Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Oaaa! Imi place cum se vad cifrele, fara restul afisajului, de parca ar fi desenate pe panou! :aplauze Cum ai facut? Ai sapat in dreptul afisajului ca sa subtiezi foaia de plexic si atat sau mai e si altceva? Cat de gros e plexicul in dreptul cifrelor? La ochi se vede la fel de bine ca in poza?

Link spre comentariu

@adyhansolom-am grabit cu raspunsul--daca nu ai o sarcina mica pe cond. mare dupa punte,circuitul auxiliar pt. obtinerea tens. negative poate sa-l incarce la mai mult decat calculezi functie de trafvezi sa fie o rez pe cond. mare dar oricum in sarcina dispare ac. problemadaca mai ai nevoie pot sa detaliez functionarea sursei

Link spre comentariu

@albasete. da pe fata sursei am pus autocolant alb.de facut statie nu pentru ca am un MARANTZ de 2x 80w de la mama ei,asa ca .....@ RoGeorge.nu am sapat ca nu am avut cu ce (freza industriala) si daca sapi iese mat. asa ca am decupat la dimensiunea afisajului (4 digiti in doua capsule) l-am infipt acolo si gata.nu e nici o urma de plexic in fata afisajului. eu zic ca se vede chiar mai bine.pozele sint facute cam de sus asa ca am sa mai fac una chiar din fata ca sa vezi si sa dai cu parerea. uite aici pozele pt a vedea afisajul .una pe intuneric si una pe lumina.BAFTA!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

sursa de pe electronics-lab e destul de buna dar totusi proiectata la limita, parca a fost realizata pentru un scop comercial de un chinez zgarcit. Recomanda marirea capacitatilor C1 C3, scaderea tensiunii de alimetare pentru U1 U2 (eu am scazut alimentarea cu 2V) si montarea unei perechi de 2n3055. p.s: mare atentie la calitatea potentiometrelor V/A si a condensatoarelor din sursa de tensiune negativa.

Link spre comentariu

Domnule Stefan Nicolae

pentru corecta dvs informare, va aduc la cunostinta faptul ca schema de sursa prezentata in acest topic a fost preluata - aproape ad literam - din "National Semiconductor Application" AN 211 (pag.14), respectiv din foaia de catalog a LM10 (pag.13) si nu a fost conceputa de "un chinez zgarcit", dar presupun ca locul dumneavoastra de munca ar putea fi Massachusetts Institute of Technology si, in acest caz, pot exista unele explicatii.

Vezi atasamentele

Link spre comentariu

Schema prezentata in acest topic a aparut la pag.244 si in Cartea "301 scheme electronice", publicata de o anumita editura. In prezentarea facuta in carte, reiese ca transformatorul are 36V/3A (asta nu inseamna ca ii poti folosi toti cei 3 A), puntea redresoare este B80C2200 (80V/2.2A), condensatorul de filtraj este 4700uF/60V (sic!), caz in care tensiunea maxima la iesire nu depaseste 45 V.pentru 50V la iesire, condensatorul de filtraj are valaorea de 4700uF/80V, T4 este BF257, iar tranzistoarele finale sunt BD245B.cat priveste alegerea diodelor redresoare din punte, curentul lor nominal trebuie sa fie de cel putin 2 ori curentul maxim de sarcina al sursei, ce3ea ce confirma selectarea puntii de 2,2 A in cazul schemei originale.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări