Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Multumesc tuturor pentru ajutor, dar rezistenta aceea nu imi dau seama cum sa o calculez.. :jytuiyu , tin sa anunt ca modulele vor fi alimentate la 18vca...atat are traful si mie imi trebuie la iesire doar 14-15vcc...nu am nevoie de mai mult...

Nu am mai găsit cablajul vechi, aşa că-n dimineaţa asta l-am refăcut.

Multumesc...desi sunt nevoit sa fac eu cablajul deoarece in loc de potentiometre voi pune semireglabili si voi folosi LM358, dar oricum este de folos multora...Respect pentru efortul depus.
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Din ai 18Vca mai pica pe punte ,pe elementul regulator si ramai cu tensiunea dorita.Rezistenta o calculezi R=U/I ,unde U=tensiunea pe C1-Ufzener si I=15mA .

Link spre comentariu

IMPORTANT !În atenţia celor care cer păreri mai documentate pentru a-şi definitiva schema electronică ce şi-au propus-o să o construiască, să discearnă cu atenţie răspunsurile ce le vor primi de la X,Y, „electronist”,altfel nu vor reuşi să-şi termine lucrarea la parametri doriţi.Cauza : iniţierea unor polemici între cei care trebuie să vă ajute.Vă dau un exemplu recent,---------------------------------------------------------------------------------------- tyc scrie:Pune U2,U3 ca 358 ;lasa U2 asa cum e alimentat ,altfel devine instabil.---------------------------------------------------------------------------------------NOSTALGIC scrie :A menţionat şi "costyy86" într-un post anterior că va utiliza pentru U1 şi U3-LM358 iar pentru U2-TL071.Revin cu sugestia: U1 fiind sursa de referinţă este indicat să fie alimentat operaţionalul respectiv cu tensiune stabilizată.Vedeţi desenul de mai sus.componente adăugate:un rezistor, un zener de 30 volţi sau două de 15.rezistorul se calculează pentru un curent de 15 mA.Mesaj privat:trimis de tyc lui NOSTALGIC.De data asta ai muscat-o ,citeste cu atentie ce am scris si ai sa vezi greseala . Răspuns: pentru „tyc”Văzînd ce ai scris am accentuat cele spuse anterior, altfel "costyy86" va ameţi neştiind pe ce răspunsuri să se bazeze.Eu sînt de părere să lăsăm polemicile şi să dăm ajutor celor ce ni-l solicită.PUNCT.

Link spre comentariu

costyy86:ziceMultumesc tuturor pentru ajutor, dar rezistenta aceea nu imi dau seama cum sa o calculez.. :tin sa anunt ca modulele vor fi alimentate la 18vca...atat are traful si mie imi trebuie la iesire doar 14-15vcc...nu am nevoie de mai mult...Cînd postezi o schemă, acea schemă trebuie să conţină toate elementele necesare pentru analiză.Altfel nu ştim despre opţiunile celui care ne cere părerea.Rezistorul va fi de 220 ohmi şi zenerul de 15 volţi pentru parametrii menţionaţi.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Suparacios mai e nostalgic ,dar tot raul spre bine :a reiesit valoarea exacta a rezistentei dar puterea disipata pe rezistenta sa o pui minim de 2x cat iese din calcul.

Link spre comentariu

Ieri m-am apucat din nou de constructia unei surse 0-30v 0-30AAm realizat cablajul si urmeaza sa-l gauresc si pe urma sa astup gaurile cu piesele aferenteMultumesc lui Geomar pentru proiectia cablajului

post-26132-139829397202_thumb.jpg

post-26132-139829397209_thumb.jpg

Link spre comentariu

A iesit frumos cablajul @mariandmd, felicitari. Eu m-am hotarat sa fac Sursa Velleman de 0-30V 0-10A, tot este "laudata" ca este buna, deja mi-am proiectat un cablaj pentru ea, urmeaza sa-l realizez fizic, dar sa vedem timpul liber ce spune.

Link spre comentariu

Fişierele din Eagle. Schema e desenată cu picioarele pentru că mă interesa mai mult cablajul.

Multumesc....ma refetream ca am punti redresoare....si deaceea vreu putin modificat..Stima.
Link spre comentariu

Salut. Aveti schema de la Velleman ? ...

Schema de la Velleman este cea indicata de colegul @25L91N11.

Cam asa a iesit cablajul meu:

post-17385-139829397867_thumb.jpg

Link spre comentariu

Super cablaj maestre. Schema aceasta pana la 10A merge si pentru incarcarea acumulatorilor auto ? A-r fi interesant, 2 montaje intr-unul: alimentator si incarcator.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Orice sursa merge la incarcat accu...problema limitarea de curent si cand sa se opreasca. Limitarea de curent exista ,iar cand sa se opreasca e simlu de facut - un zener+tiristor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări