Dr.L Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 am gasit si eu schema asemanatoare cu a ta,care are si curentul reglabil,insa astept scannerul :smt015 Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 OK am inteles ce voiati sa-mi spuneti. Acu sa va raspund shi io: traf+redresare+conzi-->stabilizare(sursa din topic)-->iesire reglabila(bornele de iesire pe care reglezi tensiunea din sursa) sursa in comutatie-->stabilizare(sursa din topic)-->ieisre reglabila am vazut schema din topic si nu imi vine sa o modific doar k sa-i generez in alt mod tensiunea aia de -5,6V fiindca intai incerc sa mai "sap" un pic sa vaz dak gasesc alta. Merci pt schema MifTy, in legatura cu "tema pt. akasa" cred k se poate pune iesirea din A4 la o protectie la scurt circuit dintr-un tranzistor NPN care sa puna baza lui T1 la iesirea sursei (+), desigur eliminand dioda D3. Schema protectiei este folosita in fff multe scheme de surse cu tranziztoare din cate am vazut io. Sper sa am dreptate. :smt017 P.S. cred k reglajul curentului se poate face din rezistenta aia de 10k de la A3. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 am postat in topicul dedicat schemei cum vine cu limitarea de curentviewtopic.php?f=66&t=28996&p=244433#p244433 Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 M-am hotarat sa fac sursa de la acest topic dar am o intrebare:Dak inlocuiesc 2n2055 cu BDX53BG trebuie sa aduc modificari scemei??? Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 9, 2008 Partajează Postat Aprilie 9, 2008 2N2055, banuiesc ca te referi la 3055 e tranzistor NPN normal cu hfe(factor amplificare curent) mic de cateva zeci, BDX53 este darlington cu hfe minim 750, deci nu e tot aia deloc . Daca faci schema acestui topic nu merge, daca o faci pe aia din topicu lui Mifty, merge dar inlocui tot cuplul BD+2N, cu acel BDX53. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Aprilie 22, 2008 Partajează Postat Aprilie 22, 2008 Si k sa revin la intrebarea acestui topic "Ce parere aveti de sursa mea...", va pun si eu aceeasi intrebare.Am sa mentionez k sursa nu-i gata 100% fiindca mai am de steptat dupa operationale (astept sa vie comanda) dar m-am gandit sa postez poze cu, cablajul. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Mai 4, 2008 Partajează Postat Mai 4, 2008 Am terminat si eu una in vacanta, ceva probleme am avut cu multimetru pt ca nu aveam spatiu si a trebuit sa il tai si sa pun placile la 90 grade,in rest a mers din prima, foarte utila , multumesc pt documentatie :partyman: Link spre comentariu
gogoo Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 Marfa de Marfa.Sa-i pui niste picioare de cauciuc si sa o invelesti in ceva si e stas.Nu-mi place ca la ic-uri nu ai pus soclu. Link spre comentariu
terente Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 Am inceput si eu sa adun piesele pentru aceasta sursa , sper ca pe la sfarsitul saptamanii viitoare sa o termin. Link spre comentariu
Tranzistor_001 Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 Pai arata de fapt ca in poza de mai jos,sunt carcase de surse pt PC,cat despre socluri nu am avut atunci si nici rabdare nu am avut :weedman: Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 5, 2008 Partajează Postat Mai 5, 2008 Vad doua transformatoare si o baterie pentru voltmetru? Unde nu este neaparata nevoie sa nu folositi soclu pentru integrate, in timp pot aparea probleme datorita contactelor imperfecte. Link spre comentariu
gogoo Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 Inca ceva.N-ai facut bine cu bateria de 9v pentru ca in timp se va consuma si va trebui s-o schimbi.trebuia sa alimentezi din traf. Link spre comentariu
Vizitator lostris234 Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 are cineva schema de la sursa asta in format electronic intr-un program CAD, altceva decat poze (orcad, pads, pcad, eagle...)?ajutorul va fi rasplatit. va multumescym:iulian.nicoara Link spre comentariu
Yo4You Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 Foarte fain da mai multe detalii expliucative cum ai pus displayul ala sa stea lipit de panou ca si eu muncesc la un transceiver si nustiu cum sa pun displayul pe fata frontala ma gandesc la ceva lipici . Link spre comentariu
Vizitator alex_net00 Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 eu mi-as face una in comutatie, alea sunt surse adevarate. sursele liniare au randament foarte prost mai ales cand tensiunea de iesire este f. mica si curentul e maxim. Daca tensiunea din amonte pe tranzistorul de putere este sa zicem 35V si tensiunea de iesire este de 5V la un curent de 3A puterea utila este de 15W si puterea disipata pe tranzistor este de 90W care se traduce in calduri, ambalare termica, radiatoare, ventilatoare, dimensiuni mari, ditamai transformatoru de tole de fier pe 50Hz, la tehnica si tehnologiile de azi cu astfel de montaje esti anacronic. Oricum pentru incepatori e buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum