Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

In locul rezistorilor inseriati cu potentiometrul,ar merge doi semireglabili;reglajul s-ar face mai usor,prin reglarea succesiva a acestora.Valoarea semireglabililor...cca 10% din valoarea potentiometrului.Semireglabilii pot ramane in montaj,sau masurati si inlocuiti cu cate o rezistenta.

Link spre comentariu

da cum spunea colegul mai sus transformatoarele isi fac de cap ... ( deci trebuie sa caut un traf toroidal, facea cineva de pe forum transformatoare dar nu mai stiu persoana )limita este vad la 2.5 amperi tensiunea e aceeasi ca la 2 dar nu apucam sa fac poze ca intra protectia(am dat tensiunea la maxim, protectia la maxim si ma plimbam pe o nichelina cu tatorul sa fac pragurile de curent)in stanga sunt Amperii si dreapta Voltii

Link spre comentariu

asa am avut si eu problema cu trafu la prima sursa ce mi-am construit-o..era o chinezarie scria pe el 3A dar nu puteam sa storc mai mult de 1.5 ca se ingingea rau de tot. acum m-am apucat sa-mi reconstruiesc sursa ,e vorba de prima sursa ce s-a discutat aici. acum am doua surse in una singura, 2 x 0....30 V / 2 x 0...3 A. am comandat un traf toroidal de 225VA cu doua iesiri de 25v din care am alimentat cele doua surse. iar pentru afisaj si ventilator am folosit alt traf. traf toroidal gasesti la T.M......

post-27344-139829392177_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cade si la tine tensiunea da nu asa vertiginos ca la mine, toata treaba e de transformator, eu sunt limitat si de carcasa ca e foarte joasa (inaltimea maxima a trafului la mine e de 7 cm). Dupa cum vad am 2 solutii si anume: caut un toroidal sa ma incadrez in cutie (da parca nu ma trage inima sa dau 100 ron pe unu) si sa ramana asa un 0-24v pe 0-3 A sa zicem sau... ma apuc de alta cutie (si iar am meci cu nevasta) cu un traf mai baban fara restrictii de dimensiuni. Pana una din cele 2 nu este indeplinita o sa ramana asa o perioada.

Link spre comentariu

eu am avut un traf de 12V 200W si am bobinat in continuare secundarul pana undeva la 22-23 de volti si inca 2x12 pentru instrumenteM-am rezumat la asta pentru ca era singurul care imi intra in cutia asta dar acum sunt hotarat sa gasesc o cutie mai mare sa-mi fac o sursa dubla cu traf de 500-600WDaca vrei iti pot da si pcb-ul

Link spre comentariu

Nu pot, sa imi taie protectia craca la 2.5 amperi si nu stiu cum sa maresc limita de protectie ( singura chestie care nu e ca pe schema e rezistoru ala de 1 ohm la 15 W am gasit de 1.2 ohmi la 50 W prin casa, e posibil din cauza aia sa nu trec de 2.5 amp cu protectia?

la potentiometrul de intensitate ai la un capat un rezistor de 0,3k vad , pune si la cealalta extremitate a pot. un rezistor de 2-300 ohmi.asa te duci mai sus in curent.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări