Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator tyc

mai jos pozaD7 impreuna cu R13 au o cadere de tensiune in functie de curent. Daca pui 0,56 o sa ai limitare de curent.Pt 4A mai pui un KD503 in paralel cu primul ,colector la colector, baza la baza si emitorii cuplati prin rezistente de 0,33/1W .Fa numai desenul cum crezi ca vine si ti se va spune daca e ok. De asemenea trebuie recalculata Rsens(R13).

Link spre comentariu

de ce rezistenta aia de 0.47 ohmi nu e in emitorul lui T4 cum vad in multe scheme?- daca am de 0,56 ohmi ce se modifica in functionare?

cum polarizezi un tranzistor pnp ? să intre mai puternic în conducţie te duci cu polarizarea mai spre polul minus, să-l blochezi mergi mai spre plus.Avînd în schema prezentată tranzistoare pnp la comanda tranzistorului serie,acolo trebuie să se afle rez.aia de 0.47ohmi,în emitorul lui T2.Trăgînd un curent mai mare prin tz. serie căderea de tensiune pe R13 se măreşte micşorînd conducţia tz.de comandă T2 şi implicit tz. serie.aaaaaaaaa......era să uit cu 0.56ohmi protecţia va intra în funcţiune la un curent mai mic la ieşire.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

O schemă simplă şi foarte eficientă,cu limitare de curent la ieşire şi protecţie la suprasarcină prelungită(scurt out.). LM317 are rol de referinţă reglabilă şi stabilizată pt.comanda tranzistorilor serie.Pentru a avea o plajă de la zero volţi la xx volţi la ieşire este necesară o tensiune de minus 1.25vla pinul ADJ LM317.construiţi schema şi veţi avea deplină satisfacţie.

Link spre comentariu

Chiar este utila schema, deoarece am un traf care scoate 30 Vca/2A si nu i-i gaseam intrebuintare. Am mai multe nelamuriri :- montajul vad ca se alimenteaza cu 40 Vcc, de unde iau -1,25 V pentru adj. LM 317 ?-U3 este 10 V sau 1V ?-D 4 ce valoare are ?- din 5K se regleaza tensiunea, corect ?-daca din cele 3 tranzistoare TIP 35C ,montez numai unul si C6 vine in colectorul lui Q3, banuiesc ca functioneaza, avand in vedere amperajul mic (2A).-C5 este de 100 uF sau mai mare ?-R1 este de 0,1 ohm/10W ? In cazul meu cred ca merge si de 3 W. Multumesc mult ! :jytuiyu

Link spre comentariu

stimate -albasete-din acelasi secundar obţii şi tensiunea negativă(îţi voi desena o schemă),dacă lîngă D4 scrie 10v,deci zener de 10v.da, din 5k Uout. la 2 A merge fb.cu un singur tz.C5 face parte din filtrajul tensiunii redresate(la 2A poţi să-i pui 3-4000 uf). la 2A merge şi 3W.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări