Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Cer scuze ca am intrebat fara sa citesc tot.Dar am gasit cu ajutorul vostru acest program de care aveam ,de mult timp , nevoie.

Eu am o sursa industriala E 4104 pe care am modificat-o putin (poza atasament) si n-o sa o construiec pe aceasta dar , admirandu-va munca si rezultatele mi-a venit o idee sa o asociati cu voltmertul-ampermetrul de la aceasta adresa:

http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en.htm

P.S. Vad ca si autorul volt-ampemetrului a folosit aceesi schema.

Link spre comentariu

am finalizat si eu cea de-a doua sursa. funcioneaza :101 am pus cateva poze... nu va luati de "mataraele" alea nearanjate, doar am testat-o; nu ramane asa. urmeaza carcasa

Link spre comentariu

:ewryt45w Felicitari @Myhayxx, arata bine si ... vad ca functioneaza ... tot bine :ewryt45w

O montezi in locul celeilalte surse, in carcasa, sau ai de gand sa-i faci o "carapace" mai frumoasa :57

Link spre comentariu

:ewryt45w Felicitari @Myhayxx, arata bine si ... vad ca functioneaza ... tot bine :ewryt45w

O montezi in locul celeilalte surse, in carcasa, sau ai de gand sa-i faci o "carapace" mai frumoasa :57

multumesc pentru felicitari si pentru cablaj!

pe prima o las asa cum este ea.. vreau sa fac o "carapace" mai frumoasa cu voltmetru ,ampermetru si un potentiometru pentru reglaj fin,si as mai pune un 2N3055 ca am loc pe radiator(credeti ca este necesar sau il las doar pe acela?)

Link spre comentariu

multumesc pentru felicitari si pentru cablaj!pe prima o las asa cum este ea.. vreau sa fac o "carapace" mai frumoasa cu voltmetru ,ampermetru si un potentiometru pentru reglaj fin,si as mai pune un 2N3055 ca am loc pe radiator(credeti ca este necesar sau il las doar pe acela?)

Pai daca mai pui un 2N3055, crezi ca "duce" mai multi amperi traful si diodele redresoare? Ce diode ai pus? Ce traf?Eu am pus 1N5403 si cand am pus un bec de 100w/24v la iesire, se incalzeau diodele si rez de 0,47 si am pus un traf de Tv Sport.Trebuie sa pui niste diode mai "puternice" ca amperaj, sau mai bine o punte redresoare de 15-20A, pentru siguranta.Daca pui o punte redresoare, care se monteaza pe radiator, nu uita sa vii cu un fir de la alternativ, pe cablaj. Cred ca si au am sa pun o punte redresoare mai "tapana", :rade: eventual si al doilea tranzistor [KD607S]Te descurci tu.
Link spre comentariu

traful care l-am folosit la teste e slabut dar sigur gasesc unul mai "tapan" prin cutii(o sa caut). diodele sunt 1N5408 dar le inlocuiesc cu o punte redresoare "serioasa". incerc sa vad ce iese

Link spre comentariu

La mine am o problema cu voltmetru, este realizat cu icl7107,si am vrut sa il fac la 20 respectiv 200v, totul in regula,functioneaza bine la intrarea pentru 20v am us o rezistenta de 3w/100k si pentru 200v am pus 5w/1M, cand este comutat pe 200v, masoara bine, cand il comut pe 20v afiseaza cam 60% din valoarea care era afisata cand era comutat pe 200v, adica:

Selectorul este la 200v si pe afisor indica 12v, comut pe 20v si imi afiseaza doar 7.5v, daca reglez din semireglabilul multitura de 10k, se modifica pe ambele poziti.

Vreau sa incerc asa:

Sa leg in serie cu rezistentele de intrare un semireglabil, sa caut valoare necesara penru afisarea corecta, si sa inlocuiesc rezistentele cu valoarea insumata a rezistentei cu semireglabilul.

Acum nedumerirea mea:

Se intampla ceva cu semireglabilul? sau cu alta componenta?sau as putea lasa semireglabilul legat asa in serie in cazul in care nu gasesc reszistentele asa precise?

Multumesc!

P.S.Aici este voltmetru realizat de mine.http://electronics-diy.com/ICL7107_volt_meter.php

Link spre comentariu

Pe site scrie:

"CalibrationUse 10K potentiometer to set the reference voltage between PIN 35 and PIN 36 of the ICL7107 IC to 1V."

Ai reglat tensiunea de referinta la 1V pe cei doi pini?Are alimentare separata voltmetru?Eu cred ca tot cu rezistentele de pe intrare trebuie sa "jonglezi" pana obtii afisarea corecta, in comparatie cu un aparat de masura etalon.
Link spre comentariu

Are alimentare de pe acelasi traf dar infasurare separata, am reglat tensiunea din acel semireglabil multitura de 10k,dar daca reglez pe intrare de 200v(sa zic asa) pana afiseaza la fel ca aparatul de masurat, nu mai afiseaza corect pe intrare de 20v, si viceversa, asa ma-m gandit si eu ca tot din acele rezistente de intrare sa jonglez, dar voiam sa stiu daca rezista un semireglabil lgat in serie cu rezistentele de putere de la intrare...

Link spre comentariu

Mi-a mai venit o idee "trasnita" , as putea sa adaptez ceva pentru o scalare automata a voltmetrului? cand ajunge la 18, 19v sa schimbe automat pe scala de 200v, ma-m gandit eu la un releu , dar, la o anumita tensiune o da pe :vibratii" si nu e hotarat pe ce scala sa stea, exista ceva simplu de facut? :rade:P.S. Am vazut pe aici pe undeva, (nu mai gasesc postul) ca se poate modifica R7 de 5w/0R47 pentru a duce sursa mai multi amperi, de cat ar trebui sa pun ca sa duca pana la 5A?

Link spre comentariu

Mai pui una in paralel si te lasa sa reglezi pana pe la 6A.

Multumesc.O intrebar:Cum reglez tensiunea de referinta la voltmetrulbde mai sus? postat de mine, mai concret,unde trebuie,sau cum trebuie sa masor?M-am uitat putin la voltmetru si lam legat in paralel cu multimetrul,si nu indica la fel decat pana pe la 12v dupaceia multimetrul merge pana la 30v pe cand afisajul meu nu mai merge decat pana pe la 17v,oare de la ce poate fi?
Link spre comentariu

Cum reglez tensiunea de referinta la voltmetrulbde mai sus? postat de mine, mai concret,unde trebuie,sau cum trebuie sa masor?

Ce nu intelegi ? Trebuie sa reglezi pot de 10k ca sa ai 1v pe pinii 35 si 36 ai circuitului ICL 7107 :nebunrau:

Uite ce scrie acolo pe site de unde ai luat schema:

"Calibration

Use 10K potentiometer to set the reference voltage between PIN 35 and PIN 36 of the ICL7107 IC to 1V."

Link spre comentariu
Cum reglez tensiunea de referinta la voltmetrulbde mai sus? postat de mine, mai concret,unde trebuie,sau cum trebuie sa masor?

Ce nu intelegi ? Trebuie sa reglezi pot de 10k ca sa ai 1v pe pinii 35 si 36 ai circuitului ICL 7107 :nebunrau:

Uite ce scrie acolo pe site de unde ai luat schema:

"Calibration

Use 10K potentiometer to set the reference voltage between PIN 35 and PIN 36 of the ICL7107 IC to 1V."

Scuze, :rade: cred ca nu am vazut de oboseala,

Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări