Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

contor geiger muller

DREDD

Postări Recomandate

am mai vazut un topic deschis pe la alta sectiune cu alelasi nume ! poate se gandeste cineva sa faca o "reuniune" de subiecte.si sa nu fiu numai offtopic uite o schema foaret simpla dar nu stiu cat de utila :

Link spre comentariu

Neajunsul schemei este sursa de tensiune inalta, mai precis utilizarea unui traf pe tole, mare ca volum, instabil in functionare. In rest nu stiu ce sa va spun....Mai am sapte detectori SBM19.

Link spre comentariu

Poti sa faci 101 feluri de surse...

Pe ferita trebuie lucrat la frecvente mai mari dar cu piederi mai mari pe elementul de comutatie, redresare cu diode speciale, EMI si alte complicatii. Cistigi citiva cmp si 200 de grame...

Sursa aia la 100Hz e simpla, cu piese ordinare si poate sa o faca oricine. Oricum tubul, bateria si instrumentul nu permit realizarea unui aparat miniaturizat. Se poate realiza intr-o carcasa de MAVO35 sau asemanator. Un transformator de 4VA are dimensiuni 35x42x29 mm si cintareste 150g http://www.tme.eu/transformator-incapsulat-montare-pcb-4va-23012v/arts/en/a24/gfx/tez0_5_d_6v__2.gif

Link spre comentariu

poate folosi mc34063,primul datasheet,pag12,fig 2

traful poate fi facut din bobina de la becurile economice,trafurile micute din sursele pc,etc(1-1,5 sp/V,poate chiar mai putine)

e o alternativa buna,dar fiecare isi alege ce-i mai usor :da

Link spre comentariu

Pe ferita trebuie lucrat la frecvente mai mari dar cu piederi mai mari pe elementul de comutatie, redresare cu diode speciale, EMI si alte complicatii. Cistigi citiva cmp si 200 de grame...

Da, de aceea toti producatorii de radiometre folosesc oale de ferita! :nas:
Link spre comentariu

Scheme si articole despre contor geiger muller in revista ?????:

in revista nr. 7/1990 ; nr. 6/1992 dozimetru -radiometru ; nr.9/1992 datasheet tuburi detectoare de radiatii.

................................................

in revista Modelist constructor nr.8/1992 , dozimetru cu CTC-6 ( poate fi inlocuit cu CTC-5,C?T-11 ,C?M-20)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări