badboycrys Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Da pot sa aprind pana la maxim si sa sting un bec auto din potentiometrul de curent cu tensiunea setata la 12V.Unde este montata invers sau in scurtcircuit? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Da pot sa aprind pana la maxim si sa sting un bec auto din potentiometrul de curent cu tensiunea setata la 12V.Unde este montata invers sau in scurtcircuit?La un moment dat ai afirmat ca setind curentul la maxim din P2, se stinge ledul,becul pe iesire se aprinde la maxim si nu poti sa mai modifici luminozitatea becului din potentiometrul de tensiune.La asemenea simptome o singura cauza exista ,D9,(pusa invers,anodul la catod-catodul la anod sau dioda este in scurt).Asta este :verifica. Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Poate m-am exprimat eu gresit. Cand valoarea curentului este sub 2,8A ledul imi sta aprins, cum ajung la acest prag se stinge ledul, chiar daca il duc la maxim stins ramane. Daca vreau sa limitez curentul cum am ajuns la 2,7A se aprinde ledul. Deci am curentul dat la maxim si cu potentiometrul de la tensiune merge sa modific luminozitatea becului. Singura cauza care imi mai sta in cap este cum a spus si colegu in pagina anterioara CALDURA. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 badboycrys:Singura cauza care imi mai sta in cap este cum a spus si colegu in pagina anterioara CALDURA.Ma bucur ca aceasta este singura problema ce a ramas.2-3 tranzistori serie in paralel cu rezistorii de echilibrare, radiator adecvat ,racire fortata -optional.Succes! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Cum adica 2-3 tranzistori serie in paralel cu rezistorii de echilibrare, ca eu n-am inteles? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Of,exprimarile asteaAdica sursa asta e un stabilizator cu tranzistor serieDaca in loc de acel tranzistor serie,se vor pune mai multi in paralel (dar raman in serie cu consumatorul)...rezulta o exprimare ambguua care creaza noi replici inutileDaca becul consuma doar 2,8A,e normal ca,setand limitarea curentului peste acest prag,ea sa nu mai intre in actiune...nu mai despicati atat firul in 4 Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 adica toate bazele, respectiv colectorii impreuna, iar emitoarele cu cate o rezistenta serie, tot impreuna Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Of,exprimarile asteaAdica sursa asta e un stabilizator cu tranzistor serieDaca in loc de acel tranzistor serie,se vor pune mai multi in paralel (dar raman in serie cu consumatorul)...rezulta o exprimare ambguua care creaza noi replici inutileDaca becul consuma doar 2,8A,e normal ca,setand limitarea curentului peste acest prag,ea sa nu mai intre in actiune...nu mai despicati atat firul in 4Doctore,daca ar fi prima data,si nu m-as simti vizat,in legatura cu replicile inutile,as zice ca e un accident.Incearca sa-ti reprimi aerul asta de superioritate,chiar daca e greu. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 8, 2012 Partajează Postat Aprilie 8, 2012 Sursa mea, pe cat de simpla pe atat de eficienta. (Si simplu si rapid de depanat in caz de neatentie.) Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 albasete ne consoleaza cu:Sursa mea, pe cat de simpla pe atat de eficienta. (Si simplu si rapid de depanat in caz de neatentie.)Categoric,ce e simplu e si durabil,dar si performantele sint mai restrinse.Parca ai construit o sursa mai sofisticata nu din aceasta pentru prescolari (soimii patriei)? Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Nu este mai complicata,super simpla: surioara mai veche, tot cu LM, dar LM 2576T-Adj, cu tensiune reglabila 1,25- 22V /2,5A si tensiune fixa de 12V/3,5A. Nu inteleg de ce trebuie un lucru complicat, daca se poate mai simplu.(Principiul meu.) Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Pentru cei interesati de un voltampermetru care sa echipeze sursa de tensiune : http://www.elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm Link spre comentariu
Traxxx Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Mie unu imi place mai complicata , si uneori este nevoie de reglarea amperajuluiOricum acest topic a devenit universal, a inceput cu o schema si sa ajuns la simplitati 2xYFoOQ00hA Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 OFF: eu gasesc topicul asta foarte bun si pt aia "micii" si pt aia "marii" eu cu documentatia si ajutorul de aici am facut sursa mea din semnatura (care pana azi merge brici) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum