mariandmd Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Si ceva poze cu sursa mea ca cele vechi s-au sters Link spre comentariu
Vizitator Madre Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Arata foarte bine. Pacat ca nu are si ampermetru. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Ce sa spunem, este super, mai ales "Made in Rahova". : Felicitari ! Display-ul este de multimetru si luminat din spate/laterale sau voltmetru din comert ? Mergea un voltampermetru, era si mai cool. Felicitari ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Daca au disparut atasamentele, atasez din nou si eu poze cu sursa mea. Link spre comentariu
mariandmd Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Ce sa spunem, este super, mai ales "Made in Rahova". : Felicitari ! Display-ul este de multimetru si luminat din spate/laterale sau voltmetru din comert ? Mergea un voltampermetru, era si mai cool. Felicitari !Voltmetru este unul cumparat din comert cu iluminarea aferentaSi o poza cu una mai veche Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Domnilor, sunteti tari ! Felicitari pentru realizarile voastre ! Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Si una cu schema clasica si zic eu foarte buna din primul numar conex Link spre comentariu
Ice Age Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Vad din schema ca montajul sursei reglabile ( 0-30 V) preia si curent alternativ fiind legata inaintea puntei redresoare . Intrebarea este daca se poate modifica astfel incit sa folosesc in loc de transformator o sursa in comutatie care imi scoate direct 24v 4A si unde nu am posibilitatea sa iau o tensiune de 24v alternativ.Multumesc Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Privind schema sursei vedem ca prin C1 si C2 diodele D5 si D6 redreseaza pe C3 o tensiune negativa. Operationalele au nevoie de tensiune negativa pentru a putea regla tensiunea sursei incepand de la zero volti. Link spre comentariu
gaby Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Mai pe scurt, nu se poate, va mai trebuie un transformator de mica putere din care sa alimentati operationalele. Link spre comentariu
Ice Age Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Pe sursa in comutatie am urmatoarele iesiri :+24V , +5V , GNDNici asa nu se poate ?Stima Link spre comentariu
alin85 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 felicitari tuturor pentru proiectele facute,am o intrebare > schemele mai vechi de surse , in special cele cu 723 , pentru reglarea tensiuni si curentului se folosesc potentiometre liniare, se poate folosi in locul lor potentiometre "obisnuite" ?de ce au nevoie de astfel de potentiometre? nu am gasit explicatii nicaieri , am rasfoit multe carti si reviste mai vechi... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Exista doar potentiometre lineare si logaritmice (mai sunt inca cateva,dar f rare). Evident ca cele logaritmice nu se preteaza pt o sursa... Link spre comentariu
alin85 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 ma referam la potentiometre cu cursa dreapta,(gen cum sunt la mini amplificatoarele produse de IPRS sau electromures, nu mai stiu, A2020 ,sau cum mai sunt la mixere) nu liniare se numesc? care nu au ax cu reglaj circular,( sau nu stiu cum sa explic mai bine,cele clasice ) intrebam de ce se folosesc tipul acela de potentiometre, nu de cate feluri sunt , asta imi zice si google, deci potentiometre cu reglare liniara, de ce s-au folosit la surse de tensiune? , sper sa fiu inteles, multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum