Stefan Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 destul de buna si varianta ta de cablaj, plus ca e mai economica ca versiunea originala.pe mine ma interesa foarte mult reglajul de curent, deci cea cu batranul bA723C nu ma aranja. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 reglajul de curent, deci cea cu batranul bA723C nu ma aranja.Sunt scheme cu reglaj de curent si tensiune din 0, cu 723(Velleman). Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 faceam referire la schema cu 723 de aici http://www.electronics-lab.com/projects/power/032/ (cred ca aceasta a fost realizata de Geomar) foarte bun si kitul 7200 Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 faceam referire la schema cu 723 de aici http://www.electronics-lab.com/projects/power/032/ (cred ca aceasta a fost realizata de Geomar)Da, exact schema aceea am construit-o si eu, dar i-am redesenat eu cablajul [era prea mare cel de pe site]. O fi ea mai modesta la "facilitati", dar momentan am testat-o aseara si sunt destul de multumit de ea.Oricum, cred ca nu strica sa fie in "dotarea" mea, avand in vedere ca toate componentele le aveam deja prin "cutia cu maimute" [a fost placerea mea de a o construi]. Cum sosesc componentele, am sa o fac, in dublu exemplar, pe aceasta [din topic], Sursa Reglabila 0-30V/0-3A. destul de buna si varianta ta de cablaj, plus ca e mai economica ca versiunea originala.Asta a fost si scopul meu, ca prin redesenarea cablajului, sa iasa putin mai compacta [totodata si mai economica, cum ai scris]. Sper ca a fost o idee buna si va fi de folos tuturor. Numai bine si spor la mesterit celor interesati de sursa. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 foarte bun si kitul 7200Un link? Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Probabil se refera la kitul K7200 de la Velleman. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Daca da, subscriu, este o schema buna. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 nu se supara nimeni daca atasez schema aici (link-ul se pierde cu vremea)mai mult ma interesat voltmetrul din schema asta Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Cablajul lacuit [cu sacaz dizolvat] si silkscreenul, mai trebuie gaurit si ... in asteptarea componentelor :aplauzeMaine, daca am timp, urmeaza si fratele lui geaman , necesar pentru o sursa dubla. Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 nu se supara nimeni...In mod sigur nu, cel putin cei din generatia batranului 723...(eram student cand a intrat in productie la IPRS...) Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Am reusit sa fac amandoua cablajele pentru sursa : :aplauzeDupa cum se observa din poze, cel din dreapta nu este gaurit, urmeaza.Astept sosirea componentelor zilele acestea, ca se le construiesc Link spre comentariu
mariandmd Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Trebuia sa scri pe ele L si RSa nu le incurci Oricum au iesit super Bravi si la mai multe Link spre comentariu
Myhayxx Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 am inceput sa lucrez si eu la o sursa reglabila. oricum o sa-l invidiez pe geomar pentru cablajele lui.eu inca folosesc marker-ul :cry: am si eu o intrebare: credeti ca e vreo problema daca folosesc in loc de D1,D2,D3,D4 care ar trebui sa fie 1N5402,eu nu am gasit si vreau sa pun BY255. alta ar fi ca nu gasesc TL081 se poate inlocui cu ceva? multumesc Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 am si eu o intrebare: credeti ca e vreo problema daca folosesc in loc de D1,D2,D3,D4 care ar trebui sa fie 1N5402,eu nu am gasit si vreau sa pun BY255. alta ar fi ca nu gasesc TL081 se poate inlocui cu ceva? multumescIn loc de diodele 1N5402, ca idee, ai putea pune o punte redresoare de cativa A[in afara cablajului], iar in locul lui TL081 [se gasesc totusi la magazinele online, exemplu aici] poti monta "batranul" bA741. Daca citeai putin mai atent topicul, ai fi gasit ca bA741 este echivalentul lui TL081. oricum o sa-l invidiez pe geomar pentru cablajele lui.eu inca folosesc marker-ulCu timpul ai sa faci si tu cablaje de "calitate". Cumpara o imprimanta laser si experimenteaza metoda cu "transfer de toner". Este cea mai "uzuala" si "rapida" metoda de a realiza cablaje. Sau daca iti permite buzunarul si ai cunostinte in domeniu, metoda foto, care este totusi costisitoare, dar si calitatea este super. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 bA741 este echivalentul lui TL081.Ca functie da, este tot operational, dar are intrari JFET, aceasta inseamna impedanta de intrare mai mare, iar banda de frecventa este dubla fata de 741. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum