Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ener

Salutare,aproape am terminat si eu sursa,cu schema de pe electronics-lab.

Eu am facut 2 module identice in ideea de a avea o sursa diferentiala +/-0...26v,alimentate de la un transformator cu priza mediana.

Problema e cand inseriez iesirea celor 2 module incepe si intra protectia in functiune.

Daca alimentez separat cele 2 module din traf,fiecare dintr-o infasurare separata credeti ca ar merge dupaia cum vreau eu?Sa obtin o sursa diferentiala? Momentan cele 2 infasurari secundare ale trafului sunt inseriate.

Poze:

Mai imi trebuie inca 3 afisoare si pt voltmetrul2.Mai am ceva de lucru la ea.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau sa fac si eu sursa aceasta, dar am o problema am comandat piesele de la firme renumite ,de componente electronice si am comandat tranzistoarele de putere 2N3055 ,dar nici una nu m-i le-au livrat.A-s vrea sa-mi spuneti de unde pot face rost si a-s avea nevoie si de afisaje cu leduri 3 1/2 digiti 7 segmente.Va rog sa ma scuzati ca intervin aici,vamultumesc.

Link spre comentariu

Presupun ca merge in locul lui 2N3055 -> 2N3442, iar in locul lui 2N2219 -> BD135-139, fara probleme. Eventual IC-urile TL081, alimentate dintro sursa separata simetrica +/- 15 V/ 1A introdusa in aceasi cutie si sa fie folosita la montajele care necesita tensiune simetrica. Astfel sa se poata folosi un transformator de 28-30 V, fara a exista riscul sa ardem IC-urile.

Link spre comentariu

Am gasit in sfarsit un tranzistor de putere 2N3055 ,am 2 intrebari,prima traful scoate 27 Vca,dupa redresare si filtrare sunt 32,5Vdc,dar cand masor tensiunea de iesire i-mi da doar 27Vdc ,in gol,probabil e de vina sectiunea tolelor trafului,in secundar e bobinat cu sarma de 1mm diametrul,a doua problema pe care o am, este,ca,cele doua potentiometre liniare nu au nici un efect asupra montajului,pe cablaj le-am montat firele dupa schema de pe electronics labs,dar nu sunt sigur daca le-am pus bine la bornele potentiometrelor.De pe situl,de unde le-am cumparat aveau urmatoarele proprietati Potentiometru de putere POT4W 10KWirewound potentiometers with 6 mm dia. shaft.Characteristic : linearPower rating : 4 W / 40°CMax voltage : 500 V DCMechanical rotation : 300° ±10°Electrical rotation : 280 ±5Linearity : ±2%Shaft length : 50 mmMounting bush : M10x0,75Mounting bush length : 8 mmDaca cineva ,binevoitor,vrea sa ma ajute ,cu o schema ,cum sa leg potentiometrele, i-as fi recunoscator.Sau poate are alta problema ,va rog ,sa-mi spuneti.

Link spre comentariu

Problema era multimetrul digital care m-a dus in eroare,am masurat cu un multimetru analogic pe iesire dar acul multimetrului nici nu se misca adica sunt 0 volti de asta potentiometrele nu aveau efect deoarece nu aveau ce regla.Am masurat tranzistorul 2N3055,fara a fi pus in montaj,ca sa aflu care este baza care este emitatorul si care este colectorul,dar introducandu-l, in circuit i-mi da alta borna ca baza,fata de ce-a care am aflat-o cand nu era in circuit.Mentionez ca am legat tranzistorul,dupa schema.Aia 27de volti cred ca erau milivolti.Cred ca ceva a crapat de nu merge ,deoarece toate piesele sunt noi ,in afara de rezistorul 2K2 1w

Link spre comentariu
Vizitator ener

Am reusit sa separ cele 2 infasurari secundare,totul e OK.DAR inainte de astea nustiu ce sa intamplat cu voltmetrul,arata niste valori mult mai mari 50-70v.Credeti ca s-a bulit integratul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări