Vizitator shadowq2 Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Salut. Am schimbat cativa condensatori intr-una din sursele pe care le detin si am observat ca acel silicon anti-vibratii (sau ce e) de pe vreo 2 dintre ei s-a topit. As vrea sa-l inlocuiesc dar nu stiu cu ce. Stie cineva ce se foloseste cu acest scop pentru componentele electronice? Ceva care sa reziste in timp si la temperaturi mari, evident. Si daca da unde pot gasi pe la magazinele noastre (ca eu nu am gasit nimic online)? Una lume zice ca ar fi bun un "Neutral cure silicone rubber", parerile e posibil sa fie impartite. Link spre comentariu
geomx Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 (editat) in general in electronica eu stiu ca se foloseste acel tub de silicon semitransparent cu un pistolet adecvat care are o rezistenta ..... dar nu-i asa de rezistent la temperatura daca nu vei exagera in anumite situatii poti folosi si un silicon obisnuit de genul celui sanitar (rezista mult mai bine la temperatura) dar cu precautie, adica poti lipi pe exterior un condensator dar sa nu insisti si sa pui o cantitate prea mare care sa acopere si a;lte componente ca nu stiu daca cumva substantele continute nu ar ataca componenta .... poza cu tub de silicon sanitar nu mai pun pt ca probabil ca-l stii si oricum il gasesti usor cu o cautare pe net, desigur ca exista si solutii mult mai profesionale dar nu cred ca se justifica pretul, pt o sursa de pc eu zic ca solutiile de care ti-am spus ar fi suficiente.... Editat Martie 20, 2018 de geomx Link spre comentariu
manolo Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Cel mult un silicon neutru pentru oglinzi. Link spre comentariu
wave Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Silicon acrilic pana la 80 de grade. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 În cursul reacției cu aerul (când se întărește) degajă acid acetic (se simte și la nas). Acidul acetic produce coroziunea metalelor precum alama şi cuprul. 1 Link spre comentariu
wave Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Acum 9 minute, Real Minitehnicus a spus: În cursul reacției cu aerul (când se întărește) degajă acid acetic (se simte și la nas). Acidul acetic produce coroziunea metalelor precum alama şi cuprul. Care dintre ele? Acrilicul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 nu. cel sanitar. acrilic , se cam face gen gips. Link spre comentariu
Taraxacus Postat Martie 20, 2018 Partajează Postat Martie 20, 2018 Piesele alea sunt prinse de cablaj cu PP sau PT, HDPE sau LDPE, adica polipropilena, polietilentereftalat, polietilena de inalta densitate polietilena de joasa densitate, ABS (acrilonitril butadien stiren) sa te feresti de PVC (policlorura de vinil) pt ca la temperatura se degradeaza si emana acid clorhidric. Siliconul este un polimer pe baza de oxid de siliciu care nu se topeste este sub forma de monomer si este combinat cu anhidrida acetica. Anhidrida acetica in prezenta apei din atmosfera si a oxigenului se transforma în acid acetic si oxigen atomic. Radicalul de oxigen atomic initiasa reactia de polimerizare. Piesele respective se mai fixeaza si cu rasina epoxi - sunt 2 componente in 2 seringi, se combina in parti egale si fixeaza f bine. Batoanele de plastic pt pistol, cele care le-am enumerat mai sus, se topesc la temperaturi de la 160 de grade pana la 325 de grade Batoanele din imaginea postata de colegul geomx sunt impropriu denumite de silicon. Ia un fragment din ce a mai ramas din cleiul cu care a fost fixat si da-i foc, filmeaza cum arde . Compara flacara cu materiale de care gasesti prin magazinele de bricolaj. Daca a ajuns sa se topeasca materialul respectiv ori ai insistat prea mult cand ai dezlipit condensatorii ori nu mai erau de unde sa apara vibratii pt ca la temperaturi mai mari de 80 de grade deja sursa nu mai functioneaza. Link spre comentariu
puriu Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Siliconii ard, dar nu se topesc. Ce se vede in poze sunt batoane dintr-o polietilena cu temperstura de inmuiere mica. Condensatoarele nu trebuie sa se incalzeasca si n-au motiv sa vibreze, dar placa poate fi intr-un mediu dificil (auto, etc.) si este necesara fixarea lor. Metoda mai sigura decat fixarea mecanica, nu cunosc. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 (editat) 16 hours ago, wave said: Silicon acrilic pana la 80 de grade. Nu exista "silicon acrilic"-doar ambalajul e identic cu al siliconului sanitar. Kitul acrilic e una, siliconul cu totul alta (corect stiintific ar fi siloxan, fiindca contine un lant organic Si-O-Si-O-Si-O.....). Quote Ce se vede in poze sunt batoane dintr-o polietilena cu temperstura de inmuiere mica. Ei as...ala e silicon pentru hot-gluestick, adica silicon de tip silan. https://en.wikipedia.org/wiki/Silanol https://en.wikipedia.org/wiki/Hot-melt_adhesive Editat Martie 21, 2018 de Spitfire Link spre comentariu
nicolaus Postat Martie 21, 2018 Partajează Postat Martie 21, 2018 Silicon auto. Eu folosesc unul negru care devine elastic dupa uscare, nu-l am in fata sa spun exact, dar rezista pana la 160 g C. Chiar azi am stabilizat o bobina intr-o sursa de calculator. Link spre comentariu
Vizitator shadowq2 Postat Martie 23, 2018 Partajează Postat Martie 23, 2018 (editat) Pentru cine nu a inteles exact ce caut, cateva exemple: Ex 1 Ex 2 Ex 3 Vad ca parerile sunt impartite. Respectivul silcon trebuie sa reziste la temperaturi mari, din moment ce condensatorii sunt 105 ° C. Decat sa pun silicon sanitar sau o improvizatie mai bine ii las fara. On 3/21/2018 at 2:34 PM, puriu said: Condensatoarele nu trebuie sa se incalzeasca si n-au motiv sa vibreze, dar placa poate fi intr-un mediu dificil (auto, etc.) si este necesara fixarea lor. Metoda mai sigura decat fixarea mecanica, nu cunosc. E cam imposibil sa fixezi mecanic anumite componente (condensatori, bobine) asa incat sa ai zero coil whine. Asta e si ideea la pasta respectiva care e putin elastica. Am citit pareri cum ca si mini vibratiile astea de coil whine ar slabi in timp si lipiturile. On 3/21/2018 at 7:09 PM, nicolaus said: Silicon auto. Eu folosesc unul negru care devine elastic dupa uscare, nu-l am in fata sa spun exact, dar rezista pana la 160 g C. Chiar azi am stabilizat o bobina intr-o sursa de calculator. Pai cand ai timp si il ai la indemana sa imi zici si mie care e. Editat Martie 23, 2018 de shadowq2 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 24, 2018 Partajează Postat Martie 24, 2018 uite aici silicon care duce pana la 300 grade testat https://www.google.ro/search?q=silicon+victor+reinz&client=opera&hs=hwE&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3zb7a_oXaAhUE2CwKHb7lBj8Q_AUICigB&biw=1240&bih=687 Link spre comentariu
wave Postat Martie 24, 2018 Partajează Postat Martie 24, 2018 Unde l=ai testat? Ala e pentru etansare,nu are aderenta,nu face priza. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 25, 2018 Partajează Postat Martie 25, 2018 cu stati de lipit data la 340 grade si nu pateste nimic eu cred caface si priza poti incerca nu estre scump in jur de 30 lei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum