Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Cu potentiometrul in pozitia de tensiune minima, in punctele marcate cu rosu(cu 2N3055 conectat), ce tensiuni aveti?[attachment=0]untitled.GIF[/attachment]

Link spre comentariu

Ciudatenii, nu aveam condesatorii conectati, scosesem eu + ca stateau prea mult incarcati si aveam nevoie sa lipesc si sa nu fac un scurt, am masurat cu el la minim tensiunea se regleaza pana la 32v m-ar interesa macar pana la 36v ca 35v masoara montajul cu pic si lcd dar alta problema, cu pot de v la minim da 3,8v la iesire.

Link spre comentariu

Tot -4

Atunci este defect, cu tensiune negativa in baza trebuie sa fie complet blocat, pe colector trebuie sa se regaseasca tensiunea redresorului(cei 46,5V).P.S.La aceste masuratori, ati avut legata o sarcina?
Link spre comentariu

e bun nu?

Da.

Nu am avut sarcina

Pai fara sarcina nu este un regim normal, puneti o rezistenta de 5-10K pe iesire si refaceti masuratorile.
Link spre comentariu

Functioneaza mai bine acum pleaca de la 0,49 cu rez de 8,2k.Mai este nevoie sa aplic acea grupare de rezistente intre + si - catre reactia ic?? prin 75k ca acolo nu am modificatSi alta problema, in momentul cand opresc alimentarea transformatorului creste la tensiunea condesatorilor si scade da datorita rezistentei de 2k, cred ca nu trebuia sa inlatur acel tranzistor de pe -5v , cum fac sa remediez problema?? pot sa il pun linistit ca in schema originala catre baza la bc547 care comanda bd?

Link spre comentariu
pleaca de la 0,49 cu rez de 8,2k.

0,49 ce?

Mai este nevoie sa aplic acea grupare de rezistente intre + si - catre reactia ic?

Incercati sa vedeti daca fara ele obtineti tensiunea maxima dorita.

cred ca nu trebuia sa inlatur acel tranzistor de pe -5v , cum fac sa remediez problema?? pot sa il pun linistit ca in schema originala catre baza la bc547 care comanda bd?

Nu.

Link spre comentariu

0,49vGruparea nu am pus-o crezand ca e ceva de la comanda integratului, pana sa descoper ca din cauza condesatorilor era.Nu pot sa remediez problema cu tensiunea mare la oprire?? la condesatori nu vreau sa renunt, vreau filtrare buna :freaza: chiar daca nu este solutie o sa vad cum m-a impac cu ideea sa nu o opresc conectata la ceva..

Link spre comentariu

Pe iesire este cel mic de 10uf, problema este ca la oprirea 220 condesatorii inca sunt incarcati de pe punte, iar integratele daca nu mai au -5v deschid transiztorii 2n3055 si imi da tensiunea din condesatori care sunt in scadere de la rez de 2k pe + -Condesatorii pe alimentare sunt de 10.000uf/60v si sunt 2Daca deduc eu bine cred ca era nevoie de q1 scheama initiala, sau gresesc??

Link spre comentariu

q1 scheama initiala

Da, dar trebuie redimensionata reteaua R13,R14 si colectorul lui Q1, conectat in baza BC547.Orientativ, R13 de cca. 16K.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări