miron1947 Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 problema mea cu afisajul analogic este ca nu am o precizie +-20...80mvPoate merita incercat un amplificator de instrument(AO),pentru cel analogic care are avantajul de a putea vizualiza variatile relativ(1-5Hz) rapide. Link spre comentariu
Lantean Postat Septembrie 13, 2009 Partajează Postat Septembrie 13, 2009 Da, de mine e f?cut ?i de asta l-am pus, s?-l foloseasc? lumea. Cre?te inima-n mine cînd îl v?d f?cut ?i de al?ii.Este foarte bine facut si jumatate din cel original, inca o data iti multumesc si eu pentru cablaj.Nu sunt. Ca sa nu iti mai dau mura in gura, cauta datasheeturile pe net si uite-te ce e in fiecare.... iti vei da singur seama.Minunat , nu am vazut datebase l-am luat direct de buna, oricum nu am de unde sa fac rost de TL071 sau 081 in Alexandria, cand incep fac poate o sa cumpar daca mai am timp ...oricum ms mult de sfatEu am folosit "banalul " BA741 si merge perfect. Link spre comentariu
glide Postat Septembrie 15, 2009 Partajează Postat Septembrie 15, 2009 ma poate lamuri si pe mine cineva daca aceasta sursa are protectie la scurt circuit......daca nu are nu se poate atasa un motaj auxiliar care sa indeplineasca aceasta functie? tocmai mi-am comandat piesele ca s-o pun in practica si ma gandeam abia acum daca are protectie Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 16, 2009 Partajează Postat Septembrie 16, 2009 eu zic ca este foarte evident ca are... Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 Am o dilema, cei care a-ti facut voltmetru cu Atmega8 vad ca aici http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html pinul 20 AREF e pus la masa printr-un cond insa am vazut si alte scheme la care respectivul pin era legat la alimentare la +, cum e corect si care ar fi diferenta? Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 pinul 20 este AVCC si este legat la plusAREF este pinul 21, si se lasa in gol, pe el aflandu-se vref de 2,56(teoretic), dar poate fi pus la un condensator la masa, ar fi ca un filtraj Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 pinul 20 este AVCC si este legat la plusAREF este pinul 21, si se lasa in gol, pe el aflandu-se vref de 2,56(teoretic), dar poate fi pus la un condensator la masa, ar fi ca un filtrajLe-am incurcat, de pinul 21 era vorba, la un alt proiect e legat asa[attachment=0]figure2.jpg[/attachment]si nu e singurul, nu le gasesc acum, de ce se lega ba la plus ba la minus? Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 20, 2009 Partajează Postat Septembrie 20, 2009 pe naiba, pinu 21 pe siteul din linku cu sursa e pus la masa ca e GND, man tu te uiti bine inainte sa intrebi ? tu vezi ca acea capsula este cea smd ? la care difera clar niste chestii. Ini fond ce nelamuriri ai, tu ce schema vrei sa faci de fapt.. l.e. asta e multimetrul cu atmega8 versiunea DIP http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 pe naiba, pinu 21 pe siteul din linku cu sursa e pus la masa ca e GND, man tu te uiti bine inainte sa intrebi ? tu vezi ca acea capsula este cea smd ? la care difera clar niste chestii. Ini fond ce nelamuriri ai, tu ce schema vrei sa faci de fapt..l.e. asta e multimetrul cu atmega8 versiunea DIP http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htmIntrebarea am pus-o mai sus cu 4 posturi dar o repet, am vazut ca pinul 21(AREF) la Atmega8 in diverse scheme e legat ba la masa ba la + sau lasat in gol, cum e corect si care e diferenta? In mod curent AREF se pune la masa printr-un condensator sau e lasat in gol, atunci in urmatoarele scheme de ce e pus la plus?[attachment=1]at1.jpg[/attachment][attachment=0]at2.jpg[/attachment]Schema postata mai sus am pus-o din repezeala si am pus ce nu trebuie dar cele doua exemple de aici sint bune. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 pai man, avcc se leaga la plus indiferent daca folosesti ad sau nu, zice in datasheet. De aref nu zice daca se leaga undeva, dar stiu ca aref e referinta de tensiune pentru AD, poate fi conectata la o sursa externa, poate fi setata intern la Vcc sau intern la 2,56 V. Stiu ca pe pinul aref se poate masura tensiunea de referinta a AD-ului care este setata. E interesant ca fiind setata pe 2,56, masurand tensiunea pe pinul 21, gasesc 2,62 sau alta valoare in jur de 2,56. Probabil ca in schemele respective, unde aref e la plus, este folosit referinta externa si e conectat extern la vcc, sau e pus intern la vcc si probabil se leaga si extern, ca nu are ce sa strice; ma rog, daca citesti datasheet te elucidezi, nu-i niciun mister . Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 pai man, avcc se leaga la plus indiferent daca folosesti ad sau nu, zice in datasheet. De aref nu zice daca se leaga undeva, dar stiu ca aref e referinta de tensiune pentru AD, poate fi conectata la o sursa externa, poate fi setata intern la Vcc sau intern la 2,56 V. Stiu ca pe pinul aref se poate masura tensiunea de referinta a AD-ului care este setata. E interesant ca fiind setata pe 2,56, masurand tensiunea pe pinul 21, gasesc 2,62 sau alta valoare in jur de 2,56. Probabil ca in schemele respective, unde aref e la plus, este folosit referinta externa si e conectat extern la vcc, sau e pus intern la vcc si probabil se leaga si extern, ca nu are ce sa strice; ma rog, daca citesti datasheet te elucidezi, nu-i niciun mister .Ok, am intrebat pentru ca am un voltmetru cu Atmega8 care "palaie", aiureaza, dupa doua variante cred ca e din alimentare din filtrare cred insa ramine de vazut la varianta 3 si daca tot o sa fie aceasta ultima sper varianta zic sa pun si acel AREF la masa prin condensator. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 eu am facut multimetrul din postul meu de mai sus, mergfe perfect de un an de cand e facut, are pinul 21 (aref) in gol . Link spre comentariu
glide Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 am si eu o rugaminte.......cum as putea pune in serie sau in paralel pe reglajul de volti inca un potentiometru de vreo 500 ohmi care sa fie reglajul fin....sa am aproximativ 1V de reglat in plus sau in minus fata de ce am reglat brut....deoarece folosesc potentiometre logaritimice si nu liniare, cred ca o sa am probleme cu reglare......daca poate cineva sa puna o mica schema de conectare a celor doua potentiometre in serie sau in paralel ca nu am idee cum vin si inca o intrebare......2N3055 B103B (sau 8103B nu se intelege prea bine) este bun? stiu ca este un table si ca trebuie de minim 60V dar pe acesta dupa cum se vede nu am o litera dupa care sa ma ajute la stabilirea curentului.......este unul romanesc mai vechi daca nu ma insel Link spre comentariu
alex mm Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 ....da de sursa asta ce ziceti ? http://i37.tinypic.com/2mpddtj.jpg Numai bine Alex . Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 alex sursa arata betoooooon ! sau bca ? dar mai multe detalii nu dai ? pana la urma ai probat sursa aia cu multi mosi ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum