Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Pai am un traf de la o combina Sony are 2x40vca si vre-o 5A pe iesire...si as vrea sa fac o sursa dubla cu el...nu vreau da il stric..este original nu se aude nimic cand este alimentat..si in plus are si tolele sudate...o sursa ar fi de folos..si cu acea tensiune pot proba si amplificatoare..:)

poti sa separi secundarele si sa faci o sursa dubla. asa poti sa obtii si 60 si 2x30 la mai multi amperi
Link spre comentariu

poti sa separi secundarele si sa faci o sursa dubla. asa poti sa obtii si 60 si 2x30 la mai multi amperi

Da, as separa..dar nu am cum?...tolele sunt sudate...nu il pot desface si nu risc sa il stric prin a taia sudura....si mai are ceva iesiri de putere mica...normal, daca as avea posibilitate sa separ secundarele sau chiar sa il rebobinez la-s rebobina cu mai multe secundare si as face exact cum a spus..

La sursele de genul asta se folosesc prestabilizatoare sau/si autoscalare (in alternativ ,traf cu prize/ traf cu reluctanta variabila) .

Link spre comentariu

sursa dubla se poate face si cu secundarele cu priza care va deveni masa comuna a surselor,dar una va da tens pozitive si una negativede aceea exista si integrate lm7805 cu lm7905 sau lm317 cu lm337desfacerea prizei ajuta in schimb la obtinerea a 2 surse independente care este altceva,mai versatila totusi

Link spre comentariu

sursa dubla se poate face si cu secundarele cu priza care va deveni masa comuna a surselor,dar una va da tens pozitive si una negative

de aceea exista si integrate lm7805 cu lm7905 sau lm317 cu lm337

desfacerea prizei ajuta in schimb la obtinerea a 2 surse independente care este altceva,mai versatila totusi

Am inteles...dar nu se poate face ca in desenul de mai jos..doua module pentru sursa si atunci nu ar fi independente?

Posted Image

Link spre comentariu

sursa dubla se poate face si cu secundarele cu priza care va deveni masa comuna a surselor,dar una va da tens pozitive si una negative

de aceea exista si integrate lm7805 cu lm7905 sau lm317 cu lm337

desfacerea prizei ajuta in schimb la obtinerea a 2 surse independente care este altceva,mai versatila totusi

Am inteles...dar nu se poate face ca in desenul de mai jos..doua module pentru sursa si atunci nu ar fi independente?

Posted Image

Problema apare la inserierea surselor, care e imposibil de facut la un transformator cu priza mediana.
Link spre comentariu

culmea este ca in configuratia ta sursele sant chiar in seriecu infasurarile separate poti pune sursele si in serie si in paralel,de aceea am spus ca sant mai versatilesi apoi nu ai nevoie de montaje "in oglinda" ca 7805 si 7905;cele 2 surse pot avea aceiasi schema,cu componentele la indemana

Link spre comentariu

stiu ca va enervez cand aduc vorba de teorie dar defineste ce intelegi prin sursa dubla;tehnica opereaza cu notiuni reci,claream mai raspuns unuia sa spuna cu cuvintele din vocabularul curent ce doreste si ma invitat pe un ring de boxintelegi de fapt 2 surse independente?la fabrica aveam mai multe feluri de surse "duble"o iesire era de 0--30v/3a si cealalta de 6v/5a cu reglaje independente;una pt circuite analogice si una pt digitaleaveam alta +-20v/2a cu un singur buton de reglaj iar tensiunile erau +- si totdeauna egale

Link spre comentariu

stiu ca va enervez cand aduc vorba de teorie dar defineste ce intelegi prin sursa dubla;tehnica opereaza cu notiuni reci,claream mai raspuns unuia sa spuna cu cuvintele din vocabularul curent ce doreste si ma invitat pe un ring de boxintelegi de fapt 2 surse independente?la fabrica aveam mai multe feluri de surse "duble"o iesire era de 0--30v/3a si cealalta de 6v/5a cu reglaje independente;una pt circuite analogice si una pt digitaleaveam alta +-20v/2a cu un singur buton de reglaj iar tensiunile erau +- si totdeauna egale

Nu ma enervati... :jytuiyu din contra apreciez foarte mult ca imi explicati..dar eu ma gandeam ca pot realiza doua surse "independente" adica sa reglez separat curentul si tensiunea..fara a modifica traful...dar se pare ca nu prea merge si deaceea decat sa fac o sursa su iesire simetrica..mai bine folosesc traful la un mini amplificator...multumesc pentru explicatii.... :aplauze
Link spre comentariu

Nu ma enervati... :jytuiyu din contra apreciez foarte mult ca imi explicati..dar eu ma gandeam ca pot realiza doua surse "independente" adica sa reglez separat curentul si tensiunea..fara a modifica traful...dar se pare ca nu prea merge si deaceea decat sa fac o sursa su iesire simetrica..mai bine folosesc traful la un mini amplificator...multumesc pentru explicatii.... :aplauze

Pai se poate asta, se regleze tensiunea/curentul separat pe fiecare sursaProblema intervine atunci cand vrei ca sa legi sursele impreuna
Link spre comentariu

Nu am nevoie sa le leg in paralel...si asa erau destul de greu de reglat ca tensiune si curent sa fie egale.....in serie sunt legate pentru a putea fi folosite la verificare amplificatoare...dar cel mai mult folosite simplu nesimetric...

Link spre comentariu

atunci ramane solutia propusa de a incerca sa separi firele de la mediana,poate totusi nu este asa dificil chiar daca trebuie sa strici putin izolatia dintre straturioricum la bobinare cele 2 capete trebuie sa fie accesibile pt a putea fi apoi conectate impreunarabdare,atentie dar dupa separare trebuie sa aibe o mica distanta intre ele ca vor deveni potentiale flotante si sa nu apara mici stapungeri chiar daca tensiunea nu depaseste 100v la varf

Link spre comentariu

salut as putea a inlocuiesc 2n3055 cu un mosfet fara sa fac nicio modificare sau trebuie facute ceva modificari ? si ar mai fi o chestie daca face scurt la orice voltaj, in loc sa intre in protectie se mareste voltaju pe iesire pana la 30V daca indepartez scurtu incepe sa scada voltajul la cel setat ,sor fi busi CI?

http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări