Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre sursa mea reglabila?

Vizitator demeter

Postări Recomandate

faceam referire la schema cu 723 de aici http://www.electronics-lab.com/projects/power/032/ (cred ca aceasta a fost realizata de Geomar)

Da, exact schema aceea am construit-o si eu, dar i-am redesenat eu cablajul [era prea mare cel de pe site]. O fi ea mai modesta la "facilitati", dar momentan am testat-o aseara si sunt destul de multumit de ea.

Oricum, cred ca nu strica sa fie in "dotarea" mea, avand in vedere ca toate componentele le aveam deja prin "cutia cu maimute" [a fost placerea mea de a o construi]. :rade:

Cum sosesc componentele, am sa o fac, in dublu exemplar, pe aceasta [din topic], Sursa Reglabila 0-30V/0-3A.

destul de buna si varianta ta de cablaj, plus ca e mai economica ca versiunea originala.

Asta a fost si scopul meu, ca prin redesenarea cablajului, sa iasa putin mai compacta [totodata si mai economica, cum ai scris]. Sper ca a fost o idee buna si va fi de folos tuturor. :aplauze

Numai bine si spor la mesterit celor interesati de sursa. :da

Link spre comentariu

Cablajul lacuit [cu sacaz dizolvat] si silkscreenul, mai trebuie gaurit si ... in asteptarea componentelor :aplauzeMaine, daca am timp, urmeaza si fratele lui geaman :rade: , necesar pentru o sursa dubla.

Link spre comentariu

Am reusit sa fac amandoua cablajele pentru sursa : :aplauzeDupa cum se observa din poze, cel din dreapta nu este gaurit, urmeaza.Astept sosirea componentelor zilele acestea, ca se le construiesc :freaza:

Link spre comentariu

am inceput sa lucrez si eu la o sursa reglabila. oricum o sa-l invidiez pe geomar pentru cablajele lui.eu inca folosesc marker-ul :cry: am si eu o intrebare: credeti ca e vreo problema daca folosesc in loc de D1,D2,D3,D4 care ar trebui sa fie 1N5402,eu nu am gasit si vreau sa pun BY255. alta ar fi ca nu gasesc TL081 se poate inlocui cu ceva? multumesc

Link spre comentariu

am si eu o intrebare: credeti ca e vreo problema daca folosesc in loc de D1,D2,D3,D4 care ar trebui sa fie 1N5402,eu nu am gasit si vreau sa pun BY255. alta ar fi ca nu gasesc TL081 se poate inlocui cu ceva? multumesc

In loc de diodele 1N5402, ca idee, ai putea pune o punte redresoare de cativa A[in afara cablajului], iar in locul lui TL081 [se gasesc totusi la magazinele online, exemplu aici] poti monta "batranul" bA741. Daca citeai putin mai atent topicul, ai fi gasit ca bA741 este echivalentul lui TL081. :rade:

oricum o sa-l invidiez pe geomar pentru cablajele lui.eu inca folosesc marker-ul

Cu timpul ai sa faci si tu cablaje de "calitate". Cumpara o imprimanta laser si experimenteaza metoda cu "transfer de toner".

Este cea mai "uzuala" si "rapida" metoda de a realiza cablaje.

Sau daca iti permite buzunarul si ai cunostinte in domeniu, metoda foto, care este totusi costisitoare, dar si calitatea este super. :da

Link spre comentariu

bA741 este echivalentul lui TL081.

Ca functie da, este tot operational, dar are intrari JFET, aceasta inseamna impedanta de intrare mai mare, iar banda de frecventa este dubla fata de 741.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări