yo9hnf Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Iti trebuie un singur instrument pe care sa-l comuti pentru A sau V. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 da stiu am inteles. ma gandesc ca arata mai bine cu 2. dar daca n-o sa le gasesc loc la amandoua o sa merg pe varianta ta. multumesc! Link spre comentariu
vicelord Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Fac si eu o sursa reglabila cu lm723 si 2n3055 dupa o schema luata de pe net dar la care nu iam gasit cablajul si lam proiectat singur. Ce parere aveti?? regards Link spre comentariu
Myhayxx Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 dupa cum vad este o sursa la care poti regla doar tensiunea nu si curentul. eu cred ca e mai util sa poti regla si amperajul. acuma depinde la ce vrei sa o folosesti. eu nu sunt expert in electronica dar mi s-a parut destul de usor de realizat sursa care s-a tot perindat pe cateva pagini. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Am cumparat cu 70 lei o sursa de tensiune chinezeasca model BEB PS1502, sursa reglabila 0-15V max. 2A. Intentia mea era sa o folosesc in caz de nevoie, acasa. Dupa mai bine de sase luni s-a ivit ocazia: Fiica-mea a primit cadou un aspirator de jucarie, functiona cu patru baterii R14 si in ajunul craciunului la ora 20 nu aveam chef sa ies pana la magazin dupa baterii asa ca am folosit sursa. Aspiratorul consuma 6V la un curent de 840mA. Dupa 20 minute de functionare vine fiica-mea sa ma anunte ca ceva miroase urat...am venit repede sa constat ca mirosul venea de la sursa, mirosea a incins. Asta este mi-am zis, asa-mi trebuie daca cumpar chinezarii. Iau sursa cu gandul de a o muta pe pervazul geamului, sa se aeriseasca acolo. M-am fript asa tare ca m-am trezit instantaneu, eram fresh, de parca nu bausem nimic...incredibil ce ustura, am atins tranzistorul de pe capacul spate. Noroc ca am patit-o eu, daca patea ceva fiica-mea era jale. Luni pe data de 28, la servici, cercetam sursa si ma gandeam daca sa o arunc sau nu. Paradoxal, inca functiona corect. Dupa ce am cercetat atent am vazut ca nu-i chiar de aruncat, tot ce-i trebuie este un radiator pentru tranzistorul regulator serie. Transformatorul de alimentare este subdimensionat, sursa a fost gandita pentru service GSM unde rar este nevoie de curenti mai mari de 500mA. Ce ma deranja era limitarea de curent, sursa nu intra in regim de curent constant , cand curentul ajungea la valoarea presetata sursa scadea la zero volti tensiunea de iesire si dupa 0,5 secunde livra din nou tensiune asa ca intra intr-un regim oscilant. Este bine pentru sursa, nu se distruge. Eu am nevoie de surse capabile sa lucreze in regim de generator de curent pentru cazurile in care incarc acumulatori. M-am hotarat sa modific sursa schimband in totalitate partea de stabilizator. Din sursa originala am pastrat carcasa, cele doua afisaje de pe panou impreuna cu electronica aferenta. Cele doua afisaje sunt controlate de in integrat ce pare a fi microcontroler. In original afisau o tensiune maxima de 15V si un curent de 2A. Shunt-ul pentru curent este un rezistor de 1 ohm, tensiune de pe rezistor este amplificata de un operational din LM358, celalalt operational se pare ca se ocupa de limitarea de curent. Am folosit schema asta: http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Cablajul este facut de Wolf. Transformatorul este asemanator cu cel din televizoarele 'Sport'. Pentru reglaj curent am folosit un potentiometru bobinat de 4k7 iar pentru reglaj tensiune 10K multitura. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 transformatorul original de cat era ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 12 Vca, logic, daca voltmetrul mergea doar pana la 15 v Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Ce pocnitoare de sursa au putut face chinezoii!!! Cum or intra astea in tara?! Transformatorasul acela si in gol cred ca se incingea ca un resou, daramite in sarcina!Felicitari pentru modificare, asa mai arata a sursa. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Transformatorul ala micut chiar face fata cerintelor dintr-un service GSM. Si tranzistorul 2N3055 montat pe tabla aia de otel reusea sa se raceasca cand sursa debita 5V / 500ma. Asta nu inseamna ca era o sursa buna la toate.Contra sumei de 70 lei am cumparat o carcasa care arata foarte bine, panoul frontal este exact cum aveam eu nevoie, voltmetru si ampermetru digital deja montate. Eu zic ca merita, nu-mi pare rau ca am dat banii pe chinezarie. Link spre comentariu
Blind Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Unde ai gasit-o? Doar A/V costa mai mult decat toata sursa:) Link spre comentariu
buzea Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 ma scuzati ca ma bag da decat sa deschid un nou subiect mai bine asavreu si eu sa imi fac o sursa regrabila asa......de vacanta cer f multe de la iama gandeam la un lm317......problema e ca eu vreu sa termin sursa pana de pasti si nu stiu cat de bine e aprovizionat magazinul din brasov ca am incercat sa caut componente pentru prima sursa care a fost pusa pe topic dar nu am gasit toate componenteleceva scheme daca miati da as fi recunoscator ps nu dispun de f multi bani asa ca nu as dori scheme cu componente cam scumpe cum ar fi lm1084care e destul de simplu de realizat da..........buget ..........ms mult Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Din sursa originala am pastrat carcasa, cele doua afisaje de pe panou impreuna cu electronica aferenta. Cele doua afisaje sunt controlate de in integrat ce pare a fi microcontroler. In original afisau o tensiune maxima de 15V si un curent de 2A. Shunt-ul pentru curent este un rezistor de 1 ohm, tensiune de pe rezistor este amplificata de un operational din LM358, celalalt operational se pare ca se ocupa de limitarea de curent.Frumoasa si utila "modernizare" a sursei ai facut @ovidanie. Nu ai putea "clona" afisajele, adica cablajul, schema electrica, valori componente si eventual programul din microcontroler [daca este]. Daca se poate, bineinteles. Cred ca ar fi "utila" aceasta schema pentru completarea sursei din acest topic [sau a altor surse]. :daNu pare asa de complicata la prima vedere. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Sursa am gasit-o la un furnizor local de componente pentru service-uri GSM, detalii pe mp. O sursa asemanatoare putin mai scumpa gasiti la TehnoXXXXX.Netul este plin de scheme cu microcontrolere!! Se gaseste tot, inclusiv cablajul! Chiar in topicul asta era o schema care pe langa tensiune si curent calcula puterea debitata si impedanta sarcinii.Buzea, da fuga la magazin si cauta LM338, stabilizatorul asta poate debita 5A. Inainte de asta cauta pe net foaia de catalog si vezi ce componente mai ai nevoie. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 lm317...... problema e ca eu vreu sa termin sursa pana de pasti si nu stiu cat de bine e aprovizionat magazinul din brasov Gasiti la Mikado. Link spre comentariu
buzea Postat Martie 31, 2010 Partajează Postat Martie 31, 2010 Buzea, da fuga la magazin si cauta LM338, stabilizatorul asta poate debita 5A. Inainte de asta cauta pe net foaia de catalog si vezi ce componente mai ai nevoie. am gasit schema aceastahttp://www.electronica-pt.com/imagens/1-32V_LM338.gifa mai incercat cineva? acum problema e ca nu gasesc lm338 ......in brasov cam ce pret are? ms de raaspuns Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum