Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare cursa servo

Taraxacus

Postări Recomandate

Am construit si eu o barcta insa m-am impotmolit la cuvele de nad[ respectiv, bascularea. Am observat c[ servo are o cursa stanga de vreo  30 - 40 de grade care se poate mari din telecomanda cu cca 10 grade. Daca pun servo pe canalul 6 atunci face o cursa de 120 de grade fara punct neutru la 60 de grade. 

Ma poate lamuri cineva cum pot sa maresc cursa servo astfel incat sa pot bascula cuvele ?

Am mai constatat o problemă. Cand manevrez în gol servomotorul, adica fara alimentare , cursa este de 90 de grade stanga si 90 de grade dreapta. Cand il cuplez sare de la extrema la vechea cursa 40 - 40 de grade.

Editat de Taraxacus
Link spre comentariu

Poza cu angrenajul face cat 100 de cuvinte.

Nu e publicitate, dar mai bine ii dai un MP lui Manolo. Sigur te ajuta el.

In gol cu 90 grade stanga si 90 grade dreapta... apoi se pare ca receptorul scoate 0,5 la 2,5ms. Un servo normal se comanda intre 1 si 2ms corespunzand la 45 la stanga, 45 la dreapta cu 1,5ms fiind centrul.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Am avut 3 servo de la Sierra si s-au distrus inca de la inceput dupa cateva probe, am pus 1 pe cârmă și câte unul pe fiecare cuvă. Cel de pe cârmă încă mai rezistă, au mecanismul duntr-un material plastic foarte prost. Am cumpărat din alta parte servo cu dantura metalica, au si rezistența mecanica mai mare si cuplu mai mare.

Am incercat cate un servo pe fiecare cuva si dupa cum am spus facea doar 45 de grade sttanga si 45 dreapta, cuvele nu basculaucat trebuie. Am stricat un servo, am ramas cu unul, am incercat sa le fac fara revenire dupa basculare, tragand un cablu subțire. A mers putin dar numai in gol, cum am pus un pic de greutate s-a dus si acest servo. Am incercat ambele variante. Am vazut modele pe net in care servo se misca intr-un singur sens, fara pozitie de 0 stanga - dreapta. Pe canalul 5 , idle-gyro merge așa insa pe celelalte pot doar stanga dreaptaintre 10 - 45 de grade (se regleaza din telecomanda). Am folosit un acumulator Pb-gel, tot de la Sierra, dupa 3 luni s-a dus un element, am incercat sa-l resuscitez cu apa distilata la acel element, nu am reusit,.Crd ca trebuie sa iau un Li-Po 12 V, 3S sau 4 S - motorul e 755/400 - in sarcina maxima ia 4 A (3,9) daca mai punem si ceilalti consumatori cred ca ajung la 4,2-4,5 maxim.

Mai jos câteva poze cu prima realizare a mea de acest gen. Nu va ramane asa dar macar sa o scot la un capat dupa care o voi strica si voi face alta. Nu sunt nici navo nici aero modelist, ceea ce am construit este doar pentru a-mi servi unui scopde aceea arata asa de urât. Pe lângă toate trebuie sa fie și foarte rezistenta. Deja am văzut că dacă nu sunt fixate in 4 puncte servo, chiar si alea de plastic, se indoaie cu tabla cu tot, , la o cocă din fibra ma gandesc ca stresul manevrelor va duce la distrugerea rapida a lucrarii, sau ma rog la fisuri , pana am sa iau o coca din fibra sa o echipez, mai am de lucru, ca sa-mi dau mâna cum se spune, la coca din fibra nu ai voie sa gresesti.

https://1drv.ms/f/s!Ag2EJjgX7kZmkBBmLGLMwhQljLun

Link spre comentariu

Sint multe observatii de facut,in primul rind sistemul de cuvare este.... total inadecvat cu acel joc de pirghii,servourile alese sint de proasta calitate,sint plasate in exterior si ploua,ninge vor suferi mult ,telecomanda are defapt doar 5 canale ,o sugestie cumpara o coca de fibra ,si renunta la acea coca.

Cam asta fac eu:

SSL23519.JPG

IMG_20160514_140510.jpg

SSL23513.JPG

Pentru radiocomanda care o ai iti pot oferi un modul care iti imparte un canal in doua cu posibilitate de reglaj fiecare servo intre 0-150 grade ,semnalizare cuvare 10s ,plus switch lumini ,leduri de pozitie si lanterna 3w actionate independent.

Maxi servo N 1x2.JPG

Link spre comentariu

adica un canal pot sa-l folosesc la 2 servo, independent un ul fața de altul sau amandoua vor acționa in acelasi timp?

Am vazut lucrarile dvs pe forum, sunt profi, mesrie...+

Link spre comentariu

Astazi am primit pachetul cu modulele pt servomotorașe si servomotorasele pe care mi le-a trimis Manolo - utilizator serios , de cuvânt si amabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări