jos pentru un amplificator cu un mixer pe 5 canale,unde credeti ca se amesteca/mixeaza cele 5 semnale fara sa fie amplificate,adica mai exact unde este punctul pe schema unde aceste 5 semnale,presupunand ca avem cuplate 5 surse de semnal se vor "amesteca" ??? ...sau asta nu poate fi numit mixer???? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum