Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

pai foloseste niste cablu rigid(gen fir de instalatie electrica,sarma de bobinat trafuri) ca sa faci legaturile de la punte la cablajul imprimatpoti sa pui puntea pe radiatorul pe care e si trz si sa faci legaturile cu firedaca ai acumulatori,poti sa-i incarci cu ajutorul sursei :weedman:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator aragon

Salut,sunt nou pe aici, si urmaresc cu interes multe topicuri , in special cele ptr incepatori. Vazand aceasta schema, vreau sa o fac si eu dar am o mare intrebare: am un turoidal care scoate 30V si 5A, trebuie sa modific cu ceva schema, daca nu doresc alte valori la iesire? Si daca tot sunt la cap intrebari, eu vreau sa o fac pe o placa de teste, mijlocie 160x120 mm, si sa le introduc intr-o carcasa de sursa de comp cu tot cu ventilatie buton cablu de alim, etc. Credeti ca e bine?Multumesc anticipat si va rog sa scuzati nepriceperea mea!Sorin

Link spre comentariu

nu merge cu acel traf, daca trafu scoate 30VCA vor veni deci cca. 42 . Dupa cum se poate observa din schema U3 si U2 se alimenteaza dintre plusul de 33,8 (24*1.41) si minusul facut de redresarea si stabiizarea de tensiune negativa facuta cu D7 care este de 5,6Vcc ceea ce inseamna o diferenta de potential intre pinii 4-7 al U2 si U3 de cca. 39Vcc, fapt ce contravine specificatiilor din datasheet de maxim +/-18Vcc. Deci schema aia nu poate functiona normal cu valorile de pe acel site, si in forumul de acolo recunosc oamenii ca asa e si se vorbeste de alte AO ca sa mearga cu acea valoare a tensiunii de intrare. Am scris asta ca sa intelegi de ce cu traf ce scoate in alternativ 30 nu va merge in niciun caz.

Link spre comentariu

Salut,sunt nou pe aici, si urmaresc cu interes multe topicuri , in special cele ptr incepatori. Vazand aceasta schema, vreau sa o fac si eu dar am o mare intrebare: am un turoidal care scoate 30V si 5A, trebuie sa modific cu ceva schema, daca nu doresc alte valori la iesire? Si daca tot sunt la cap intrebari, eu vreau sa o fac pe o placa de teste, mijlocie 160x120 mm, si sa le introduc intr-o carcasa de sursa de comp cu tot cu ventilatie buton cablu de alim, etc. Credeti ca e bine?Multumesc anticipat si va rog sa scuzati nepriceperea mea!Sorin

daca ai posibilitatea scoate cateva spire din trafo.am si eu o intrebare! cum inlocuiesc 2n3055 cu un MOS de putere precum IRFZ44n ????? (ce mai trebuie sa fac?)
Link spre comentariu
Vizitator aragon

daca ai posibilitatea scoate cateva spire din trafo.

Gata am rezolvat, am acum un turoidal cu VAC 24.0 , e suficient atat nu?Dar referitor la a doua nelamurire, cu placa de teste si cu amplasamentul ei intr-o sursa de compcu ventilatie? Ma poate lamuri cineva?Multumesc
Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Salut. Ce s-a intamplat cu postul meu anterior ?Am ralizat si eu sursa si vreau sa va intreb daca ledul trebuie sa stea aprins pentru ca la mine sta tot timpul aprins.Am pus dacat un TL081 pentru ca atata am avut si in rest TL071. Are vreo legatura?Ele ar fi identice din pdv constructiv.

Link spre comentariu

Led-ul rosu se aprinde numai cand amperajul absorbit de sarcina este mai mare de cate cel reglat din potentiometru (sursa intra in protectie :smt003 )

De fapt vroia sa spuna ca ledul se aprinde atunci cand sarcina ar vrea sa consume un curent mai mare decat ce la care este limitata sursa din potentiometrul respectiv. lucrul asta nu se intampla, pentru ca atunci va incepe sa scada tensiunea de alimentare in asa fel incat curentul sa nu depaseasca valoarea setata. Dupa cum spui tu, sursa functioneaza bine.
Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Sursa mea aproape terminata. Astept sa i-mi vina un letcon si e aproape gata.Daca se observa ledul care ar fi trebuit sa indice curentul sta tot timpul aprins indiferent daca are sau nu consumator.Oare traful sa scoata prea mult curent?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări