Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Vad din schema ca montajul sursei reglabile ( 0-30 V) preia si curent alternativ fiind legata inaintea puntei redresoare . Intrebarea este daca se poate modifica astfel incit sa folosesc in loc de transformator o sursa in comutatie care imi scoate direct 24v 4A si unde nu am posibilitatea sa iau o tensiune de 24v alternativ.Multumesc

Link spre comentariu

felicitari tuturor pentru proiectele facute,am o intrebare > schemele mai vechi de surse , in special cele cu 723 , pentru reglarea tensiuni si curentului se folosesc potentiometre liniare, se poate folosi in locul lor potentiometre "obisnuite" ?de ce au nevoie de astfel de potentiometre? nu am gasit explicatii nicaieri , am rasfoit multe carti si reviste mai vechi...

Link spre comentariu

ma referam la potentiometre cu cursa dreapta,(gen cum sunt la mini amplificatoarele produse de IPRS sau electromures, nu mai stiu, A2020 ,sau cum mai sunt la mixere) nu liniare se numesc? care nu au ax cu reglaj circular,( sau nu stiu cum sa explic mai bine,cele clasice )

intrebam de ce se folosesc tipul acela de potentiometre, nu de cate feluri sunt , asta imi zice si google,

deci potentiometre cu reglare liniara, de ce s-au folosit la surse de tensiune? ,

sper sa fiu inteles,

multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări