lorik199 Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 mikella, ce tensiune are transformatorul?24vca, a scris acolo Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 am schimbat tranzistorul cu un bd 135 si merge de rupe sursa.am tras din ea 4 amperi fara probleme si tensiunea scade in sarcina cu 0,2v.va mltumesc pentru ajutor!acum urmeaza o carcasa ceva! Link spre comentariu
bel Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Am gasit o schema interesanta .... http://www.produktinfo.conrad.com/daten ... 30V_3A.pdf Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Salutare,aproape am terminat si eu sursa,cu schema de pe electronics-lab. Eu am facut 2 module identice in ideea de a avea o sursa diferentiala +/-0...26v,alimentate de la un transformator cu priza mediana. Problema e cand inseriez iesirea celor 2 module incepe si intra protectia in functiune. Daca alimentez separat cele 2 module din traf,fiecare dintr-o infasurare separata credeti ca ar merge dupaia cum vreau eu?Sa obtin o sursa diferentiala? Momentan cele 2 infasurari secundare ale trafului sunt inseriate. Poze: Mai imi trebuie inca 3 afisoare si pt voltmetrul2.Mai am ceva de lucru la ea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Da,infasurarile trebuiesc complet separate! Link spre comentariu
Relav Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Da , solutia este sa ai 2 infasurari separate . 2redresari , 2 filtraje si 2 montaje de reglaj tensiune iesire. In felul asta . le vei putea inseria ca sa obtii o alimentare diferentiala. Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Ok,deci in felul asta voi putea inseria iesirile fara probleme.Ma voi apuca sa incerc sa separ cele 2 infasurari secundare.Multumesc pt raspunsuri. Link spre comentariu
iuly Postat Ianuarie 21, 2011 Partajează Postat Ianuarie 21, 2011 Vreau sa fac si eu sursa aceasta, dar am o problema am comandat piesele de la firme renumite ,de componente electronice si am comandat tranzistoarele de putere 2N3055 ,dar nici una nu m-i le-au livrat.A-s vrea sa-mi spuneti de unde pot face rost si a-s avea nevoie si de afisaje cu leduri 3 1/2 digiti 7 segmente.Va rog sa ma scuzati ca intervin aici,vamultumesc. Link spre comentariu
cmariuss Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Presupun ca merge in locul lui 2N3055 -> 2N3442, iar in locul lui 2N2219 -> BD135-139, fara probleme. Eventual IC-urile TL081, alimentate dintro sursa separata simetrica +/- 15 V/ 1A introdusa in aceasi cutie si sa fie folosita la montajele care necesita tensiune simetrica. Astfel sa se poata folosi un transformator de 28-30 V, fara a exista riscul sa ardem IC-urile. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 22, 2011 Partajează Postat Ianuarie 22, 2011 Mai bine stabilizam tensiunea de alimentare a operationalelor si gata. Daca alimentam operationalele asa,cine stie cum putem lega iesiea simetrica si cea reglabila,de iese fum sau nu functioneaza ceva corect (de ex alimentam 2 montaje interconectate) Link spre comentariu
iuly Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 Am gasit in sfarsit un tranzistor de putere 2N3055 ,am 2 intrebari,prima traful scoate 27 Vca,dupa redresare si filtrare sunt 32,5Vdc,dar cand masor tensiunea de iesire i-mi da doar 27Vdc ,in gol,probabil e de vina sectiunea tolelor trafului,in secundar e bobinat cu sarma de 1mm diametrul,a doua problema pe care o am, este,ca,cele doua potentiometre liniare nu au nici un efect asupra montajului,pe cablaj le-am montat firele dupa schema de pe electronics labs,dar nu sunt sigur daca le-am pus bine la bornele potentiometrelor.De pe situl,de unde le-am cumparat aveau urmatoarele proprietati Potentiometru de putere POT4W 10KWirewound potentiometers with 6 mm dia. shaft.Characteristic : linearPower rating : 4 W / 40°CMax voltage : 500 V DCMechanical rotation : 300° ±10°Electrical rotation : 280 ±5Linearity : ±2%Shaft length : 50 mmMounting bush : M10x0,75Mounting bush length : 8 mmDaca cineva ,binevoitor,vrea sa ma ajute ,cu o schema ,cum sa leg potentiometrele, i-as fi recunoscator.Sau poate are alta problema ,va rog ,sa-mi spuneti. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Ianuarie 24, 2011 Partajează Postat Ianuarie 24, 2011 o poza ceva sa ne dam si noi seama? daca sint in configuratie normala (adica pe capete rezistenta si pe mijloc cursorul) atunci ai ceva probleme cu montajul. asteptam foto si poate vom reusi sa te ajutam. BAFTA !!! Link spre comentariu
iuly Postat Ianuarie 25, 2011 Partajează Postat Ianuarie 25, 2011 Problema era multimetrul digital care m-a dus in eroare,am masurat cu un multimetru analogic pe iesire dar acul multimetrului nici nu se misca adica sunt 0 volti de asta potentiometrele nu aveau efect deoarece nu aveau ce regla.Am masurat tranzistorul 2N3055,fara a fi pus in montaj,ca sa aflu care este baza care este emitatorul si care este colectorul,dar introducandu-l, in circuit i-mi da alta borna ca baza,fata de ce-a care am aflat-o cand nu era in circuit.Mentionez ca am legat tranzistorul,dupa schema.Aia 27de volti cred ca erau milivolti.Cred ca ceva a crapat de nu merge ,deoarece toate piesele sunt noi ,in afara de rezistorul 2K2 1w Link spre comentariu
iuly Postat Ianuarie 26, 2011 Partajează Postat Ianuarie 26, 2011 Am masurat din nou montajul,din cauza ca traful scotea 27Vca si aveam dupa redresare si filtrare 32,5Vdc,mi-a ars U3,trebuie sa cumpar altul Link spre comentariu
Vizitator ener Postat Ianuarie 30, 2011 Partajează Postat Ianuarie 30, 2011 Am reusit sa separ cele 2 infasurari secundare,totul e OK.DAR inainte de astea nustiu ce sa intamplat cu voltmetrul,arata niste valori mult mai mari 50-70v.Credeti ca s-a bulit integratul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum