costyy86 Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Salut.vreau sa imi fac si eu o sursa reglabila 0-30v si 0-3A, dar pentru afisarea tensiuni si curentului vreau sa folosesc schema de mai jos, desi am citit in acest topic au facut cativa aceasta schema dar nimeni nu a spus daca acel U3 trebuie programat.Daca trebuie programat stie careva unde as putea sa il programez?multumesc. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Februarie 9, 2010 Partajează Postat Februarie 9, 2010 Da, trebuie programat. Scrie pe aria "Servicii" poate gasesti vr-un "vecin" dornic sa te ajute. Link spre comentariu
Vizitator akun2500 Postat Februarie 10, 2010 Partajează Postat Februarie 10, 2010 Pai vezi ca acolo de unde ai luat schema, gasesti si hex-ul. Ai nevoie de un "programator" cu care sa transferi programul din calculator pe microcontroler. Cauta pe net cum se programeaza un microcontroler ca nu e greu. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Greseala mea , am facut proba cu un traf de 24V obosit, cu un traf serios se duce in 30V(tensiune in gol).Acuma ramane sa rezolv plecarea din 0V sau 1V.Multumesc pentru ajutor.Merge acum sursa ? Astazi m-am apucat si eu sa o construiesc, vreau sa o fac pentru tensiune simetrica +/- 3...30v [cum pot conecta cele doua surse pentru a obtine o sursa simetrica?].Multi spun ca este mai buna una cu LM317, ca are componente mai putine, etc, fata de aceasta cu bA723C.Daca tot am componentele prin sertare, de ce sa nu le folosesc si sa fac un montaj util. :daMomentan am facut cablajul: Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Multi spun ca este mai buna una cu LM317, ca are componente mai putine, etc, fata de aceasta cu bA723C.Eu spun la fel.[attachment=0]lm317.JPG[/attachment]Daca nu aveti nevoie de mai mult de 1A, 2N3055 nu mai sunt necesari. Link spre comentariu
Hurricane Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Salut !Functioneaza foarte bine, se cunoaste diferenta de traf. Urmeaza sa ii fac o carcasa si sa ma hotarasc in privinta afisajului, cred ca voi pune unul analog. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Eu spun la fel.Daca nu aveti nevoie de mai mult de 1A, 2N3055 nu mai sunt necesari.Aveti dreptate d-nul Miron, dar asa cum am mai spus, am toate componentele [nu trebuie sa le cumpar] si vreau sa le folosesc ca sa-mi fac un montaj util, adica o sursa dubla. Link spre comentariu
Hurricane Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Pentru reglare fina, daca pun un potentiometru de 1K in paralel cu cel de 10K functioneaza ? :smt064 Multumesc! Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Pentru reglare fina, daca pun un potentiometru de 1K in paralelIn serie, configurat ca [attachment=0]untitled.JPG[/attachment] rezistenta variabila. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Multi spun ca este mai buna una cu LM317, ca are componente mai putine, etc, fata de aceasta cu bA723C.Eu spun la fel.[attachment=0]lm317.JPG[/attachment]Daca nu aveti nevoie de mai mult de 1A, 2N3055 nu mai sunt necesari.Sursa asta e proasta pentru ca feedbackul lasa afara Vbe de la tranzistori plus rezistenta aia de 0.2ohm, deci are performante slabe. Mai bine schema de la pagina 18 din datasheet care are si limitare de curent. Daca vrei fara limitare sau curent mai mare se poate vedea o pagina mai in urma cum se face. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Multumesc pentru sfaturi. Deja e aproape finalizata sursa [asta proasta cu bA723C]. Poate e buna la ceva totusi. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Sursa asta e proasta pentru ca feedbackul lasa afara Vbe de la tranzistori plus rezistenta aia de 0.2ohmDar care este problema, in emitere sunt doar cu cca. 0,7V mai putin decat la iesirea 317, iar pe rezistente, caderea de tensiune este de 0,2V/A. Link spre comentariu
Hurricane Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 bogdan_, dar aceasta sursa cum se comporta ? Ma gandesc destul de serios sa ma apuc sa o fac, sau cea prezentata de tine este ma buna ? Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 12, 2010 Partajează Postat Februarie 12, 2010 Hurricane despre sursa aia de pe electronics-lab e vorba in acest topic (nu inteleg de ce au fost incurcate treburile) si este foarte buna. nu ma intereseaza ce zice teoria cu alimentarea pentru integrate bla bla atat timp cat isi face treaba la mine "in laborator" si nu a avut probleme.am inca un cablaj realizata si imi mai fac una.sper sa capete si o carcasa :)recomand sa folosesti condensatoare noi (nu recuperate) Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Am realizat si eu cablajul Sursei Reglabile 0...30V - 0...3A, in asteptarea componentelor.Postez totodata si fisierul PDF care contine cablajul si silkscreenul sursei modificat, deoarece la precedentul, condensatorul de 3300mF/50V nu avea plusul conectat la plusul sursei [era tot la minus], precum si montarea de conectori PCB la intrarea/iesirea sursei si la terminalele tranzistorului 2N3055.Cu scuzele de rigoare, pentru cei care au facut deja cablajul, nu este nici o problema, se poate modifica prin intreruperea legaturii condensatorului [borna +] si minus [imediat langa borna condensatorului], iar apoi se "confectioneaza" un strap intre + condensatorului si + sursei.L.E.Urmeaza sa mai fac inca un cablaj, pentru a realiza o sursa dubla +/- 0...30V , ca tot a fost "laudata" schema asta.Oricum si cealalta [3-30V/2,5 cu bA723C] functioneaza destul de bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum