Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

windows XP

sorin_adrian

Postări Recomandate

Salutare ! 

Vreau sa instalez un xp pe un dual core  cu port paralel . Am legat de acest pc un cnc care ruleaza sub match 3. Calculatorul care este un dell l am cumparat cu win 7  64 biti  preinstalat . Am facut cu rufus un stick bootabil dar imi da urmatoarea eroare :

a fost detectata o problema si windows a trbuit sa inchida pentru a preveni stricarea calculatorului 

stop : 0x0000007B ( 0xf78da524 ), 0xc0000034 , 0x00000000 , 0x00000000 )

IMG_20180317_211736 .jpg

Link spre comentariu

Trebuie s-o iei cu pași mărunți. Să mergi prin excludere.

1. Încearcă să instalezi de pe un CD.

2. In BIOS asigurate că sunt setări pentru Windows XP: (IDE mode, Legacy, etc)

3. HDD-ul este OK?

Link spre comentariu

Salutare , yes , am Legacy dar nush ce inseamna ..

? IDE nu vad .

In bios am un titlu  "" drives "" cu urmatoarele posibilitati : AHCI , ATA , LEGACY . Am incercat cu toate si aceeasi eroare intampin . 

Link spre comentariu

Da, pe acolo la "SATA operation" ATA mode și Legacy poți să încerci. AHCI sigur nu.

Ai încercat de pe disk să instalezi?

Mă gândesc că XP SP3...

Editat de Pityu
Link spre comentariu

Windows xp nu merge instalat peste windows 7 , inainte trebuie sa bagi windows 7 si trebuie sa stergi hdd sal lesi gol intrerupi si dupa aceasta se instaleaza windows xp , sau poti sterge hdd pe alt pc

Link spre comentariu
5 minutes ago, Harhas Florin said:

Windows xp nu merge instalat peste windows 7 , inainte trebuie sa bagi windows 7 si trebuie sa stergi hdd sal lesi gol intrerupi si dupa aceasta se instaleaza windows xp , sau poti sterge hdd pe alt pc

Greșit! Partițiile de Windows7 se pot șterge sau formata cu utilitarul aflat în kit-ul de instalare al XP-ului.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Real Minitehnicus a spus:

Greșit! Partițiile de Windows7 se pot șterge sau formata cu utilitarul aflat în kit-ul de instalare al XP-ului.

Eu nu am reusit niciodata sa sterg partitile de windows 7 cu windows xp

Eu nu te contrazic ca nu se poate , cred ca nu stiu eu ca nu sunt expert in instalari dar pentru mine ma descurc

Link spre comentariu

Cu discul de XP poți oricând formata un HDD indiferent de ce a fost pe el.....erorile care apar sunt cauzate de incompatibilități între setările din BIOS și sistemul de operare.

Link spre comentariu

aia e o eroare hardware. Doua sau mai multe componente din calculator primesc/trimit date pe acelasi port.

trebuie scos tot calculator (inclusiv de pe USB si LPT) si lasate pe placa de baza doar placa video, un HDD si un CD-ROM (sau DVD).

trebuia sa spui daca ai placi puse in plus pe PCI si ce ai pus pe USB sau LPT (imprimanta, scaner...), daca este placa video onboard si mai e una pe agp...

daca nu ai CD-ROM si instalezi windows de pe stick, driverele pentru placa de baza trebuie puse pe acelasi stick sau pe alt stick identic. Pana nu instalezi driverele la USB, windows nu va vedea alte modele de stickuri, chiar daca sunt facute de aceeasi firma.

Link spre comentariu
9 hours ago, Harhas Florin said:

Eu nu am reusit niciodata sa sterg partitile de windows 7 cu windows xp

Eu nu te contrazic ca nu se poate , cred ca nu stiu eu ca nu sunt expert in instalari dar pentru mine ma descurc

Off topic !
Pe viitor te poti descurca mai bine :)
1. Ai optiune sa stergi partitia sau partitiile dorite selectand tasta "D"
2. Poti crea cu tasta "C" o partitie din spatiul sters, ce nu are alocata vreo litera.
3. In poza 2 se poate selecta cum vrei sa formatezi partitia: FAT sau NTFS.

Pentru a fi sigur de reusita poti sterge partitia care vrei s-o formatezi, apoi o creezi si formatezi.

On topic !

@sorin_adrian

Asteptam raspuns :49

1.jpg

2.jpg

Link spre comentariu

STOP: 0x0000007B (parametru1, parametru2, parametru3, parametru4)
INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

In BIOS nu alegi AHCI incerci pe ATA sau Legacy.

Eventual din linux sau altceva stergi partitiile de pe HDD.
Am intalnit situatii in care din cauza la ce a fost inainte,nu stiu daca si virus sau altceva aveam tot felul de erori sau se bloca pur si simplu,inainte de a-mi arata partitiile in setup.Aveam stick cu de toate,boot in linux sters partitiile si inapoi la reinstalare.

Link spre comentariu
Acum 54 minute, Pityu a spus:

Off topic !
Pe viitor te poti descurca mai bine :)
1. Ai optiune sa stergi partitia sau partitiile dorite selectand tasta "D"
2. Poti crea cu tasta "C" o partitie din spatiul sters, ce nu are alocata vreo litera.
3. In poza 2 se poate selecta cum vrei sa formatezi partitia: FAT sau NTFS.

Pentru a fi sigur de reusita poti sterge partitia care vrei s-o formatezi, apoi o creezi si formatezi.

On topic !

@sorin_adrian

Asteptam raspuns :49

1.jpg

2.jpg

Pai la mine windos xp nici nu ajunge la partitii cind are windows 7 instalat inainte de a ajunge la partiti spune ca se reseteaza si tot asa atunci cum formatez sau fac partitii

Link spre comentariu

Nu se poate crea un stick USB bootabil de XP cu Hiren, va lipsi hal.dll. Dar aici pare problema de HDD setat in AHCI in loc de IDE. Dupa ce setati din BIOS(sau UEFI) la SATA Mode sa fie IDE/Compatible, puteti boota cu un stick de Xubuntu sau orice distro ce are GParted si sa formatati partitiile HDD-ului, desi nu e absolut necesar, in mod normal CD-ul bootabil de XP poate sterge orice partitie.

Daca tineti musai sa aveti un stick USB cu XP bootabil, il puteti crea fie cu Yumi Multiboot(foarte bun utilitar!), fie cu:

http://www.go4it.ro/software/cum-sa-instalezi-xp-de-pe-stick-usb-bootabil-3124245/

Link spre comentariu

Sa incep corect ! Am cumparat acest desktop cu win 7 64 biti preinstalat doar pentru a rula MATCH3 CNC ,  el avand un port paralel . Calculatorul functioneaza foarte bine insa nu ma lasa sa controlez cnc ul si de aceea am decis instalarea unui xp , win7 pe 32biti . Am facut un stick bootabil cu Rufus si am intampinat aceste probleme  . Un update la bios m ar ajuta cu ceva ?

Link spre comentariu

Adică tu nu ești în stare să instalezi un XP, dar vrei sa lucrezi cu aplicații dedicate CNC?
Măcar ai avut curiozitatea să dai o căutare după acel cod de eroare ca să vezi cauzele și modul de rezolvare?
https://www.google.ro/search?q=0x0000007B+(+0xf78da524+)&gws_rd=cr,ssl&dcr=0&ei=HS6xWu3XCIGH6ATQrY_YBA

Daca nu poți să rezolvi singur, au dispărut zecile de service de calculatoare din Iași? Și sunt și o grămdă de anunțuri cu persoane care prestează astfel de servicii în zonă.
Instalarea în sine a unui XP (și drivere pt configurația ta) te costa cam 80 lei. Restul, deplasare dacă vrei la domiciliu,, sau alte aplicații (office, un PDF reader etc) nu știu, depinde de cel care prestează.

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări