iuly Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Am schimbat U3,am schimbat traful scoate 24Vca,dupa redresare si filtrare am 30,5V dc ,dar tot nu merge ,acum se infierbanta U2 de poti praji oua pe el,mi-a facut niste nervi de i-mi venea sa o fac bucatele cu ciocanul,nici nu vreau sa o mai vad. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Sursa asta lucrata ingrijit functioneaza din prima,schimba toate TL-urile si tranzistoarele mici,verifica si rezistenta de 5w ,eu am patit-o ,afara era bine si inauntru arsa,dupa un scurt prelungit,vezi si diodele. Link spre comentariu
iuly Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 I-am dat de capat,am schimbat Q1 BC548 si acum merge si nu se mai infierbanta nici U2.Acum vreau sa-i fac voltmetrul si amperimetrul cu leduri cu ajutorul lui ICL7107,am vazut schema tot pe electronics labs,dar nu stiu daca se potrivesc cu afisajele pe care le am eu.Aceste afisaje sunt formate din doi digiti,dar au 6 pini pe parte si 6 pini pe cealalta parte,afisajele au urmatorul cod CM2-0566500.Cine m-a poate ajuta cu un cablaj pentru aceste leduri? Link spre comentariu
iuly Postat Februarie 2, 2011 Partajează Postat Februarie 2, 2011 Va rog,cine i-mi poate da,o librarie Eagle,pentru aceste leduri CM2-0566500 ,uitati si data sheet-ul Sau cine i-mi poate face un pcb ,pentru un voltmetru cu ICL7107? Va rog tare frumos.Aceste afisaje sunt dual digit,deci a-s vrea sa pun 2 alaturate. Link spre comentariu
iuly Postat Februarie 4, 2011 Partajează Postat Februarie 4, 2011 Pentru alimentarea lui ICl7107 pentru voltmetru,pot sa folosesc un incarcator de telefon nokia care scoate 5Vdc 350mA,da sau nu? Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 ICL 7107 are nevoie de alimentare diferentiala. +/-5v. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Daca tot am montat sursa in "carapace" sa pun si eu cateva poze cu ea:[attachment=3]Imagine1136.jpg[/attachment][attachment=2]Imagine1138.jpg[/attachment][attachment=1]Imagine1140.jpg[/attachment][attachment=0]Imagine1139.jpg[/attachment] Link spre comentariu
dumitru_a Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Geomar multumesc pentru documentatia completa pe care ai oferit-o pe acest forum , am facut sursa ta si multimetrul cu pic16f877a dar am o mare problema afisorul se vede foarte sters de abia se zareste ceva pe el tensiunea pe reglaj contrast este 0.0v(daca o dau mai mare nu se mai vede nimic) ,afisorul este PC1602L , daca poti sa imi spui cum pot mari contrastul, din soft cumva ? Link spre comentariu
adrian82 Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 mai bine o realiza digital complet cu un potentiometru digital de control al tensiuni iar in locul trafului filosea o sursa atx 300W la care se poate modifica usor pentru control si tensiune 10A-30V.In doua saptamani expun si eu un proiect pe aceasta tema. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 mai bine o realiza digital complet cu un potentiometru digital de control al tensiuni iar in locul trafului filosea o sursa atx 300W la care se poate modifica usor pentru control si tensiune 10A-30V.In doua saptamani expun si eu un proiect pe aceasta tema.Daca postezi o schema ... ar fi mai bine. Pare atractiva ideea ta. Link spre comentariu
iuly Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Ce parere aveti despre volt-ampermetrul asta In aceasta imagine am 2 conectori unul este pawer cu 3 pini,dar al doilea ce este ,i-mi poate cineva spune,l-am insemnat pe imagine,este locul unui comutator,ca sa schimbi de pe voltmetru pe ampermetru,cumva sau ma insel.Vapun si fisierele pentru Eagle digital_volt&_meter_with_icl7107.zip Link spre comentariu
iuly Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Daca tot am montat sursa in "carapace" sa pun si eu cateva poze cu ea:[attachment=3]Imagine1136.jpg[/attachment][attachment=2]Imagine1138.jpg[/attachment][attachment=1]Imagine1140.jpg[/attachment][attachment=0]Imagine1139.jpg[/attachment]Am facut si eu sursa aceasta cu cablajul modificat de dumneavoastra,i-mi mai trebuiesc voltmetrul si amperimetrul,dar nu am display cu leduri,a-s fi vrut sa-l fac si eu cu un PIC dar nu am pe nimeni sa mi-l programeze.Intrebarea mea la dumneavoastra,este,ca am vazut ca aveti iesire simetrica +/-12V,cat scoate transformatorul in alternativ,ca dupa redresare si filtrare sa am +/-12V?O alta intrebare,a-ti folosit acelas-i transformator de la sursa 0-30V,sau a-ti folosit transformator separat?Puteti sa atasati schema de iesire simetrica+/-12V? Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 6, 2011 Partajează Postat Februarie 6, 2011 Am facut si eu sursa aceasta cu cablajul modificat de dumneavoastra,i-mi mai trebuiesc voltmetrul si amperimetrul,dar nu am display cu leduri,a-s fi vrut sa-l fac si eu cu un PIC dar nu am pe nimeni sa mi-l programeze.Intrebarea mea la dumneavoastra,este,ca am vazut ca aveti iesire simetrica +/-12V,cat scoate transformatorul in alternativ,ca dupa redresare si filtrare sa am +/-12V?O alta intrebare,a-ti folosit acelas-i transformator de la sursa 0-30V,sau a-ti folosit transformator separat?Puteti sa atasati schema de iesire simetrica+/-12V?Salut.Daca ai PIC-ul, il poti trimite si il programez eu.Pentru cele doua iesiri de -12v,Gnd, +12v, am folosit un alt transformator, de 2x12Vac.Dupa redresare am folosit doua CI Stabilizatoare, 7812 pentru plus si respectiv 7912 pentru minus.[attachment=0]Imagine0881.jpg[/attachment] Link spre comentariu
iuly Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 Merci pentru schema,PICUL nu l-am cumparat,nici nu stiu ce fel de PIc i-mi trebuie.Picul + display-ul LCD oare cat costa? Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 7, 2011 Partajează Postat Februarie 7, 2011 ... PICUL nu l-am cumparat,nici nu stiu ce fel de PIc i-mi trebuie.Picul + display-ul LCD oare cat costa?Pai un LCD 2x16 costa circa 25-35 ron, iar PIC-ul [PIC 16F877A] costa si el tot circa 30 ron. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum