vergil Postat Martie 23, 2018 Autor Partajează Postat Martie 23, 2018 Multumesc Marian . Ma ocup . Am trafurile , si asta inseamna mult . merge mai incet ca nici nu ma grabesc , si mai am si altele de facut . Mai trebuie sa ma duc si pina la Galati sa iau tz . In Braila slabe sperante cu achizitionarile de piese . Merg pe varianta lui Maxente . Asa am destule surse , din care as pute sa aleg . dar ...ba nu vine la dimensiuni etc . Am sa revin . Link spre comentariu
vergil Postat Martie 30, 2018 Autor Partajează Postat Martie 30, 2018 Colac peste pupaza se mai strica si pc-ul . Asta e . Am corectat cablajul (care era facut initial de Maxente ), si arata ca in atasament . L-am corectat mai mult din cauza holelor , erau prea mici si riscam la corodare sa dispara . Am atasat si schema numerotata , poate un ochi mai experimentat are ceva obsrvatii . Am trei intrebari . Vreau sa stiu daca in loc de STW13NK60z , pot folosi FQPF13N50 . Am 4 diode RHRG30120 , cu care vreau sa fac punte pe iesire , sant bune ? Sant cam mari dar poate mai sigure . astea le am prin casa . Vreau sa mai stiu daca pot folosi un inel de ferita de la acele incarcatoare auto cu MC3406 (12v la 5v) ptr traful de curent . Va multumesc . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 eu o sa raspund doar la prima intrebare . stw13nk60z stie asa ... 600v / 150w / 12ns tf typic / to247 case , cu tabla . fqpf13n50 stie asa ... 500v / 56w / 85ns tf typic / to220 case , izolata . dupa cum se vede mai sus , la toate cele 4 capitole de mai sus , echivalenta propusa de dvs sta mai prost decit originalul , astfel incit raspunsul final este un nu categoric . Link spre comentariu
Marian Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 (editat) Eu n-as fi atat de categoric. Diferenta de tensiune intre cei 2 mosfeti este irelevanta, amandoi sunt mult peste ce trebui sa suporte la o semipunte. La fel de irelevanta este si diferenta dintre puterile maxim disipabile pe cele 2 capsule ( si ele diferite ). As estima ceva mai mult de 1W disipatie pe 13NK60 si ceva mai putin la 13N50, pentru ca cel mic sta mai bine la capitolul Rds-On. Puterile sunt cele in conductie directa, la care se adauga cele in comutatie, nu stau sa le calculez, dar oricum tot cel mic ar trebui sa fie in avantaj, sta mai bine si la Ciss si la Qg ( valori tipice ). Dar chiar de-ar fi stat mai prost la parametrii dinamici, disipatia maxima e departe de maximul admis, deci asa cum am zis, diferentele la PD sunt irelevante. Cat despre capsule, de acord, cea mai mare e preferabila din motive evidente, dar aici vorbim de disipatie mica sau chiar foarte mica in sarcina, beneficiul unei capsule mai bune e si el aproape la fel de irelevant. Tf? Pai 85nS e spre exemplu 0,85% din 10uS, adica din perioada de la 100khz, cat este de relevanta diferenta? Se doresc a se alimenta 4xTDA7294 ( asa imi amintesc ), cate 2 in punte, sarcina va trebui sa fie minim 8R, si tot ampliful n-o sa consume mai mult de 4-500W. Adica se pot folosi mosfetii aia in capsula mai mica fara stres. Merg si diodele alea ( normal ca merg ), sunt "overkill" dar daca asta ai, asta folosesti. Vezi ce radiator pui la ele, au Vf maricut. Daca inelul este ferita si nu pulbere metalica, atunci merge pus la traf de curent, important este sa incapa sarma necesara ( ce-i drept, putina ). Editat Martie 30, 2018 de marian Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 30, 2018 Partajează Postat Martie 30, 2018 La cablaj vezi că ai pus siguranța paralel pe alimentare . De asemenea distanța între trasee sub transformator e cam mică . Nu ai dat dimensiuni deci estimez că e sub 2mm ceea ce e puțin. Or mai fi ..... Link spre comentariu
vergil Postat Martie 30, 2018 Autor Partajează Postat Martie 30, 2018 @Marian . Multumesc deci se pot folosi . O sa incerc sa fac rost de cei recomandati de Maxente . Cei pe care îi am , macar de proba , teste . @UDAR . Multumesc , nu stiu cum a scapat treba cu siguranta fuzibila . Am corectat traseele sub trafuri asa . Intre circuitul primar si secundar am facut 5mm . Intre cele doua bare din secundar am acum 3mm . Am redus grosimea traseelor de la 4mm la 3 mm . La final , daca sant prea subtiri , o se le pun cate un conductor lipit pe traseul respectiv . Sper sa fie bine . Pina trec la corodare mai astept ceva observatii . Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2018 Autor Partajează Postat Martie 31, 2018 Am inteles ca pentru diodele RHRG30120 ar trebui un radiator mai mare . Nu as vrea asta . Am in schimb 4 diode duble 16F020C , 200v, 16A ambele . As putea sa le folosesc ? Orcum sursa va avea ventilator pentru racire . Daca nu merg acele diode , raman la RHRG30120 . Va multumesc . Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 31, 2018 Partajează Postat Martie 31, 2018 Pentru răspunsul la întrebarea ”ce diode” trebuie să spui tensiunea de ieșire . Diodele trbuie să suporte cel puțin 2.5x această tensiune . Apoi alegi diodele care sunt suficient de rapide și au cea mai mică cădere de tensiune la curentul de ieșire . Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2018 Autor Partajează Postat Martie 31, 2018 (editat) (+)(-)26V . 26V X2,5=65V . Inseamna ca merg , sau am gresit ? datasheetul in atasament . Inteteleg ca sant la 200v . am gasit detalii numai in chineza . Aici spune ca sant ultrarapide https://www.datasheetq.com/pdf-datasheet/16F020C-doc-Unspecified.html Multumesc . 16F020C-Jingdao Electronic.pdf Editat Martie 31, 2018 de vergil Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 31, 2018 Partajează Postat Martie 31, 2018 La aceste tensiuni , relativ mici, sunt de preferat diode Schottky ceva de gen 100v/20A dar dacă nu ai, folosești ce ai . se vor încălzi ceva mai tare decât Schottky. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2018 Autor Partajează Postat Martie 31, 2018 Am STPS20S100CT 4buc si MBR20100CT tot 4 bucati . Oare chiar merg schottky in conditiile date ? Ar fi o veste buna . Link spre comentariu
maxente Postat Martie 31, 2018 Partajează Postat Martie 31, 2018 Pune oricare din alea MBR sau STPS, ca nu ai tensiunea asa mare in secundar. Legi diodele din fiecare capsula anod cu anod apoi faci puntea din 4 capsule si aia e toata treaba, nu te mai stresa atata. Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2018 Autor Partajează Postat Martie 31, 2018 Ok , am inteles . Multuesc . Link spre comentariu
vergil Postat Martie 31, 2018 Autor Partajează Postat Martie 31, 2018 (editat) Avînd putin timp , am facut un test pe un traf (care urmeaza sa-l folosesc in schema de aici ) . L-am conectat in paralel cu un alt traf , exact la fel , pe o sursa ATX functionala . Am constatat ca nu pot obtine tensiunea de 26/27v . Am conectat secundarul in fel sichip .Am facut o punte de diode ultra rapide , si un cond de 1000mf/63v . Nu am pus nici o sarcina , poate aici am gresit? dar nici in schema de mai sus nu este sarcina . Se poate obtine 14/15v , 33v , 40v , 50v , numai 26 nu . Va rog sa-mi spuneti daca testul facut de mine , este valid . Daca este valid , trebuie sa bobinez un alt traf . Astfel trec la configuratia cu un traf . @Maxente , dv ce tensiuni a-ti obtinut . Editat Martie 31, 2018 de vergil Link spre comentariu
deo Postat Martie 31, 2018 Partajează Postat Martie 31, 2018 Da,trebuie sarcina,dar pe sursa ATX , ideal sa fie incarcata cat mai aproape de maxim deoarece este stabilizata,asa o sa fii mai aproape de adevar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum