Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Vizitator VaD_Sunete

Aceasta sursa reglabila (ma refer la varianta din primele poze ,fara alte imbunatatiri) poate fi folosita intr-un amplificator? Pe post de alimentare? Se alimenteaza de la priza? (220v) As vrea sa construiesc un amplificator,si din lipsa trafului vreau sa stiu daca se poate folosi asa ceva: ar iesi un amplificator super slim!

Link spre comentariu

Am construit sursa variabila de pe urmatorul site http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html, ultima varianta modificata pentru operationalele MC34071.Iata si schema in atasamentul urmator: http://i54.tinypic.com/f3s7if.gif

Sunt doar un incepator cu putina experienta si am nevoie de ajutorul prietenilor de pe forum cu mai multa experienta.

Problema a aparut cand am vrut sa testez pentru prima oara montajul. Am alimentat circuitul fara a pune circuitele integrate in soclurile lor si am masurat tensiunea de intrare. Tensiunea alternativa de pe secundarul transformatorului este de 30 Vac si in mod normal, dupa redersare si filtrare tensiunea ar fi trebuit sa fie in jurul a 40 Vdc (30 x1,414 - 1,4=40.9).Tensiunea masurata este insa 54V. Specific ca este vorba de tensiunea pozitiva deorece in schema apare si o tensiune negativa de 1.3V. In montajul meu aceasta este de 1.45 v. Deconectand rezistorul R2 din schema, anuland practic aceasta tensiune negativa, tensiunea pozitiva revine la valoarea normala de 40 V. Am verificat de mai multe ori si nu inteleg ce este gresit.

Poate cineva este dispus sa se uite pe schema si sa-mi explice pe scurt ce se intampla.

Link spre comentariu

Stie sa-mi spuna si mie cineva daca display-urile urmatoare sunt compatibile (echivalente) cu HD44780: LCM 16011A TGR si RC 1602BB ? Vreau sa le folosesc la voltampermetru de panou cu atmega8. Multumiri.

LCM 16011A TGR : "Built-in controller is compatible with the HD44780 Hitachi Standard"; Pazea cu nu are backlight in caz ca ai nevoie; 16x1RC 1602BB : "Controller/Com Driver HD44780 or Equivalent"; are backlight; 16x2
Link spre comentariu

Am construit sursa variabila de pe urmatorul site http://www.electronics-lab.com/projects/power/001/index.html, ultima varianta modificata pentru operationalele MC34071.Iata si schema in atasamentul urmator: http://i54.tinypic.com/f3s7if.gifSunt doar un incepator cu putina experienta si am nevoie de ajutorul prietenilor de pe forum cu mai multa experienta.Problema a aparut cand am vrut sa testez pentru prima oara montajul. Am alimentat circuitul fara a pune circuitele integrate in soclurile lor si am masurat tensiunea de intrare. Tensiunea alternativa de pe secundarul transformatorului este de 30 Vac si in mod normal, dupa redersare si filtrare tensiunea ar fi trebuit sa fie in jurul a 40 Vdc (30 x1,414 - 1,4=40.9).Tensiunea masurata este insa 54V. Specific ca este vorba de tensiunea pozitiva deorece in schema apare si o tensiune negativa de 1.3V. In montajul meu aceasta este de 1.45 v. Deconectand rezistorul R2 din schema, anuland practic aceasta tensiune negativa, tensiunea pozitiva revine la valoarea normala de 40 V. Am verificat de mai multe ori si nu inteleg ce este gresit.Poate cineva este dispus sa se uite pe schema si sa-mi explice pe scurt ce se intampla.

Nicio idee?! Sunt efectiv blocat cu acest proiect in care am investit timp si bani. Poate se gaseste cineva sa ma ajute cu o solutie.
Link spre comentariu

cred ca ai gresit pur si simplu punctele in care ai pus voltmetrulsursa de minus este de putere mica,ea asigura numai alimentarea AO pt. limitare curent

Multumesc pentru raspuns. Nu cred ca am masurat gresit. Am masurat acea tensiune de 54 v la bornele condensatorului de filtraj C1, tensiune care alimenteaza direct U2 (care are maxim permis 44V).
Link spre comentariu

Am facut sursa aceasta si i-am facut voltmetru cu ajutorul lui ICL7107,voltmetrul functioneaza perfect,dar am o problema display-ul cu leduri,nu lumineaza suficient de puternic,daca i-l tin in umbra vad cifrele,daca i-l tin in lumina nu mai vad nimic,am rotit de semireglabil in toate partile dar degeaba,care s-a fie problema?Am folosit disply-ul cu leduri de culoare verde CA56-11GWA .

Link spre comentariu

Schema am facut-o eu pe baza data sheet-lui lui ICL7107,sursa de alimentare a voltmetrului am facut-o cu ajutorul lui TS7805 pozitiv si a lui TS7905 negativ,in data sheetul lor scria ca trebuie sa am 10V cc ca sa am la iesire 5Vcc.Dupa ce am asamblat toate componentele aveam pe iesire in gol 6,8Vcc.Faza e ca ieri functiona voltmetrul , azi nu mai functioneaza ,i-mi arata pe displey,numai 1666 si nu mai masoara nimic,ce s-a intamplat, s-a ars ICL7107? Nu stiu ce mai are.Cat despre ,ca am rotit de semireglabil,am intrebat pe cineva si mi-a spus sa incerc si aceasta varianta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări