Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

nu-i varianta eleganta da se poate lucra

Deja sursa dvs. face de ras alte surse profi, cu preturi exorbitante. Cat v-a costat tot proiectul?Felicitari, oricum!
Link spre comentariu

Chiar interesant. Trebuie sa imi bat un pic capul sa pricep ce face, mai ales partea de putere (poza a doua); cu partea de microcontroler m-as descurca, dupa ce pricep ce anume trebuie sa comande. Pacat ca nu se vad toate cifrele clar, dar cred ca m-oi descurca. Timp sa fie.

Link spre comentariu
Vizitator OldMann

nu-i varianta eleganta da se poate lucra

Deja sursa dvs. face de ras alte surse profi, cu preturi exorbitante. Cat v-a costat tot proiectul?Felicitari, oricum!
Multumesc,nu costa prea mult...e in limitele suportabilului
Link spre comentariu
Vizitator OldMann

Chiar interesant. Trebuie sa imi bat un pic capul sa pricep ce face, mai ales partea de putere (poza a doua); cu partea de microcontroler m-as descurca, dupa ce pricep ce anume trebuie sa comande. Pacat ca nu se vad toate cifrele clar, dar cred ca m-oi descurca. Timp sa fie.

daca prind timp poate o trec pe curat si atunci se "limpezeste imaginea"... am lucrat-o pe cablaj de proba...mai am in lucru una 12-16V, 20A si poate asa le fac pe amandoua.
Link spre comentariu

daca prind timp poate o trec pe curat si atunci se "limpezeste imaginea"... am lucrat-o pe cablaj de proba...mai am in lucru una 12-16V, 20A si poate asa le fac pe amandoua.
posteaza si schema la sursa asta ! felicitari pentru prima sursa
Link spre comentariu

posteaza si schema la sursa asta ! felicitari pentru prima sursa

Pai dupa cum se vede ceva mai sus, omul a postat schema [desenata de mana]. :da Poate isi face ceva timp si o face si pe "curat", daca tot ne-a starnit interesul pentru sursa asta. :freaza: Daca se poate, ar fi bine, sa posteze si hexul pentru PIC, ceva detalii, probleme intampinate pe timpul realizarii sursei, ca sa o putem "reproduce" si noi. :rade:Oricum ...Din partea mea, felicitari si nota 10 pentru sursa @OldMann :aplauze
Link spre comentariu
Vizitator OldMann

Multumesc , inca odataprobleme cu prea sunt daca e realizata corect... am o mica problema intre programarea tensiunii si valoarea citita pe iesire. Adica: daca programez 5,0V si pe iesire apare 4,8V (tensiunea masurata la bornele de iesire), pe display tot 4,8V apare.Deci daca vrei pe iesire 5,0V fix trebuie programat 5,2V astia 200mV raman constanti pe toata plaja de la 0V la 25VDin soft nu e gresit... mai am de sapat...

Link spre comentariu

Felicitaru OldMan ! Arata foarte "profi" !Dar, intreb si eu....un voltmetru analogic nu vi se pare (tuturor ma adresez) mai util? Cu unul analogic, cand rotesti de potentiometrul pentru reglat tensiunea, vezi ce tensiune ai...la cel digital vezi niste cifre care se tot misca...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări