Vizitator tyc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 mai jos pozaD7 impreuna cu R13 au o cadere de tensiune in functie de curent. Daca pui 0,56 o sa ai limitare de curent.Pt 4A mai pui un KD503 in paralel cu primul ,colector la colector, baza la baza si emitorii cuplati prin rezistente de 0,33/1W .Fa numai desenul cum crezi ca vine si ti se va spune daca e ok. De asemenea trebuie recalculata Rsens(R13). Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 adica ceva de genul asta? si daca da va rog frumos imi puteti calcula si Rsens? sau macar ce formula cum se face... Va multumesc pentru ajutor D-le tyc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Asa,A si B sant pt egalizare. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 24, 2012 Partajează Postat Ianuarie 24, 2012 de ce rezistenta aia de 0.47 ohmi nu e in emitorul lui T4 cum vad in multe scheme?- daca am de 0,56 ohmi ce se modifica in functionare?cum polarizezi un tranzistor pnp ? să intre mai puternic în conducţie te duci cu polarizarea mai spre polul minus, să-l blochezi mergi mai spre plus.Avînd în schema prezentată tranzistoare pnp la comanda tranzistorului serie,acolo trebuie să se afle rez.aia de 0.47ohmi,în emitorul lui T2.Trăgînd un curent mai mare prin tz. serie căderea de tensiune pe R13 se măreşte micşorînd conducţia tz.de comandă T2 şi implicit tz. serie.aaaaaaaaa......era să uit cu 0.56ohmi protecţia va intra în funcţiune la un curent mai mic la ieşire.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm) Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 O schemă simplă şi foarte eficientă,cu limitare de curent la ieşire şi protecţie la suprasarcină prelungită(scurt out.). LM317 are rol de referinţă reglabilă şi stabilizată pt.comanda tranzistorilor serie.Pentru a avea o plajă de la zero volţi la xx volţi la ieşire este necesară o tensiune de minus 1.25vla pinul ADJ LM317.construiţi schema şi veţi avea deplină satisfacţie. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Schema poate fi utilizata si pentru Imax. 2 A ? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Schema poate fi utilizata si pentru Imax. 2 A ?De la zero amperi la curent maxim , reglabil din R12. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Chiar este utila schema, deoarece am un traf care scoate 30 Vca/2A si nu i-i gaseam intrebuintare. Am mai multe nelamuriri :- montajul vad ca se alimenteaza cu 40 Vcc, de unde iau -1,25 V pentru adj. LM 317 ?-U3 este 10 V sau 1V ?-D 4 ce valoare are ?- din 5K se regleaza tensiunea, corect ?-daca din cele 3 tranzistoare TIP 35C ,montez numai unul si C6 vine in colectorul lui Q3, banuiesc ca functioneaza, avand in vedere amperajul mic (2A).-C5 este de 100 uF sau mai mare ?-R1 este de 0,1 ohm/10W ? In cazul meu cred ca merge si de 3 W. Multumesc mult ! Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 stimate -albasete-din acelasi secundar obţii şi tensiunea negativă(îţi voi desena o schemă),dacă lîngă D4 scrie 10v,deci zener de 10v.da, din 5k Uout. la 2 A merge fb.cu un singur tz.C5 face parte din filtrajul tensiunii redresate(la 2A poţi să-i pui 3-4000 uf). la 2A merge şi 3W. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Mii de scuze, dar nu am vazut 10V langa dioda. Multumesc foarte mult !Astept schema. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 nu pot să postez schema.mai tîrziu. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Parca lipsesc ceva rezistente de egalizare,dar la 3,33A ... . Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Parca lipsesc ceva rezistente de egalizare,dar la 3,33A ... .nu lipsesc.rezistenţele se află în bazele tranzistoarelor serie. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 Si?.............................................................................................................. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 25, 2012 Partajează Postat Ianuarie 25, 2012 stimate -albasete-din acelasi secundar obţii şi tensiunea negativă(îţi voi desena o schemă),schema n-am putut posta , ai un link de unde poţi să te inspiri.în partea stîngă jos a schemei este tocmai o configuraţie pt.o tensiune nagativă.http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum