rinaldoparaipan Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Carcasa putea fi mai reusita.Cam face nota discordanta cu voltmetrele si PCB-ul din interior.S-o folosesti cat mai mult. Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Carcasa putea fi mai reusita.Cam face nota discordanta cu voltmetrele si PCB-ul din interior.S-o folosesti cat mai mult.Parerea ta cu privire la carcasa...dar eu nu cred ca face nota discordanta cu restul.. (in prima poza nu erau toate suruburile stranse;))) Link spre comentariu
Vizitator bgdan Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Salutare !Am realizat si eu aceasta sursa ,dar cand i-am facut probe am constatat ca nu functioneaza.La iesire am undeva la 0.5 V, iar U2 se incalzeste foarte tare.Am verificat cablajul si dispunerea pieselor si sunt ok.As fi recunoscator daca m-ati putea ajuta cu vreo ideie.( sunt incepator nu prea stiu de unde sa o iau cu masuratul ). Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 4, 2010 Partajează Postat Mai 4, 2010 Salutare !Am realizat si eu aceasta sursa ,dar cand i-am facut probe am constatat ca nu functioneaza.Pai si tu crezi ca noi, ceilalti useri, suntem atotstiutori sa stim ce ai facut tu acolo.Pune si tu cateva poze cu montajul tau, cablajul, etc ... ca sa putem sa ne dam si noi cu parerea si sa te ajutam. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Salutare.Am realizat si eu acesta sursa, si am avut neplacerea sa vad ca nu functioneaza corespunzator,la iesire nu am mai mult de 7.2v si U23 se incalzeste foarte tare (nu poti tine mana pe el) cabl;ajul este proectat de "ratza" si realizat de "depanatorul" deci nu ar trebui sa fie probleme,piesele sunt pozitionate corect, cam de la ce se trage? pun si doua poze cu cablajul pentru eventualele observatii.Am masurat 2N3055 si intre B~E am -0,01v si intre B~C am 31v si intre E~C tot 31v, am alimentat sursa la 23VACVa multumesc. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 6, 2010 Partajează Postat Mai 6, 2010 Reglajul curentului si tensiuni merge,dar tensiunea nu pot sa reglez decat intre 0 si 7V,daca tensiunea este la maxim,adica 7V atunci U2 se incinge puternnic,am schimbat tranzistori,si condensatori electrolitici,am pus noi,si il loc de diode zener de 5v7 am pus 6V2, afecteaza cu ceva? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 O chestie nu văd: diodele de redresare. Dacă nu le-ai pus pe placă şi ai alimentat-o în c.c., n-ai nicio şansă s-o faci să meargă. Placa se alimentează OBLIGATORIU direct din secundarul trafului. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Direct din secundar?Cum adica? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Eu vad pe langa firele groase(rosu si verde) inca unul mai subtire care se duce la partea de intrare in AC. Probabil a pus punte in afara cablajului. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Eu vad pe langa firele groase(rosu si verde) inca unul mai subtire care se duce la partea de intrare in AC. Probabil a pus punte in afara cablajului.Exact, am pus o punte inafara cablajului de 35A, ca nu am mai mica si am tras un fir direct din secundar la pcb unde era nevoie sa se alimenteze din secundar. Link spre comentariu
Vizitator bgdan Postat Mai 7, 2010 Partajează Postat Mai 7, 2010 Salut.Am revenit sa va stresez din nou.Prima data facusem o mice gresesala la cablaj.Acum am reparat greseala ,dar la iesire nu am o tensiune mai mare de 6,2V.Am facut si niste masuratori la tranzistori si cam asa au iesit:Q1...BE=0.4V, BC=6.1 V, CE=6.6VQ2...BE=0.4V, BC=24,8V, CE=25.2VQ3...BE=0 V , BC=13V, CE= 29.9VQ4...BE=0 v, BC=25.4V, CE=25.5 VEu banuiesc ca ceva nu este in regula ceva la Q3.Ce credeti ca nu este in regula la sursa mea?Poate maine o sa pun si niste poze. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Am terminat Voltmetrul si ampermetrul,functioneaza corect din prima, dar problema sursei tot nu am rezolvat-o :cry: , cred ca am sa desfac fiecare piesa in parte si o sa le masor din nou, alta idee nu am, desi lea-m masurat cand lea-m montat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Ce credeti ca nu este in regula la sursa mea?Masurati cat este tensiunea de referinta. Link spre comentariu
Vizitator bgdan Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Revin cu poze pentru montajul meu.Azi am verificat tranzistoarele, am schimbat condensatorii, am masurat rezistentele si diodele.In zadar , la iesire nu pot sa scot decar 5.8- 6V si U2 se incalzeste foarte tare.Nu mai stiu ce sa-i mai fac, nu pot sa-mi dau seama cu la alti useri merge. :cry: Aruncati si voi o privire pe poze poate imi puteti da ceva idei.[attachment=2]08052010.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Ovidanie Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Scoate de pe placa operationalul notat U3. Verifica ce tensiune ai pe D7. Verifica tensiunea din pinul sase al operationalului U1. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum