Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Poti incarca accu auto accu VRLA ...la VRLA trebuie avut grija la tensiunea maxima iar incarcarea corecta se face cu curent constant urmat de incarcare cu tensiune constanta (vezi ciclurile la UC 3906 -an U104 de la TI ) .

Link spre comentariu

Pai am un traf de la o combina Sony are 2x40vca si vre-o 5A pe iesire...si as vrea sa fac o sursa dubla cu el...nu vreau da il stric..este original nu se aude nimic cand este alimentat..si in plus are si tolele sudate...o sursa ar fi de folos..si cu acea tensiune pot proba si amplificatoare..:)

Link spre comentariu

Pai poate sa ia 2 de 30V si le leaga in serie.Cu un traf cu priza mediana.Daca foloseste sursa de 60V la 12V in 3-4A, prajeste oua pe trz regulator.LE Acum am vazut pt ce vrea sa o folosesca.Deci, doua buc de 0-30V ar merge.

Link spre comentariu

Pai poate sa ia 2 de 30V si le leaga in serie.Cu un traf cu priza mediana.Daca foloseste sursa de 60V la 12V in 3-4A, prajeste oua pe trz regulator.LE Acum am vazut pt ce vrea sa o folosesca.Deci, doua buc de 0-30V ar merge.

De 30v pot face am schema am tot...am facut saptamana asta 8 module pentru un redresor.....dar pe mine ma intereseaza o sursa la care pot utiliza acel traf si nu sa cumpar pcb-ul...il fac eu...cat dau pe pcb si pe transport...aia sunt bani de piese....daca ma gandesc nici nu cred ca am nevoie de atat tinand cont ca am ceva tranzistori de 230v 10A.....
Link spre comentariu

Nu inteleg... :nas: sau nu era pentru mine????

Intervin şi eu ......pentru "costyy86"De exemplu poţi să construieşti o sursă simetrică +50v…0…-50v.Poţi să o foloseşti la alimentarea unor amplificatoare audio de putere ce se alimentează cu tensiune simetrică +Vcc/-Vcc. Din 40 Vac vei avea cca. 56 volţi după redresare-filtrare.Dacă la ieşirea alimentatorului este nevoie de 50 volţi şi 5 A , tranzistorul serie va disipa o putere de 30 de waţi. Tensiune mare la ieşire putere disipată mică şi invers, tensiune mică la ieşire putere disipată mare de către tranzistorul serie.Cu 5 tranzistori serie acoperi toată gama de curenţi şi puteri suportate de sursă.Atenţie la exprimarea în dodii şi abrevieri!
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Scuze ,era strict raspunsul pt costyy86 , adica 20 de tranzistoare d'alea de 10A Ic sant potrivite pt sursa acea.

In functionare ,de exemplu ,se poate solicita 12V la 4A si cum spunea rinaldoparaipan poti sa prajesti oo :rade: .

Caderea de tensiune (60V-12V) de 48V la curentul de 4A da 192W putere disipata sub forma de caldura iar daca e simetrica => 384W .

Sa nu zic de situatia cand e necesara o tensiune de 3,3V si 5A.

La sursele de genul asta se folosesc prestabilizatoare sau/si autoscalare (in alternativ ,traf cu prize/ traf cu reluctanta variabila) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări