miron1947 Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Da, si cu 35V, daca vreti sa aveti la iesire 30V. Link spre comentariu
buzea Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 multumesc pentru raspuns .......am un transformator de 30v si...ajunge atata Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Daca cei 30V sunt AC, este prea mare tensiunea CC rezultata. Link spre comentariu
buzea Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 bine atunci o sa folosesc transformatorul de 10 v ac ........sper sa am pana la 12 v Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 11, 2010 Partajează Postat Aprilie 11, 2010 Da, este bine pentru 12V la iesire, dupa redresare si filtrare sunt cca. 14V - cei 2V pe LM. Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Salutare tuturor.Proaspat intors din vacanta, o sa continui sa lucrez la sursa {sursele} din acest topic Sursa Reglabila 0-30V/0-3A. pe aceasta cale ii multumesc userului geomar pentru desenarea cablajului. Daca a realizat cineva sistemul de afisare http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html si ii si merge... eu ma gandeam sa cumpar 2 multimetre la 10 ron(din acelea mici si galbene) si sa le adaptez cerintelor mele..ce parere aveti? pun mai jos si cateva poze pe masura ce mai lucram: Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 foarte frumos lucrat, dar :1. radiatorul pt tranzistor e foarte mic, trebuie minim 100cmp cu aripioare2. sarma de 0,7 mm duce fix 880 mA maxim - cred ca poti trage singur concluziadecat sa-ti bati capul sa faci volt-ampermetrul ala mai bine cumpara multimetre de alea si adapteaza-le, numai lcd-ul e 25 leiinca ceva, condensatorul ala e pocnitoare(de filtraj), eu am unii de 63 V si-i folosesc pe la 35 V si s-au umflat si incep sa vomite Link spre comentariu
betinelu Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 A pus doua sarme de 0,7 mm in paralel deci e ok. Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Salutare tuturor.Proaspat intors din vacanta, o sa continui sa lucrez la sursa {sursele} din acest topic Sursa Reglabila 0-30V/0-3A. pe aceasta cale ii multumesc userului geomar pentru desenarea cablajului. Nu ai de ce sa-mi multumesti, am redesenat cablajul pentru ca vroiam sa fac si eu aceasta sursa [este in lucru deja] si nu mi-a placut cablajul de pe site [era prea mare].De aceea m-am hotarat sa-l redesenez si sa-l fac cat de mic se poate. Ma bucur cand vad ca am fost de folos cu acest cablaj.Numai bine si sa le folosesti din plin [sursele]. Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 A pus doua sarme de 0,7 mm in paralel deci e ok.gresit, "Trafu e rebobinat de mine(secundarul)cu 2 sarme in paralel de 0.7, vreau sa fac sursa dubla si fiecare sa aiba alimentarea ei" Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Greseala de tipar, m-am grabit, sarma are diametrul 0.8 mm. lorik199 da, ai dreptate cu privire la curentul maxim debitat, dar mai conteaza si dimensiunile trafului, sectiunea miezului,sarma din primar(sper sa nu zic prostii prea mari, la transformatoare nu ma prea pricep), dar am citit undeva prin colectia Cristal ca trafu asa bobinat si al dimensiunile acestea ar trebui sa duca la 2 amperi si ceva.Stiu ca radiatoarele is cam micute dar ma gandeam ca un cooler ar ajuta si el destul de mult, dar daca vad ca nu fac fata o sa ale schimb cu unele mai mari...Uof ce greu e cu partea de estetica:D Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 mai conteaza si dimensiunile trafului, sectiunea miezului,sarma din primar(sper sa nu zic prostii prea mari, la transformatoare nu ma prea pricep)ai dreptate aici, cu sectiunea miezului se afla puterea maxima suportata de miezsarma din primar dicteaza puterea maxima consumata de la retea si implicit puterea secundara, de exemplu o sarma de 0,3 mm in primar duce maxima 50 W(practic si 60 chiar ceva mai mult, desigur cu incalzire excesiva)Stiu ca radiatoarele is cam micute dar ma gandeam ca un cooler ar ajuta si el destul de mult, dar daca vad ca nu fac fata o sa ale schimb cu unele mai mari...merge cu un cooler de 12 v de 50-80mm putin supravoltat pe la 13-15 Vdaca inca n-ai facut carcasa , faci un perete al cutiei din tabla de aluminiu de minim 2 mm, , pe care montezi tranzistorul dar sa aiba minim 10x10 cm, mai mult, mai binedar sfatul meu e sa iei un radiator mai mare, e 15-20 ronil recomand pe cel de aici, viewtopic.php?f=59&t=44574&start=165poti avea incredere deplina in acea persoana, am efectuat tranzactii cu ea Link spre comentariu
buzea Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 sunt si eu pe final in crearea sursei mele..... mai am nevoie de un condensator si un potentiometrubine am gresit umpic cablaju dar cu niste fire se opbserva in poze am rezolvat .......ps credeti ca e bine ptr primul meu cablaj? Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 NU prea se aseamana cu schema pentru care este deschis [special] acest topic. Dupa cate se vede din poze, sursa ta este una cu CI LM 317. :nas:Este destul de acceptabil pentru un incepator in "arta" cablajelor. DAR se poate si mai bine. Link spre comentariu
Vizitator diablo2101 Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Iaca pozna, c-am patit-o. Am vrut sa le conectez sa fac sursa diferentiala si "au murit". Una din surse imi intra in blocaj, ledu rosu aprins si nimik pe iesire, iar cealalta imi scoate aprox 35V indiferent de reglaje. Ma poate ajuta cineva cu vreun sfat ,cam pe unde ar fi problema si de ce??? Multumesc.*cea care imi dadea 35V pe iesire am rezolvat-o.... 2n-ul era pe lumea cealalta... mai ramane una. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum