Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

Ca functie da, este tot operational, dar are intrari JFET, aceasta inseamna impedanta de intrare mai mare, iar banda de frecventa este dubla fata de 741.

M-am referit la faptul ca deja este scris in topic ca se pot inlocui TL081 cu bA741.
Link spre comentariu

inca nu am terminat montajul,in asteptarea unor piese si a traf-ului. m-am apucat sa fac o carcasa de metal unde o sa vina ingramadite toate.... intrebarea mea este daca exista pericolul de curentare daca radiatorul de la 2N3055 face legatura cu carcasa? nefiind gata montajul nu am cum sa verific. multumesc!

Link spre comentariu

sal,de curand am terminat si eu sursa de laborator,tensinea reglabila intre 0-28v ,reglaj limitare curent 0-2A(2,4A in sarcina) ,afisajul e facut cu icl7107 pe o placa de test,plus mai sunt 2 iesiri de 5 si 12v la 1A(cu CI 7805 si 7812).sursa are 2 transformatoare,cel mare pt tensiunea reglabila e luat dintr-un videorecorder mai vechi ,cel mic e folosit pt alimentarea afisajului si a celor 2 stabilizatoare integrate.

Link spre comentariu

Frumos realizata sursa. Va mai dau si eu un sfat: daca tineti la montajele voastre faceti sursele de alimentare(precum si alte chestiuni) in cutii de metal. Un telefon mobil in apropierea ei o poate face sa scoata o tensiune mai mare de iesire. Am o sursa de alimentare din aia cu 723 ca referinta plus 2 operationale(schema clasica, reglaj 0-30V, 0-3A) contruita din motive relativ tehnice intr-o cutie mare de plastic alimentara. La un moment dat ma jucam cu ea si cu un LED de putere. Telefonul mobil aflat in apropiere a sunat, mai inainte de asta led-ul respectiv incepand sa lumineze foarte variat. Nu a fost ars de tot, dar a fost foarte afectat, la parametrii normali mai apoi avand o luminozitate foarte scazuta.

Link spre comentariu

multumesc pentru aprecieri,cutia am cumparat-o de la un magazin de piese electronice din bucuresti (am facut comanda pe net),inscriptionarea e defapt o coala de autocolant A4 ,am scris in notepad notatiile de care aveam nevoie si in PAINT am inversat sa fie fundal negru si scris alb,dupa care am listat la imprimanta.experimentul cu telefonul mobil l-am incercat si eu acum,creste tensiune cu aproximativ 1 volt cu telefonul lipit de sursa.initial am vrut o cutie de metal,dar erau costuri mult prea mari(oricum au fost :P )

Link spre comentariu

multumesc pentru aprecieri,cutia am cumparat-o de la un magazin de piese electronice din bucuresti (am facut comanda pe net),inscriptionarea e defapt o coala de autocolant A4 ,am scris in notepad notatiile de care aveam nevoie si in PAINT am inversat sa fie fundal negru si scris alb,dupa care am listat la imprimanta.experimentul cu telefonul mobil l-am incercat si eu acum,creste tensiune cu aproximativ 1 volt cu telefonul lipit de sursa.initial am vrut o cutie de metal,dar erau costuri mult prea mari(oricum au fost :P )

De unde ai cumparata folia autocolanta? este de nailon sau hartie? prinde tussul pe ea, sau ai imprimat cu imprimanta laser?
Link spre comentariu

este hartie autocolanta,cumparata la bucata (pret pe coala sub 1 leu) de la magazin de birotica.am folosit o imprimanta laser,dar fiind hartie normala ar trebui sa mearga si la imprimanta cu jet de cerneala.

Link spre comentariu

in lista de piese se dau 2 condensatoare de 100 pF ceramic si unul 330 pF ceramic. as vrea sa stiu daca pot sa pun ceramic de 100 pF 400 VAC X1,Y1 10mm pitch si 330pF ceramic 400VAC X1,Y1 10mm pitch.multumesc!

Link spre comentariu

in lista de piese se dau 2 condensatoare de 100 pF ceramic si unul 330 pF ceramic. as vrea sa stiu daca pot sa pun ceramic de 100 pF 400 VAC X1,Y1 10mm pitch si 330pF ceramic 400VAC X1,Y1 10mm pitch.multumesc!

stiu ca e o intrebare de gradinita dar na...atat ar mai fii si gata si sursa mea. ma poate ajuta cineva? multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări