Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Provision 2127T problema pe scart

Gabor Elek

Postări Recomandate

Buna am dat de o problema ce nu pot intelege

sasiu 40mntv2km-l8w   pe tuner functioneaza tot ok pe scart sau AV imaginea e alb negru osd-ul  color

la inceput am crezut cai alterat continut eeprom asa ca am incercat zeci de dumpuri de pe net degeaba

am schimbat STV2248c nici o schimbare

avem asa  AV1 rca este sunet imagine alb negru  AV2 scart  tot asa , RGB imagine monocrom verde spre galben

Va rog ceva indrumari

image.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gabor Elek

8

• Florinel TV

4

• dan cod

1

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai 8V in ic851 , c 227 , 851 , schimbati ?

Daca'i ala cu DVD

Daca nu'i cu DVD 5V la ic101 si c 101 , 111 , schimbati.

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Salut sunt amator in domeniu cu osciloscopul dar multumit tie am luat batranul UNAOHM  am verificat intrarea RGB intre scart si STV2248 imi lipserte G ul

defectul provine din dvd-ul meu

desi am verificat la un lcd inainte sa postez si mergea perfect

mersi pt sfat

Acum 3 ore, leoncris a spus:

Ai 8V in ic851 , c 227 , 851 , schimbati ?

Daca'i ala cu DVD

Daca nu'i cu DVD 5V la ic101 si c 101 , 111 , schimbati.

salut problema e din dvd ul ,eu cu care le testez desi e prima oara cind se intampla sa mearga alb negru la alte televizoare mege color

Link spre comentariu
Acum 45 minute, modoran a spus:

dvd-ul ala al tau scoate pal sau ntsc ? Ca poate tv-ul nu recunoaste ambele standarde.

se pare ca ai dreptate  am luat un alt dvd player meniul dvd ului color cind incepe filmul alb negru

am pus alt film PAL merge color

posibil tv ul nui compatibil ntsc  ?

dar atunci de ce a functionat bine pana acu o saptamana digi nu mai tarsmite PAL?

Link spre comentariu

Merge pe pal atunci , ai incercat cu alt tv la decodor? ca este posibil sa fie si din decodor probleme si trebuie dat revenire la setarile fabricantului si cautate iar programele daca nu ai alt tv de proba

Link spre comentariu
Acum 3 minute, Harhas Florin a spus:

Merge pe pal atunci , ai incercat cu alt tv la decodor? ca este posibil sa fie si din decodor probleme si trebuie dat revenire la setarile fabricantului si cautate iar programele daca nu ai alt tv de proba

am pus alt televizor merge dar asta nu stiu daca pe pal sau ntsc

ce stiu cu siguranta ca televizorul cu pricina nu merge pe ntsc doar pal

o sa incerc maine sal resetez decodorul

Editat de Gabor Elek
Link spre comentariu

Vezi ca in meniu decodorului sunt niste setari de culori CVBS , RGB , Y/C incearca sa le schimbi , poti sai dai si setare din fabrica cum am spus mai sus , eu la focusat am mai gasit asa mergea alb negru si dadeam reveniti la setarile fabricantului si isi revenea culoarea , la focusat este trecut altfel nu mai retin minte acum

La acesta mic negru nu mai stiu exact cum este in meniu ca eu am altul cu 2 cartele pentru 2 tv 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Harhas Florin a spus:

Vezi ca in meniu decodorului sunt niste setari de culori CVBS , RGB , Y/C incearca sa le schimbi , poti sai dai si setare din fabrica cum am spus mai sus , eu la focusat am mai gasit asa mergea alb negru si dadeam reveniti la setarile fabricantului si isi revenea culoarea , la focusat este trecut altfel nu mai retin minte acum

ok mersi de sfat

Link spre comentariu

Deci daca dai la setarile din fabrica si este pe tv care vede alb negru atunci cind isi revine se seteaza singur pe tv-ul montat pe decodor si vede color asta daca este din decodor daca este din tv atunci vede tot alb negru si stii exact de unde este defectul din tv sau decodor

Link spre comentariu
Acum 2 minute, Harhas Florin a spus:

Deci daca dai la setarile din fabrica si este pe tv care vede alb negru atunci cind isi revine se seteaza singur pe tv-ul montat pe decodor si vede color asta daca este din decodor daca este din tv atunci vede tot alb negru si stii exact de unde este defectul din tv sau decodor

Acum 3 minute, Harhas Florin a spus:

un lucru stiu sigur tv-ul nui compatibil doar cu PAL am legat un dvd am pus un film si se vedea alb negru am cautat un alt film pe care scria cai PAL  si se vedea color  

Sper ca din decodor pot seta sistem Pal

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări