Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

contor geiger muller

DREDD

Postări Recomandate

Pentru ca incerc sa nu se transforme topicurile in bodega (ce e irelevant sterg dupa 1-2 zile, de obicei ce e irelevant e amuzant, asa ca radem apoi trecem la lucruri serioase din nou. Am sters si posturi de-ale mele din alte topicuri, asa ca stai linistit, nu am nimic cu tine)Daca vrei sa cumperi asa ceva, ia legatura cu respectivul pe mp :yawinkle:

Link spre comentariu

Putintica rabdare sa-i verific inainte!

Uff, ca se face mereu eterna confuzie! Contor GM, detector GM este dispozitivul sensibil la radiatii, traductorul care imi da puls cind trece radiatia prin el. Acesta se monteaza la un aparat, numit monitor de radiatii, radiometru , dozimetru, numarator de pulsuri, contaminometru etc, care masoara diferite marimi: impulsuri, intensitate, doza, contaminare etc.

Eu am doar contorul, restul instalatiei trebuie sa fie facut sau sa existe deja!

Link spre comentariu

stai putin, e vorba doar de contor, adica de masinaria/circuitul etc care numara pulsurile, nu si de tubul detector?pe mine ma intereseaza doar tubul detecotor. eventual si cu sursa de inalte. numaratorul pot sa il fac si singur.

Link spre comentariu

Da Jimmy, e vorba de acel tub cu sirmulita in el si pe unde misuna "atomii" ca sa dea puls! :supz: (mama ei de fizica, grea mai e!) :partyman:

Bogdan vezi ce am scris mai sus!

Deci, eu am niste detectori GM, rusesti. Acestia, ca sa fie utili, trebuie montati la un aparat care sa furnizeze inalta tensiune, sa aiba un amplificator, un numarator (sau ma rog integrator) un sistem de conversie frecventa/marime radiometrica si un dispozitiv de afisare a informatiei!

Inca o dada, nu faceti confuzie intre detectorul de radiatii si aparatul ce masoara radiatii!

Ca sa fiu mai clar, si pe intelesul vostru: microprocesorul singur nu face nici o brinza, el trebuie introdus intr-un montaj electronic, numit calculator!

Imi pare rau, nu am reusit inca sa fac testul, am nevoi de o sursa de IT care momentan nu e disponibila. Va tin la curent. Teoretic am 7 bucati, practic vedem dupa test!

Link spre comentariu

icar, te asteptam cu vesti! Aici sau pe privat.

Ce modele ai? Cate? Cat costa fiecare? Le-ai probat, mai merg? Cat timp aproximezi ca ar mai putea fi folosite?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Iar am citit tot internetul. Pe la 2 noaptea m-am oprit ca deja nu mai intelegeam nimic.

Poate cineva sa traduca datasheetul de mai sus, va rog? Acelasi datasheet l-am gasit si aici:

http://www.gstube.com/data/?mmm=2397

mai scrie cateva cuvinte in pagina, in afara pozei, nu stiu ce scrie dar poate ajuta la ceva. Am incercat singur dar degeaba, nu am cunostinte destule nici de alfabet rusesc, nici de limba rusa, nici de fizica radiatiilor, nici de parametrii contoarelor GM. Asta e tot ce am reusit sa debitez si sunt aproape sigur ca nu e bine. :chior:

-------------------------------------------------------------------------

|Parametru SBM-19, Unitatea de masura |_______min____|_____max_____|

|Tensiue de functionare ???, V_________|_______260____|_____320_____|

|Caracteristica ???, V_________________|_______100____|______-______|

| ???, % din V ???____________________|________- ____|_______0.1____|

| ???, impulsuri ???___________________|_______221.6__|______273.5___|

|Amplitudine impulsuri, V______________|________50____|_______-______|

| ??? f imp maxim?, impulsuri/s_________|______2000____|_______-______|

| ??? zgomot de fond ???, impulsuri/s____|_________-____|________2.00__|

Dupa constructie si dupa ce am priceput eu de pe net pare a fi pentru radiatii gamma. Teoretic ar trebui sa mearga si pentru raze X.

icar, poate ma scoti tu din ceata te rog, ce poate detecta/masura? Are vreo schema recomandata pentru legarea tubului si primul etaj amplificator? Vad ca este mai mare ca dimensiuni decat alte modele, la ce ajuta asta? Ai stabilit pretul? (eventual pretul pe PM, cum vrei)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări