Vizitator bgdan Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Am scos U3 si dupa masuratori au iesit urmatoarele valori:-tensiunea pe D7 5.6 V-tensiunea in pinul 6 U1=11.1 V Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Fratilor mam plictisit doua zile la rand ma chinui cu sursa asta si nu reusesc sa ii dau de cap,am desfacut toate piesele de pe cablaj si leam masurat fiecare in parte,si tot asa face,nu scoate mai mult de 7V si U2 se incinta de nu poti tine mana pe el.Am verificat si cablajul si nu este intrerupt niciunde,si valoarea condensatorilor este critica? are ceva daca am pus 390 p in loc de 330p ?Nu mai stiu ce sai fac,daca mai aveti idei sau daca a mai avut cineva aceasta problema si a rezolvato il rog sa ma ajute,voi eamane recunoscator.Va multumesc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 U3 se ocupa cu limitarea curentului, momentan nu este necesar. Temporar elimina semireglabilul RV1 . Verifica R13, R14 si Q1. Asigura-te ca U2 bun. Ce tensiune ai pe C1? Cand reglezi din P1 ai tensiune variabila pe U2 pin 3? Link spre comentariu
Vizitator bgdan Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Am scos RV 1.Pe C1 am 33.3V, R13,R14si Q1 sunt ok, iar pe pinul 3 al operationalului U2 tensiunea este variabila daca o modific din P1 de la 0-10,7 V Link spre comentariu
mariandmd Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Si ultimul samurai... m-am apucat si eu de realizat aceasta sursa in urma cu 3 luni si nici acum nu am reusit sa o finalizezAm realizat cablajul facut de Geomar dupa care au trecut aproape 2 luni pana am cumparat componentele.Intr-un final am reusit sa fac partea electronica si care functioneaza bine si sa montez pe un suport componenteleTransformatorul este rusesc de mag rostov si scoate 26V pe la 4AAm realizat si panoul frontal si o sa urmese finalizarea cutieiAtasez si cateva poze din timpul executiei Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 made in germany in rest frumos lucrattraful de kashtan nu scotea tensiune dubla? Link spre comentariu
mariandmd Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 am sa sterg si am sa scriu made in rahova Link spre comentariu
Vizitator bgdan Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Cu mult ajutor acordat de miron1947 , am reusit sa o fac si pe a mea sa merga.Dar ceva e curios. La sfatul lui am scos din montaj tranzistorul Q1 si sursa functioneaza perfect.Acum nu inteleg de ce la unii useri le functioneza montajul cu acel Q1 si la mine fara.Ii multumesc din nou userului miron1947. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Acum nu inteleg de ce la unii useri le functioneza montajul cu acel Q1 si la mine faraOri tranzisroul este defect ori rezistentele care fac polarizarea lui, ori tensiunea dupa redresare/filtrare este foarte mare(peste 34V).Mai puteti masura si cat este tensiunea negativa. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Si ultimul samurai... [..]da' de unde: şi io voiam s-o fac, şi nici măcar nu m-am apucat de adunat piesele!!!aşa că, sâc: eu e ultimul "saramurai"!!! Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 Daca il loc de 2N3055 pun trei tranzistori MJe3055T, (care ii am) ar merge , sau ar face ceva poc? Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 merge chiar si cu unul singur, dar daca ai nevoie sa "tragi" curent mare la tensiune mica recomand 2 chiar toti 3 Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 ok, multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 9, 2010 Partajează Postat Mai 9, 2010 nu uitati de rezistentele din emitor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum