almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 daca sa intampla asta, si ai verificat toul, nu ma mai pot gandi decat la oscilatie. scoate anodul lui d9 de la pin3U2 si leaga-l in baza lui q2. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 dacă iei ca ref. zero minusul punţii redr.vei avea pe intr. inv. a lui U3 tensiunea de pe R7.verifică:dacă la consumuri diferite pe sarcină se modifică şi punctul de intrare în protecţie manevrînd potenţiometrul P2 şi dacă în momentul acţionării protecţiei (atunci cînd se aprinde ledul),tensiunea la ieşire cade în zero. Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Atunci cand fac scurt si se aprinde ledul tensiunea scade la 0.Daca reglez sa imi iasa un curent mic, nu se defecteaza 2n3055, daca dau curentul la maxim mi-l defecteaza in 3 secunde. Nostalgic nu prea am inteles ce ai vrut sa imi zici cu U3-ul. Nu este normal ca in pinu 2 sa am 0V? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 La consumul de 2,8A în sarcină pe R7 va fi cei 1,2 volţi cu polaritatea din desen care se vor regăsi şi pe U3 intr.inv. Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Am sa verfic cand am sa ajung acasa. Momentan merci Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 vezi ca mai e o aiureala pe undeva. vad ca pe potentiometrul de curent ai ba 1.8V, ba 0.7V. acolo tensiunea trebuiesa gfieconstanta, ca e referinta. referinta este de 11.2V (2*5v6), sau asa ar trebui sa fie. daca tu ai doar 10.8, atunci ai 2 variante, aparatul de masura nu e in regula sau ai folosit un zener de peste 1W si nu ii ajunge curentul de polarizare. oricum pe potentiometru, in punctul 13, trebuie sa ai 1.6V tot timpul. daca masori diferit in gol si sarcina (cu un voltmetru obisnuit digital), ai sanse mari sa oscileze si nu-ti dai seama. trebuie sa te uiti cu un osciloscop. Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Este posibil sa am tensiuni diferite pe potentiometru de curent pentru ca in gol am lasat curentul pe la 60% iar cu sarcina l-am lasat 100%. Am sa mai refac o data masuratorile pentru punctul 13 si in gol si in sarcina si sa vad ce tensiune am. Am sa verific tensiunea si de pe potentiometru de curent. Cum refac masuratorile va anunt. Sa inteleg ca la scurtcircuit indiferent de valoarea curentului ca este limitat sau lasat la maxim nu este voie sa se defecteze 2N3055? Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 NU CONTEAZA ca e gol sau sarcina. in punctul 13 TREBUIE sa ai tot timpul aceeasi tensiune, indiferent de pozitia cursorului Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 NU CONTEAZA ca e gol sau sarcina. in punctul 13 TREBUIE sa ai tot timpul aceeasi tensiune, indiferent de pozitia cursorului "almarghi" vrea sa zica urmatoarea idee:cu P2 intr-o oarecare singura pozitie se vor face doua masuratori , in gol si in sarcina ,indicatiile voltmetrului trebuind sa fie aceleasi.Scuze "almarghi",formularea ideii putea fi interpretata si altfel,deaceea mi-am permis sa reformulez.Inca odata scuze! Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 nicio problema Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Intradevar in punctul 13 cand sunt fara consumator am 1,8v iar cand am scade la 0,7v cand masor fata de minusul care este dupa R7. Daca masor cu minusul care intra in R7 tesiunea este aceasi si in gol si in sarcina, numai ca potentiometrul trebuie sa ramana in acceasi pozitie in timpul masuratorii si in gol si in sarcina. Nostalgic ai dreptate, am masurat cum mi-ai indicat tu in poza si aceasi tensiune o am si in pinul 2 al lui U3, 1,2V. Atasez poza ca sa se inteleaga cum am masurat pt punctul 13. http://imageshack.us/photo/my-images/403/img6214t.jpg/ Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 vezi ca acolo-i buba. u3 e tl081 sau e altceva?verifica iesirea lui u1 daca face la fel (scade)daca da, atunci parerea mea e ca toata sursa oscileaza.muta anodul lui d9 in baza lui q2. Link spre comentariu
badboycrys Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Toate sunt TL081. Mai citeste o data ce am scris mai sus. Cand masor fata de minusul care iese din puntea redresoare nu dupa R7 tensiunea este aceasi si in gol si in sarcina in aceleasi pozitii a potentiometrului. Pe pinul 6 la U1 am 10,6 si in sarcina si in gol. Link spre comentariu
almarghi Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 10.6v la pin6u1 e ok. atat iese din calculdaca zici ca merge la curenti mai mici, nu mai poate fi decat lipsa racirii. mareste r7 la 1 ohm (mai pune una in serie cu prima) si vezi daca da 1.8A cu pot pe maxim Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Obligatoriu: Toate masuratorile se fac luind referinta de zero inainte de R7.Si mai este si altceva:nu are importanta ca referinta nu functioneaza corect ,protectia trebuie sa actioneze normal.Si rezolva referinta ,trebuie sa ai tensiune de doua ori cit zenerul.S-ar putea sa existe oscilatii si asta altereaza tensiunile la referinta.Vizualizeaza cu un osciloscop. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum