Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

gaurile le-am marcat cu ajutorul unui ac punctator.Azi e duminica si cel mai mic burghiu pe care il am in casa e de 1.5 mm deci prea mare asa ca mai astept cu toate ca nu prea mai am rabdare.Nici nu am vreun magazin deschis de unde sa cumpar burghiu mai mic.Oare merge cu un traf de 21 de v ?

Link spre comentariu
Vizitator lostris234

gaurile le-am marcat cu ajutorul unui ac punctator.Azi e duminica si cel mai mic burghiu pe care il am in casa e de 1.5 mm deci prea mare asa ca mai astept cu toate ca nu prea mai am rabdare.Nici nu am vreun magazin deschis de unde sa cumpar burghiu mai mic.Oare merge cu un traf de 21 de v ?

eu cred ca merge, dar nu stiu cum o sa se comporte la 30v 3A...
Link spre comentariu

eu cred ca merge, dar nu stiu cum o sa se comporte la 30v 3A...pai nu stiu daca o sa o folosesc la 30 v 3 A Un 24 de v 2 A imi ajunge , arhi suficient mai ales ca am un ditamai trafu.tu ai mai lucrat la a ta ? Ai pus-o pana la urma in functiune ? Ai ceva curent la iesire? intra pe mess id meu este terente_sv_101 in caz ca vrei sa mai vorbim sa imi mai dai niste sfaturi ca eu sunt cam mic sa dau sfaturi.

Link spre comentariu

Salut, Pot folosi in loc de 2n3055 un tesla kd502? Am verificat, la parametrii sunt aproape la fel, Vce de 50v, ajunge pentru aceasta sursa? Bogdan.

Link spre comentariu

Ce te tine sa nu...? Daca are putere indeajuns de mare...baga si vezi ce se intampla. De obicei se foloseste 2n3055 pentru ca e prezent mai mereu prin sertarul fiecaruia.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

am facut si eu montajul, dar deocamdata nu am un traf de 24vac. As putea folosi unul de 18vac sa vad macar daca functioneaza sursa?

da!l pentru ca nu are cum sa o afecteze prea mult ! dar sa bagi la intrarea sursei - curent alternativ !
Link spre comentariu

in sfarsit am terminat si eu sursa aceasta de tensiune dar nu functioneaza .Pe tranzistorul de putere am intre B-E si B-C 30 de v Sursa am alimentat-o cu un traf de 21 de v Se incinge R1 cand invart potentiometrul de unde ar trebuii sa se regleze A pana la capat.Daca e la maxim se incinge , daca e la minim e doar putin caldaIn rest totul e ok , nu se incalzeste absolut nimik.Spuneti unde sa verific si ce sa verific ?Dupa redresare filtrare am tensiune corespunzatoare, mai incolo nuj care ar trebuii sa fie tensiunile.nu se aprinde nici macar ledul acela care semnalizeaza limitarea de curent.cablajul e facut de minemajoritatea componentelor sunt noi.din semireglabilul ala ce se face ?Sursa este facuta dupa schema din prima pagina din primul topic

Link spre comentariu

la mine R1 sta mereu cald si e si normal ! cred ca ai gresit in alta parte . verifica cu atentie cablajul 1 eu am avut probleme cu plantarea piselor pentru ca nu il printasem in oglina :smt005 . azi masor si eu tensiunile peea ca nu le mai stiu si iti zic ce si cum . mai veriffica alimentare pe integrate si sa nu alimentezi sursa in CC ca nu merge deci strict in CA !

Link spre comentariu

stai linistit ca in curent alternativ o alimentez.Nuj ce sa aiba da azi mi so dus toata buna dispozitie si nici nu vreau sa ma mai uit la ea inafara de 4 condensatori totul este nouo alimentez cu 23 de v cam 21 in sarcina.

Link spre comentariu

la mine pe sarcina de 9V 1,7 A am B-E 0,55V si B-C 12,85 ! la mine din cauza uniu condensator amarat din portiunea sursei de tensiune negativa se incalzea un integrat (am schimbat trei integrate pana sa imi dau seama ca era de la condul ala) . deci punete pe masurat ! R1 trebuie sa fie calda indiferent de pozitia potentiometrului de Amperi ! vezi daca ai pe undeva un scurt si verifica tranzistoarele ! nu conteaza daca totul e nou econteaza sa functioneze fiecare componenta si sa ai cablajul bun ! deci persevereaza ca sursa functioneaza 100% si e foarte utila !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In sfarsit am terminat si eu carcasa sursei. Sper sa va placa:

Posted Image

PS: sursa de jos este o sursa de PC modificata intr-o sursa de laborator, are tensiuni fixe, dar este utila atunci cand se cere putere mai mare. Cele doua surse in combinatie imi acopera aproape toate nevoile :yawinkle:

Spor la construit!

Link spre comentariu

Tare! Mai fa o sursa ca sa poti alimenta si montaje cu 2 tensiuni de alimentare, pozitiva si negativa. Daca sunt izolate galvanic le inseriezi cum vrei.P.S. Ai veioza ca a mea...Baftosu-le, eu nu am prins verde, aveau numai mov, destul de penibila veioza mov!

Link spre comentariu

Pai sursa fixa are si tensiuni negative (-12v si -5v)... oricum pana acum nu am avut nevoie de tensiuni negative...Daca imi aduc bine aminte eu v-am dat pontul cu veiozele alea, intradevar alea mov/roz au un look mai gay, ma bucur ca a mea nu arata chiar asa rau.. :smt003 PS: poti sa o vopsesti cu un marker negru :smt028

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări