Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Am pus rezistorii incercuiti ca in schema (de 100k) iar potentiometrul pentru reglajul curentului, de 50K. :da Functioneaza ...se pare ca nu va acoperi toata gama de montaje, m-ar interesa una dubla-2x60V/5A, daca a facut cineva... Se pare ca userul GeoMar are ceva pe placul meu !Cu stima !

Link spre comentariu

Scuze GeoMar, cred ca m-am garabit putin, mi-a placut voltmetrul facut de tine viewtopic.php?f=11&t=68602&hilit=voltmetru, si sunt interesat de sursa facuta de alex mm viewtopic.php?f=41&t=28075 care se pare ca una din probleme ar fi protectia la scurtcircuit...la 2x60V inseamna sa ramai fara 20 IRF-uri.. :nas:

L-am facut pentru ca aveam PIC-ul 16F877A, care sta degeaba :rade: , astept insa pe cineva care poate sa ma ajute :jytuiyu , sa implementeze modificarile dorite de mine, in soft, pentru protectia sursei [scurtcircuit, indiferent de modelul sursei].
Link spre comentariu

Profit de ocazie sa postez imagini cu sursa facuta de mine...la probe cu 2 becuri de 12V/21W inseriate nu am reusit sa "schimb" temperatura la tranzistori. :101Cu programarea nu te pot ajuta...se pricep mai bine "juniorii" care au facut mate-info la scoala si combina acum cu electronica. Sa auzim numai de bine!

Link spre comentariu

Atunci cand ma hotarasc sa fac un montaj, ca totul sa fie diy, ma gandesc si cum va arata cutia, incerc sa adaptez din cele achizitionate. Usor de zis, greu de facut. Tinichigeria ma dispera ! :pandaci

Link spre comentariu

Profit de ocazie sa postez imagini cu sursa facuta de mine...la probe cu 2 becuri de 12V/21W inseriate nu am reusit sa "schimb" temperatura la tranzistori.

Foarte frumos realizata, felicitari. :aplauze Pana la urma urmei, ori faci o carapace, ori cumperi una, pacat de sursa sa "zaca" pe vreun raft de pomana.
Link spre comentariu

Multumesc GeoMar pentru aprecieri, in cazul asta ma voi orienta la alt voltmetru/ampermetru, cu riscul de a da ocazia la speculatii - m-am gandit la doua multimetre digitale ieftine, 8-9 lei, pe care sa le folosesc la sursa, si multa rabdare la bibilit, voi ce parere aveti?

Link spre comentariu

Multumesc GeoMar pentru aprecieri, in cazul asta ma voi orienta la alt voltmetru/ampermetru, cu riscul de a da ocazia la speculatii - m-am gandit la doua multimetre digitale ieftine, 8-9 lei, pe care sa le folosesc la sursa, si multa rabdare la bibilit, voi ce parere aveti?

E ok...dar sunt mai greu de gasit ploturile care trebuie puse in scurt pentru a selecta domeniul de masura.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări