nekkerman Postat Octombrie 26, 2010 Partajează Postat Octombrie 26, 2010 Am pus rezistorii incercuiti ca in schema (de 100k) iar potentiometrul pentru reglajul curentului, de 50K. Functioneaza ...se pare ca nu va acoperi toata gama de montaje, m-ar interesa una dubla-2x60V/5A, daca a facut cineva... Se pare ca userul GeoMar are ceva pe placul meu !Cu stima ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Se pare ca userul GeoMar are ceva pe placul meu !Daca spui si ce am pe placul tau, ar fi ok. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Scuze GeoMar, cred ca m-am garabit putin, mi-a placut voltmetrul facut de tine viewtopic.php?f=11&t=68602&hilit=voltmetru, si sunt interesat de sursa facuta de alex mm viewtopic.php?f=41&t=28075 care se pare ca una din probleme ar fi protectia la scurtcircuit...la 2x60V inseamna sa ramai fara 20 IRF-uri.. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Scuze GeoMar, cred ca m-am garabit putin, mi-a placut voltmetrul facut de tine viewtopic.php?f=11&t=68602&hilit=voltmetru, si sunt interesat de sursa facuta de alex mm viewtopic.php?f=41&t=28075 care se pare ca una din probleme ar fi protectia la scurtcircuit...la 2x60V inseamna sa ramai fara 20 IRF-uri.. L-am facut pentru ca aveam PIC-ul 16F877A, care sta degeaba , astept insa pe cineva care poate sa ma ajute , sa implementeze modificarile dorite de mine, in soft, pentru protectia sursei [scurtcircuit, indiferent de modelul sursei]. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Profit de ocazie sa postez imagini cu sursa facuta de mine...la probe cu 2 becuri de 12V/21W inseriate nu am reusit sa "schimb" temperatura la tranzistori. :101Cu programarea nu te pot ajuta...se pricep mai bine "juniorii" care au facut mate-info la scoala si combina acum cu electronica. Sa auzim numai de bine! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Daca functioneaza perfect,pune si schema. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 http://www.eleccircuit.com/circuit-powe ... 1402n3055/ Am respectat valorile rezistorilor din schema, e vorba de 4 componente, am postat mai sus... Am o "placere" deosebita sa fac cutii, asa ca o sa se odihneasca putin pe raft. Succes tuturor! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Sant cutii gata facute,de uz general sau poti folosi una de legaturi(are pereti mai grosi,inchidere cu suruburi. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Atunci cand ma hotarasc sa fac un montaj, ca totul sa fie diy, ma gandesc si cum va arata cutia, incerc sa adaptez din cele achizitionate. Usor de zis, greu de facut. Tinichigeria ma dispera ! Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Profit de ocazie sa postez imagini cu sursa facuta de mine...la probe cu 2 becuri de 12V/21W inseriate nu am reusit sa "schimb" temperatura la tranzistori.Foarte frumos realizata, felicitari. Pana la urma urmei, ori faci o carapace, ori cumperi una, pacat de sursa sa "zaca" pe vreun raft de pomana. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Multumesc GeoMar pentru aprecieri, in cazul asta ma voi orienta la alt voltmetru/ampermetru, cu riscul de a da ocazia la speculatii - m-am gandit la doua multimetre digitale ieftine, 8-9 lei, pe care sa le folosesc la sursa, si multa rabdare la bibilit, voi ce parere aveti? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Multumesc GeoMar pentru aprecieri, in cazul asta ma voi orienta la alt voltmetru/ampermetru, cu riscul de a da ocazia la speculatii - m-am gandit la doua multimetre digitale ieftine, 8-9 lei, pe care sa le folosesc la sursa, si multa rabdare la bibilit, voi ce parere aveti?E ok...dar sunt mai greu de gasit ploturile care trebuie puse in scurt pentru a selecta domeniul de masura. Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 27, 2010 Partajează Postat Octombrie 27, 2010 Dureaza mai putin decat as face doua bucati de la 0. La pretul de 7.8 lei/buc, fara TVA, merita incercat. Link spre comentariu
bel Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Am facut si eu o sursa reglabila... cu 723 si 2 operationali 0-30V , 0-5 A http://i45.tinypic.com/2hn28vc.jpg http://i50.tinypic.com/23j06sz.jpg http://i50.tinypic.com/27ypogy.jpg http://i48.tinypic.com/35hh0ky.jpg Link spre comentariu
nekkerman Postat Octombrie 30, 2010 Partajează Postat Octombrie 30, 2010 Felicitari! Arata bine ! De unde ai tabla gaurita si ampermetrul/voltmetrul?Pune si tu schema+cablaj! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum