awy1917 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Am o nedumerire : Pe schema de la Velleman postata de colegul 25L91N11 : http://users.sch.gr/sv4km-ert/downloads/power_supply/manual_k7200.pdf la pagina 26 sunt specificate integratele folosite : IC1 741 IC2 723 IC3 type VK7200 IC3 nu ar trebuie sa fie tot 723 ? Este cumva o greseala ? Multumesc. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Am o nedumerire : Pe schema de la Velleman postata de colegul 25L91N11 : http://users.sch.gr/sv4km-ert/downloads/power_supply/manual_k7200.pdf la pagina 26 sunt specificate integratele folosite : IC1 741 IC2 723 IC3 type VK7200 IC3 nu ar trebuie sa fie tot 723 ? Este cumva o greseala ? Multumesc. Merge tot 723 cu siguranta. Link spre comentariu
awy1917 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Multumesc,oricum schema trebuie pieptanata putin : rezistentele R37-R40 sincer nu inteleg ce rol au.In rest pare foarte OK, imi place mult partea cu releul care comuta tensiunea ca sa reduca puterea disipata de tranzistori. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Caderea de tensiune de pe R37-R40,este folosita de IC3,pt reglarea curentului. Link spre comentariu
awy1917 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Multumesc pentru precizare acum am vazut ca sunt descrise in figura 1.2, pagina 42 si sunt confectionate din bucati de 10cm taiate dintr-un fir de nichelina, sau ceva de genul, care este livrat in chit (pag 26). Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Caderea de tensiune de pe R37-R40,este folosita de IC3,pt reglarea curentului.Pana la urma cat este valoarea corecta a acestor rezistori? In pdf nu specifica valoarea lor, decat detalii contructive ale rezistentelor. Link spre comentariu
awy1917 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Mai este o schema care respecta acelasi principiu (2x723 limitare + curent) http://www.ve2ums.ca/chasse/Serge/Atelier/Projets/Membres/VE2EMM/alimentation_ang.htm Daca se descarca tot zipul este un ppt cu o schema mai complexa decat cea din pagina : Presentation alimentation.ppt slide-ul 12 unde apare o singura rezistenta 0.1ohm/20W si este marcat ca trebuie sa asigure o tensiune de 1V la curent maxim care in schema este de 10A . Este doar parerea mea pur si simplu comparand schemele , din pacate nu am realizat inca practic nici o sursa cu 723. Poate un coleg care a realizat practic ne poate lamuri. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Divizorul R10-R29,asigura tensiunea de intrare pt ampermetru,facut parca cu ICL7107.Pt 10A prin R37-R40,pe R10 trebuie sa cada 100mV;pe R29,de 330 ohmi,cad 70mV.Deci pe R37-R40,la 10A,cad 170mV.Ar rezulta o valoare de 17miliohmi.Valoarea nefiind critica,ar merge folosite 5 rezistente de 0,1 ohmi,in paralel,rezultand 20 miliohmi.Asta daca n-am gresit eu socotelile... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Oprirea se face prin reglarea tensiunii Eu asa-mi incarc acumulatoriiAsta presupune scoaterea accu in 14h de la incarcat ,ca daca-l lasi 3 zile asa ,te alegi cu unul sulfatat . Iar daca curentul reglat e mult prea mare , sansele ca evenimentul sa se produca sant 100% . Link spre comentariu
briobit Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Va cer si eu cateva pareri legate de schema de mai jos si anume daca aceasta merita facuta, eventual ce parti bune/rele prezinta (au inceput sa imi placa schemele de surse cu 723 dupa prima reusita), eventual daca este cineva care stie germana si poate sa faca o traduce a textului ( daca nu e deranj mare) Link spre comentariu
albasete Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Relativ este asemanatoare cu sursa de la Velleman. Pentru traducere copiaza link-ul intr-un fisier, si cand i-l deschizi i-i dai translate. A postat colegul awy1917 un link cu o schema asemanatoare cu a ta, cateva randuri mai sus, vezi daca esti multumit de ea. In loc de voltmetru si ampermetru cu ICL sau similar, puteti folosi un V-A meter cu PIC sau ATMEGA. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Doar "relativ" este asemanatoare...Singura asemanare intre cele doua scheme,e ca ambele folosesc 723;in ultima schema,postata de @briobit,723 e folosit doar pt obtinerea unei tensiuni de referinta,de 7,15V folosita de cele doua 741.As zice ca sursa de la Velleman,foloseste mai bine potentialul oferit de LM723, schema pare mai simpla,functionarea mai usor de inteles...In plus, exista foarte multe informatii pt punerea sa in functiune. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Pai si aruncand un ochi pe schema ati construi aceasta schema ? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Ca parere personala...as face-o pe cea de la Velleman,nu pe cea postata de tine.Am in lucru o sursa cu operationale si mosfeturi,care mi-a scos deja par alb;de aceea propun o schema testata de multa lume.Ai siguranta ca va functiona din prima... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 nu inteleg la ce folositi surse liniare de curenti asa marieu as face o sursa liniara numai cu un LM317 pentru aplicatii pretentioase,unde zgomotul de la cele in comutatie conteaza(eventual cu un traf cu priza/prize)si inca o sursa in comutatie pt curenti mari ambele vor fi usoare plus ca le poti folosi in acelasi timp la o aplicatie mai complexacel putin 3 forumisti au spus ca au surse in comutatie cu nu stiu ce LM si sant multumitiun convertor step-down cu IR2125/NCP5181 si niste mos-uri canal n ieftine nu este un capat de tara Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum