badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 La U1 nu la U3 am 10,6v pe pinul 6. Toate masuratorile le-am facut dupa R7. Sa le refac inainte de R7 ? Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 am corectat.nu conteaza unde pui masa, atata timp cat tii cont de semne, numai sa nu schimbi locul.avand in vedere ca referintele sunt luate fata de iesire, acolo ar trebui sa fie masa de masura.atunci, trebuie sa ai tensiuni egale IN MODUL, DAR CU SEMN SCHIMBAT pe r7 (spre punte) si in cursorul lui p2, la orice consum.daca e asa, protectia iti functioneaza corect.pana la urma, ai osciloscop? poate n-ar fi rau sa masori si riplul pe c1. daca e prea mare, poate sa dea anomalii Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Nu am osciloscop. Acum sincer nu stiu ce sa mai cred despre sursa asta a mea. Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 esti din buc.?nu ai niciun prieten cu osc?inainte sa abandonezi, incearca si muta si dioda aia, ce te costa? Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Sunt din iasi. Am mutat dioda. Pe pinul 6 al lui U1 am tot asa 10.8v si in gol si in sarcine, iar pe pinul 2 al pinului 13 tot asa 1,8 in gol si 0,7 in sarcina. Rectific si inainte cand am consumatorul de 2,8A , cand limitez curentul la 1,8,2,5 mi se aprinde ledul rosu si in acelasi timp se schimba intensitatea luminii, cand dau curent 2,8 sau peste mi se inchide ledul rosu si imi sta becu la intensitate maxima. Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 daca erai din buc. veneam acu' cu un osciloscop, ca a inceput sa ma enerveze si pe mine...daca iti scade tensiunea de referinta, inseamna ca poate ai riplu mare (sau oscileaza ), desi nu stiu, e cale lunga de la 30 V la mai putin de 10 (cat are referinta.)ce sarma are transformatorul, ca parca ai zis dar nu mai stiu pe unde. c1 e nou? adica e bun sau e vechi? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Din cite am observat nici transformatorul de retea nu e capabil sa debiteze curentul nominal de 3A.Sau si C1 nu corespunde la calitate si capacitate? Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 C1 este nou 5600uF/63V. Transformatorul duce lejer 3A, este dintr-o statie. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 badboycrys zice:Rectific si inainte cand am consumatorul de 2,8A , cand limitez curentul la 1,8,2,5 mi se aprinde ledul rosu si in acelasi timp se schimba intensitatea luminii, cand dau curent 2,8 sau peste mi se inchide ledul rosu si imi sta becu la intensitate maxima.La momentul descris mai sus daca modifici pozitia reglajului de tensiune se modifica luminozitatea becului? Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Ma repet. Daca setez 12v si pun consumatorul de 2,8A, mie nu mi se modifica acel 12v de la iesire. Aici vorbim toti si ne intelegem fiecare in parte. Sincer nu prea inteleg care ar putea fi problema. Problema ar fi ca atunci cand curentul imi este mai mare sau egal 70% imi defecteaza 2N3055. Daca curentul este setat mai mic nu imi strica 2n-ul. Asta era problema mea si nu stiu daca exista rezolvare la ea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 caldura,caldurati s-a explicat exact cum sta treaba acu 2-3 paginiai incercat sa folosesti ambii tranzistori si sa-i racesti cu un ventilator? Link spre comentariu
costyy86 Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Problema ar fi ca atunci cand curentul imi este mai mare sau egal 70% imi defecteaza 2N3055. Daca curentul este setat mai mic nu imi strica 2n-ul. Asta era problema mea si nu stiu daca exista rezolvare la ea.Daca 2N3055 este cumparat cu 1.5 lei...o sa iti defecteze la ei de te plictisesti, cum am mai spus si eu si domnul Dr.L, pune tranzistori in serie cu cate o rezistenta de putere in emitor..si faci atunci verificari...ar trebui sa reziste.. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Incearca cu BD 249 / TIP35 ;un TIP e 4,5 lei .Oscilatiile alea superextraordinare se pot scoate cu un condic si/sau o dioda. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Ma repet. Daca setez 12v si pun consumatorul de 2,8A, mie nu mi se modifica acel 12v de la iesire. Aici vorbim toti si ne intelegem fiecare in parte. Sincer nu prea inteleg care ar putea fi problema. Problema ar fi ca atunci cand curentul imi este mai mare sau egal 70% imi defecteaza 2N3055. Daca curentul este setat mai mic nu imi strica 2n-ul. Asta era problema mea si nu stiu daca exista rezolvare la ea.Poate nu ai citit cu atentie ce ti s-a recomandat;mai incerc o data....Foloseste doi tranzistori in paralel,raceste-i mai eficient,fie folosind un radiator mai mare,fie racindu-l fortat pe cel existent,cu un ventilator,gen sursa de calculator.Ideal ar fi un ventilator de 24V,dar merge si unul de 12V,alimentat printr-o rezistenta,din tensiunea de 30V.Din ceea ce ai scris,eu trag concluzia ca sursa functioneaza corect;ca sa fiu sigur insa,spune-mi daca din potentiometrul de reglare a curentului,poti regla luminozitatea unui bec auto,de la zero la maxim,tensiunea de iesire fiind setata in gol la 12V.2N3055,de calitate as zice eu,facute la defuncta IPRS,se gasesc de vanzare pe forum,noi nouti,la 1,5-2lei. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Atentie:dioda D9 este montata invers,sau in scurtcircuit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum