XAN77 Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 nu stiu ce datasheet ai tu dar nu e adevarat, toate 78xx-urile au maximum input voltage de 35Vcc, daca nu ma insel 7824 face exceptie care are maxim 40vcc. Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 eu as spune contrariu.......din ce datasheet-uri de informezi tu?.....jos voi pune 3 capturi din 3 datasheet-uri care mi-au iesit mai repede in fata.....ca poate or fi producatori care rocomanda si 35V input se prea poate dar vad ca majoritatea recomanda maxim 30V....ca sa nu spun ca aceasta majoritate recomanda intre 14.5-27V ca input la 7812 Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 N-ar merge un divizor de tensiune simplu, cu dou? rezisten?e, înainte de stabilizator? Eventual ?i o diod? Zenner... Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 eu nu stiu unde te informezi tu, acum am verificat motorola, national semiconductor, fairchild la toate maxima e de 35Vcc exceptie face 7824 care are maxima la 40vcc. Sunt foarte sigur de ceea ce zic nu pentru ca ma uit in pdf-uri de pe net, folosesc de multi ani 78-uri, si de pe atunci, cand cumparam 78-uri produse de IPRS Baneasa, stiu ca suporta maxim 35Vcc, mai am si acum catalogul IPRS, am verificat, nu ma inselat memoria. Foloseste cu incredere. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 deci nu am sustinut o afirmatie falsa........ Link spre comentariu
manely Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 Uitativa la sursa mea de tensiune si dati o parere! ... Aici e schema! http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html Placa: Tensiunea masurata: Curentul masurat: Salut! De ce aceasta sursa de alimentare are integrate, rezistente etc? Daca pun un traf, redresare, filtraj si un potentiometru pe iesire nu'i tot aia? Scuzati daca intrebarea este prosteasca. Astept raspuns. Multumesc! Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 pt ca acel potentiometru va lua foc cu prima ocazie........cat despre complexitatea schemei prezentate aici as putea spune ca e ff usor de realizat avand in vedere documentatia bine pusa la punct.....daca cauti o sursa stabilizata variabila mai simpla iti recomanda una cu LM317 care are mult mai putine componente dar si dezavantajul de a "duce" un consumator de maxim 1Aca sa nu mai pomenesc ca are protectie la scrut si functioneaza perfect (e tare bine sa stii ca nu face poc ci se aprinde un led in schimb, vb de sursa cu TL081) Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 27, 2009 Partajează Postat Octombrie 27, 2009 De ce aceasta sursa de alimentare are integrate, rezistente etc? Daca pun un traf, redresare, filtraj si un potentiometru pe iesire nu'i tot aia?Doar daca regalti din potentiometru permanent in functie de variatia consumului sarcinii. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 In sfarsit m-am hotarat si eu sa ma apuc de aceasta sursa ! Majoritatea pieselor le am , insa nu am facut cablajul din cauza ca am mai asteptat sa mai lamuresc nijte lucruri ! Deci nu am renuntat la acel traf pe care il aveam care scoate 2x15 Vac , si vreau in continuare sa il folosesc ! Am intrebat pe cineva si mi-a zis ca sa folosesc o dioda zener pt a reduce tensiunea de pe integrat ( 1.3W 39V Diod? Zener 1,3W 39V ) Acum vin si va intreb , pe integrat dupa redresare si filtrare o sa am circa 42 v , iar el maxim mere la 40 ! Merge aceasta dioda (1.3W 39V Diod? Zener 1,3W 39V ) pt a reduce tensiunea ? Cam ce curent cade pe integrat deobicei ( in varianta cu alimentare la 24 V ) ? Pe langa acea dioda mai trebuie sa pun ceva , o rezistenta ? A doua intrebare , vreau sa pun 3 tranzistoare ( 2n3055 ) in paralel , ce rezistenta ar trebui puse intre ele ? Multumesc anticipat Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 o idee ca sa poti folosi traful pe care-l ai tu:faci o stabilizare cu zenere pt partea de comanda cu 723 si tranzistorii ii vei alimenta direct de la tensiunea de la traf(colectoarele)teoretic ar trebui sa meargacu zenere n-ai nici o sansa sa stabilizezi tensiunea pt partea de putere, vor lua foc repede Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Da' de ce nu folose?ti doar o înf??urare de 15? O s? ai tensiunea de ie?ire mai mic? ?i atît. A mea merge cu un traf de 12V/5A. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 si cat scoate maxim ? Link spre comentariu
glide Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 poate ma lamureste si pe mine cineva......am incercat sa alimentez voltmetru in felul urmator......eu am pus tot intr-o sursa de calculator.....nu am traful in inetrior.....din alta cutie am tras 24V alternativ........ca sa nu mai trag fire de pe placa alimentatorului am recurs la urmatoare solutie.......am facut un montaj cu punte redresoare de 1A...condesator de filtraj....LM317 (am 13.50V dupa el)............iar dupa un 7805..........la intrare 32V la iesire 5V......deci montajul merge cum trebuie......am alimentat voltmetru.......dar se aprinde ledul de la sursa cel pt scurt.......voltmetru se aprinde deci e alimentat......m-am tot jucat eu cu firele de nebun.....am vaut ca merge alimentat voltmetru doar cu un singur fir........si nu stiu de ce am deslipit eu firul care masura voltajul, cel de masa.......si am reusit sa ard voltmetru (cred ca e mort atmega)cred ca mai bine luam voltaj de pe condesatorul de 3300......sau nu am idee.....oricum pana nu aflu cum se conecteza voltmetru in circuit nici nu mai scriu un alt atmega pt voltmetru......sper tare mult sa ma lamureasca cineva Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 asta ar fi o shema sumara a modului de legare a aparatelorsi dac folositi si sursa reglabila din aceasi punte redresoare va recomand o punte de minim 5A Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum