Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

NU prea se aseamana cu schema pentru care este deschis

ma gandeam sa nu mai deschid inca un topic ptr asta si mai e ceva acest topic este foarte vizualizat deci mai multe raspunsuri utile.........imi cer scuze daca am deranjat da.......tot sursa regrabila este chiar daca este alta schema...
Link spre comentariu

Iaca pozna, c-am patit-o. Am vrut sa le conectez sa fac sursa diferentiala si "au murit". Una din surse imi intra in blocaj, ledu rosu aprins si nimik pe iesire, iar cealalta imi scoate aprox 35V indiferent de reglaje. Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat ,cam pe unde ar fi problema si de ce??? Multumesc.*cea care imi dadea 35V pe iesire am rezolvat-o.... 2n-ul era pe lumea cealalta... mai ramane una.

ceva ce merge garantat :1.legi sursele in paralel la traf, aia defecta si aceea buna2.legi firul de minus al aparatului de masura, il dai pe scala de 50 V sau cat are , peste tensiunea de alimentaresi cu firul rosu masori in diferite puncte aleatorii, prima data pe sursa buna si a doua oara pe sursa defecta in acelasi punct, daca valorile masurate sunt la fel sau cu diferenta mici intre ele treaba e buna pana acolo si treci mai departe3.e indicat sa pui cate un punct c-un marker unde ai masurat :da unde gasesti valori diferite, inseamna ca e ceva defect paan acolo si, si iei la puricat toate piesele din jurul punctului ala si o cauti pe aia defecta
Link spre comentariu

ma gandeam sa nu mai deschid inca un topic ptr asta si mai e ceva acest topic este foarte vizualizat deci mai multe raspunsuri utile.........imi cer scuze daca am deranjat da.......tot sursa regrabila este chiar daca este alta schema...

Pe mine NU m-ai deranjat :ciuda: , faceam doar referire ca nu are legatura cu topicul [si eu am postat o sursa realizata cu bA 723C in acest topic :jytuiyu ]. Intradevar tot sursa reglabila este, DAR alta schema si a ta si a mea :rade: .

Puteai deschide alt topic [daca NU mai exista deja unul], unde puteai sa postezi sursa ta, cablajul, schema, etc.

Link spre comentariu
Vizitator diablo2101

Iaca pozna, c-am patit-o. Am vrut sa le conectez sa fac sursa diferentiala si "au murit". Una din surse imi intra in blocaj, ledu rosu aprins si nimik pe iesire, iar cealalta imi scoate aprox 35V indiferent de reglaje. Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat ,cam pe unde ar fi problema si de ce??? Multumesc.*cea care imi dadea 35V pe iesire am rezolvat-o.... 2n-ul era pe lumea cealalta... mai ramane una.

ceva ce merge garantat :1.legi sursele in paralel la traf, aia defecta si aceea buna2.legi firul de minus al aparatului de masura, il dai pe scala de 50 V sau cat are , peste tensiunea de alimentaresi cu firul rosu masori in diferite puncte aleatorii, prima data pe sursa buna si a doua oara pe sursa defecta in acelasi punct, daca valorile masurate sunt la fel sau cu diferenta mici intre ele treaba e buna pana acolo si treci mai departe3.e indicat sa pui cate un punct c-un marker unde ai masurat :da unde gasesti valori diferite, inseamna ca e ceva defect paan acolo si, si iei la puricat toate piesele din jurul punctului ala si o cauti pe aia defecta
Am rezolvat problema... rezistenta de 0.47ohmi/5W era si ea pe lumea cealalta... Multumesc de ajutor
Link spre comentariu

sunt si eu pe final in crearea sursei mele..... mai am nevoie de un condensator si un potentiometrubine am gresit umpic cablaju dar cu niste fire se opbserva in poze am rezolvat .......ps credeti ca e bine ptr primul meu cablaj?

am o problema ca de obicei nu mi-a iesit prima oara .........deci pana la intrarea in lm33b am 13,ceva volti dupa el nu mai am nimica ceva
Link spre comentariu

Salut, am facut si eu sursa aceasta de 0-30v si 0-3a, dar este o problema, nu scoate mai nimic, scoate doar maxim 200mv, si reglajul se face de la minim 100mv la 20mv, :cry: , precizez ca transformatorul este de 2x12v si 3,5A, am alimentat prima data la 31v rezultat dupa condensator, si apoi la 15 v , si acelasi lucru, in loc de TL081 am pus TL071 (acestea am momentan pana vin celelalte), sa fie asta problema? cablaju la-m verificat, nu este intrerupt, la-m stanat.Ma poate ajuta cineva cu ceva idei? Multumesc!

Link spre comentariu

Buna seara!Vreau sa fac si eu sursa aceasta, dar nu am inca toate piesele.As avea si eu cateva intrebari pentru cei care au relizat-o deja:1.ar merge cu 2 transformatoare toroidale de 0-24v 60VA puse in paralel (vreau curent mai mare de 3 amperi, dar nu am un singur traf suficient de mare)?2.nu am 2n3055, in schimb am tip3055.Nu-i problema, nu ?3.pana la urma, are probleme schema asa cum e pe electronics-lab sau nu trebuie modificata?Cam atat...Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

poti lega trafurile in paralel doar daca-s identice dar atentie la fazaremerge tip-ul pus acolo, eventual 2 bucati in paralel deoarece ai is ca vrei si un curent mai mare de 3Aschema este 100% functionala

Link spre comentariu

nu mai stiu cum e schema dar daca nu are tranzistori in paralel cand pui tranzistori bipolari in paralel trebuie sa ii echilibrezi cat de cat cu o rezistenta in emitor ca sa mai reduci din efectul de ambalare termica. in felul asta au sanse mai mari de supravietuire dar nu-i forta...LE: imi retrag cuvintele... in schema sunt doi tranzistori in paralel si au rezistentele mentionate deci am postat inutil. mea culpa!

Link spre comentariu

Legarea in paralel a tranz de putere prin echilibrare termica se face in felul urmator in emitor se pune rezistenta de compensare acceasi valoare pentru fiecare tranzistor in paralel, se incearca sa se gaseasca tranz cu B cat mai apropiat(identici).Rezistentele de putere se doresc a avea o satbilitate termica cat mai buna si coef de variatie termica cat mai mic, de obicei se iau rezistente de 10W cu radiator, in fine fiecare alege in functie de puterea dorita. Toate aceste piese se monteaza pe acelasi radiator astfel incat temperatura sa fie identica pentru fiecare piesa.

Link spre comentariu

azi am avut ceva timp liber :dans: mi-a mai ramas ceva piese de la sursa pe care am terminat-o.. problema e ca mai am nevoie de restul pieselor si momentan sunt in campina si nu stiu de unde pot procura piese.. rog pe cei care stiu sa-mi dea mp sa-mi spuna de unde pot lua piese din campina (jud. prahova). multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări